Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Adaptive Automaton

Serie: Double Masters (2XM)

Rarity: Rare Double Masters Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Double Masters
 2
1,95
 -
4,95
Explorers of Ixalan
 -
2,95    
M12
 3
3,95
 -
9,95
Adaptive Automaton | Double Masters

 Op voorraad 

€ 1,95 (2x)

 Kopen

FOIL 

€ 4,95

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
23-9-2017 12:10:00

@Johannes: Bedoel je dat ze gelijktijdig in het spel kwamen, of niet?

Zie de rulings bij Metallic Mimic:

2/9/2017
[...] Creatures that have the chosen type due to their own abilities, such as a second Metallic Mimic with the same creature type chosen, will enter with a +1/+1 counter.

2/9/2017
Creatures of the chosen type that enter the battlefield at the same time as Metallic Mimic won't enter with an additional +1/+1 counter.

---

Voor als ze niet gelijktijdig in het spel kwamen: "As Metallic Mimic enters the battlefield, choose a creature type." en "Each other creature you control of the chosen type enters the battlefield with an additional +1/+1 counter on it." zijn beide replacement effects die invloed hebben op het binnenkomen van de battlefield door een creature.

En het kan gebeuren dat door het toepassen van een replacement effect andere replacement effects van toepassing worden.

Doordat je het eerste replacement effect van Metallic Mimic 2 toepast, wordt het tweede replacement effect van Metallic Mimic 1 dus van toepassing (maar daarvoor moet die dus al wel op de battlefield liggen) en krijgt Metallic Mimic 2 daardoor een +1/+1 counter.

23-9-2017 10:16:00

Interessant, want een judge dacht in het geval van twee Metallic Mimics dat zij eerst het spel in kwamen, en daarna pas hun gekozen creature type kregen. De tweede mocht van hem dus geen +1/+1 counter krijgen ondanks dat ik beide Mimics hetzelfde creature type gaf. (Niet dat het toen uit maakte, want het was casual.)

22-9-2017 16:40:00

Nice dankje

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
22-9-2017 16:07:00

"As ... enters the battlefield-effecten" worden toegepast op het moment van resolven, net voor het enteren van de battlefield zelf. Dus hij is ook echt een Merfolk als hij op het veld gaat komen. Dus zal hij ok een +1/+1 counter krijgen, omdat Metallic Mimic een Merfolk op het veld ziet komen.

22-9-2017 9:30:00

Hai een vraagje stel ik speel eerst een Metallic Mimic die een merfolk word en dan een Adaptive Automaton waar ik ook een merfolk van maak, krijgt mij Automaton dan een counter?

Mvg

28-7-2015 13:49:00

Ik denk niet dat LotZ het raar bedoelde, EMOcrawler. Hij legde gewoon op een duidelijke manier uit wat een subtype is.
Het is een manier om aan te geven wat voor type een bepaalde kaart verder is.
Stel je voor dat wanneer er geen subtypes zouden zijn voor creature cards. Dat zou een onoverzichtelijk zooitje worden. Kaarten zoals Goblin Piledriver, Undead Warchief en Spellstutter Sprite zouden dan in ene niet meer werken, om maar even een voorbeeld te noemen.
En nee, dit is niet bedoeld als aanval, alleen om je te helpen om het iets duidelijker te maken. =)


edit: whoops, ik had niet gezien dat Maarten had gereageerd, pardon!

28-7-2015 13:44:00

LotZ reageert normaal en er is niets mis met zijn reactie van 3 jaar geleden. Daarom wil ik ook vragen of er gestopt kan worden met deze discussie. Het is 3 jaar geleden en niet meer relevant.

28-7-2015 13:13:00

Langste grudge ooit?

Volgens mij reageert LotZ best normaal...

28-7-2015 12:31:00

@:Lord of the Zombies
Iets wat voor jou geen probleem is kan voor een ander wel een probleem zijn.
Omdat jij iets begrijpt hoeft niet meteen de hele wereld het te snappen.

Ik vond het een beetje vreemd hoe je naar me reageerde, dus ik dacht, ik zeg hier nog wat over.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-1-2013 23:55:00

Dat doet alleen helemaal niks. Shapeshifter is ook maar een gewoon creature type.

18-1-2013 20:12:00

Je kunt wel shapeshifter kiezen.

18-1-2013 18:22:00

Nee, dat is geen creature type.

18-1-2013 18:14:00

mag je "changeling" als creature type kiezen? XD

25-9-2012 2:35:00

Of Weirds Daar kun je er 24 van spelen met die sorcery erbij

25-9-2012 2:17:00

Tja, er zijn zoveel tribes die geen lords hebben, dan is dit echt een uitkomst. Jellyfish, om maar iets te noemen : p

Oracle

Artifact Creature - Construct 2 / 2

As Adaptive Automaton enters the battlefield, choose a creature type.
Adaptive Automaton is the chosen type in addition to its other types.
Other creatures you control of the chosen type get +1/+1.

Tournooi-info

Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

8/7/2020
The choice of creature type is made as Adaptive Automaton enters the battlefield. Players can’t take any actions between the time the choice is made and the time the appropriate creatures begin to get +1/+1.

8/7/2020
You must choose an existing creature type, such as Human or Warrior. Card types such as artifact and supertypes such as legendary can’t be chosen.

8/7/2020
Even though Adaptive Automaton is a Construct, other Construct creatures you control won’t get +1/+1 unless you chose Construct as Adaptive Automaton entered the battlefield.

Decktips

Nickname # Foil
Jeroen S. (9) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid ThomasVg (0) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
* Dit is het aanbod van Adaptive Automaton uit Double Masters. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.