De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Life and Limb

Serie: Time Spiral Remastered (TSR)

Rarity: Rare Time Spiral Remastered Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Planar Chaos
 -
1,95
 -
9,95
Time Spiral Remastered
 7
0,75
 -
1,00
Life and Limb | Time Spiral Remastered

 Op voorraad 

€ 0,75 (7x)

 Kopen

FOIL 

€ 1,00

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
13-7-2021 12:24:00

Helaas, Forests niet op de battlefield zijn "forest cards" (zie bijvoorbeeld Nature’s Lore ). Een "Forest" bestaat alleen op de battlefield.

13-7-2021 12:09:00

Als ik deze combineer met Maskwood Nexus
Als de topkaart een forest is, mag ik die dan naar de hand nemen met Herald’s Horn ?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
22-6-2018 10:49:00

Nee, dat werkt niet. Je kunt een ETB-trigger niet annuleren door de betreffende permanent te sacrificen.

Je zou Sporemound kunnen sacrificen, maar dan moet je wel een sac outlet hebben. Met alleen de twee genoemde kaarten ben je er dus niet.

leon (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
22-6-2018 10:46:00

Hm, die kun je toch onderbreken door een saproling te saccen?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2018 10:19:00

En dus heb je een draw veroorzaakt.

leon (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2018 9:47:00

Ik lees net over een leuke combo: Life and Limb op tafel, samen met Sporemound betekent 1 Forest spelen = infinite saprolings.

leon (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
22-5-2018 14:39:00

Ik speel 'm zelf in mijn Titania, Protector of Argoth deck waar mass-removal niet echt boeit als ik er een ton aan elementals voor terugkrijg. Ik zat te denken om Life and Limb te verplaatsen naar Slimefoot, the Stowaway maar ja, dat is inderdaad een behoorlijk groot risico.

Global Moderator Remco (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
22-5-2018 12:19:00

Dat zou best kunnen. Desalniettemin lijkt het me levensgevaarlijk om Life and Limb te spelen in EDH. Er is daar zoveel mass removal, dat je waarschijnlijk al snel al je forests kwijt bent. (En ja, dat levert wel leven voor jezelf en damage voor je opponent op, maar ik kan me niet voorstellen dat dat het waard is).

leon (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
22-5-2018 11:06:00

Deze is sinds Dominaria ineens gestegen. Komt dat puur door Slimefoot, the Stowaway?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
25-10-2013 19:10:00

Kleine aanvulling: Een (static) ability geldt alleen op de battlefield, tenzij expliciet anders vermeld.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
25-10-2013 11:57:00

Helaas. Je bent in de war met characteristic-defining abilities.

Static abilities gelden op de battlefield.

Plus dat Forest Lands permanents zijn en ook alleen op de battlefield bestaan. In je library zijn het land cards. Dan had er "All Saproling cards are Forest land cards" moeten staan of iets in die trant.

25-10-2013 11:53:00

Als je deze hebt liggen, en je mag een creature uit je deck zoeken... Mag je dan een Forest zoeken?

[EDIT]: Omdat het een static ability is, en die geldt ten alle tijden... dus ook in je library... gok ik

Official Rules Advisor ~Jop~ (39) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
19-6-2013 21:42:00

En dan Primeval Bounty ernaast (M14 groene mythic) voor 3x infinite life

Premium lid jelmer (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
19-6-2013 17:32:00

In M14 zit een kaart waarmee je i.c.m. deze een infinite aantal tokens in t spel krijgt . {=sporemound} doet elke keer dat er een land in t spel komt een saproling maken, tijd om m'n ghave deck tribal te maken

26-4-2013 19:07:00

Bonus: dat gaat natuurlijk alleen op in de beurt dat ze in het spel kwamen.

Oracle

Enchantment 

All Forests and all Saprolings are 1/1 green Saproling creatures and Forest lands in addition to their other types.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

2007-02-01 - wotc
Forests that enter the battlefield while Life and Limb is on the battlefield will enter the battlefield as creatures. They'll have summoning sickness.

2007-02-01 - wotc
Saprolings that are on the battlefield while Life and Limb is on the battlefield have the ability "T: Add G." Although they're Forests, they are not basic lands.

2007-02-01 - wotc
With Life and Limb on the battlefield, Mistform Ultimus will be a legendary 1/1 green land creature that has land type Forest and has all creature types.

2007-02-01 - wotc
Each Forest and Saproling will have the card types creature and land, and the subtypes Forest and Saproling. Each subtype maintains its correlation to the proper type: Forest is not a creature type and Saproling is not a land type.

2007-02-01 - wotc
When Life and Limb leaves the battlefield, the effect ends and the permanents go back to what they were (unless another effect grants these card types and/or subtypes to the affected permanents).

Decktips