Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Bolas’s Citadel

Serie: War of the Spark (WAR)

Rarity: Rare War of the Spark Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
War of the Spark
 -
2,50
 -
5,95
Bolas’s Citadel | War of the Spark

Prijs:

€ 2,50

Uitverkocht

FOIL 

€ 5,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
15-5-2019 18:43:00

Ik denk dat ik er eentje in m'n Aminatou, the Fateshifter ga spelen.

15-5-2019 18:31:00

@ Timewa

Hoeft niet, toch met een kaart zoals deze denk ik van; als je het doet, doe het dan goed.Te spicy om eerlijk mee te spelen.

15-5-2019 13:56:00

Je hoeft ook niet meteen te gaan voor de reguliere, duurdere kaarten die je top manipuleren?

15-5-2019 13:36:00

Je hoeft toch niet meteen er voor te gaan om je hele deck te spelen? Met Mirri’s Guile, Sylvan Library of Sensei’s Divining Top is dit in het juiste deck toch gewoon een hele fijne kaart?

15-5-2019 12:22:00

Ook leuk! Jammer van de nasty art, maar genoeg leuks te doen met de citadel

15-5-2019 2:22:00

Thought Lash is toch ook prima?

14-5-2019 19:03:00

Klopt, maar als je een Krosan Grip vangt na je Mana Severance is het wel einde oefening lijkt me. Je zou ook een hoop scry dingen kunnen spelen en life gain kaarten met draw ofzo.

14-5-2019 9:11:00

Deze kaart samen met Mana Severance en een Aetherflux Reservoir moet te doen zijn lijkt mij?

13-5-2019 13:39:00

Dat kan.

Normaal kan je Ancestral Vision niet casten omdat hij geen betaalbare mana cost heeft, maar met Bolas’s Citadel is dat geen probleem omdat je geen mana cost hoeft te betalen.

13-5-2019 13:35:00

Kan ik hiermee ook een Ancestral Vision spelen vanaf de top van mijn deck?

10-5-2019 12:16:00

Als de bovenste kaart van je library voor de tweede keer in een beurt een landje is kun je niet meer verder gaan met gratis spells spelen. Daar zul je wel een oplossing voor moeten verzinnen (bijv moxen en dergelijke, of dingen als Fastbond). Ook is de manacost redelijk hoog.

Maar verder lijkt me dit zeker een ding dat broken kan gaan in de juiste brew.

9-5-2019 20:18:00

Goed mogelijk, vergelijkbare kaarten als Griselbrand en Yawgmoth’s Bargain zijn ook gebanned. Het zou me niet verbazen, hij is keihard te misbruiken inderdaad.

9-5-2019 18:06:00

Denken jullie dat deze geband wordt over 3 maanden bij edh? Ik heb hem 1x gespeeld en kon makkelijk infinite gaan, daar bedoel ik mee mijn halve deck neerleggen en het leven makkelijk terugverdienen

Oracle

Legendary Artifact 

You may look at the top card of your library any time.
You may play the top card of your library. If you cast a spell this way, pay life equal to its converted mana cost rather than pay its mana cost.
T, Sacrifice ten nonland permanents: Each opponent loses 10 life.

Tournooi-info

Legal in: Standard, Modern, Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

5/3/2019
Bolas’s Citadel lets you look at the top card of your library whenever you want (with one restriction-see below), even if you don’t have priority. This action doesn’t use the stack. Knowing what that card is becomes part of the information you have access to, just like you can look at the cards in your hand.

5/3/2019
If the top card of your library changes while you’re casting a spell, playing a land, or activating an ability, you can’t look at the new top card until you finish doing so. This means that if you cast the top card of your library, you can’t look at the next one until you’re done paying for that spell.

5/3/2019
You must follow the normal timing permissions and restrictions of the cards you play from your library.

5/3/2019
You can play a land card from the top of your library only if you have available land plays remaining.

5/3/2019
If a spell has X in its mana cost, you must choose 0 as the value of X when casting it without paying its mana cost.

5/3/2019
If you cast a spell for another cost “rather than pay its mana cost,” you can’t choose to cast it for any alternative costs. You can, however, pay additional costs. If the card has any mandatory additional costs, such as that of Spark Harvest, those must be paid to cast the card.

5/3/2019
Bolas’s Citadel may be one of the permanents you sacrifice to activate its last ability.

5/3/2019
In a Two-Headed Giant game, the last ability of Bolas’s Citadel causes the opposing team to lose 20 life.

Decktips

Nickname # Foil
Official Rules Advisor Roy (178) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Thomas K (60) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 0 1
Premium lid Patrick (102) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Erick (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Stein (56) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid spierenburg (33) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Alex (4) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 0 1
Premium lid FredeLux (0) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Jeroen Tönissen (11) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid monk (123) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Mees (4) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Roland (82) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
* Dit is het aanbod van Bolas’s Citadel uit War of the Spark. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.