Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Bane of Bala Ged

Serie: Battle for Zendikar (BFZ)

Rarity: Uncommon Battle for Zendikar Uncommon

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Battle for Zendikar
 8
0,25
 -
1,00
Bane of Bala Ged | Battle for Zendikar

 Op voorraad 

€ 0,25 (8x)

 Kopen

FOIL 

€ 1,00

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
1-10-2015 15:39:00

Het verschil tussen exilen en sacrificen is in deze set ook nog relevant vanwege de Processors.

30-9-2015 14:48:00

Wellicht als Timewa zijn vraag wordt beantwoord. Ik begrijp de verwarring wel.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-9-2015 14:26:00

Welk gedeelte van onderstaande was niet duidelijk?

---
Allemaal duidelijk nu.

Bij dezen zou ik deze discussie graag sluiten.
---

edit: Overigens als je verkeerde informatie gaat verspreiden, wordt het inderdaad verwarrend. Het is al geruime tijd zo dat de exile zone gewoon onderdeel van het spel uitmaakt. Het is dus NIET zo dat bij exilen de kaarten buiten spel gezet worden. En als je daarmee bedoelt dat ze de battlefield verlaten (aangezien "play" = "spel" de oude term voor de battlefield is, dat geldt ook als ze naar de graveyard gaan...)

30-9-2015 14:24:00

Er is een verschil tussen exile, destroy & sacrifice. Bij exile worden de kaarten buiten spel gezet. Bij de andere twee opties belanden ze in de graveyard.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-9-2015 14:10:00

Zijn punt was dat "destroy two target permanents" wat anders is dan "defending player sacrifices two permanents" of "destroy two (target) permanents of the defending player's choice" of iets in die trant.

En exile is wat anders dan sacrifice.

Allemaal duidelijk nu.

Bij dezen zou ik deze discussie graag sluiten.

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-9-2015 14:03:00

@Regstar, Ambassador of Chaos: Ik heb je bericht 3 keer gelezen maar het verhaal is me nog steeds niet duidelijk. Wat is je punt?

On topic: Echt een goede uncommon dit. Ik denk dat deze ability in de meeste gevallen beter is dan annihilator 2. Ik vergelijk hem met Artisan of Kozilek, ook gewoon een degelijke kaart. Voor 2 mana minder heb je een iets kleinere body, geen reanimate effect maar wel exile i.p.v. sacrifice effect. Goede deal en welke.van de 2 beter is hangt net van je deck af en of je ze wilt hardcasten of niet.

29-9-2015 23:38:00

Wat ik gewoon duidelijk probeerde te maken, met een blijkbaar niet goed genoeg voorbeeld, is dat het gewoon geen Annihilator is.
Aan Hexproof, Shroud en Protection heb ik zelf ook wel gedacht, alleen vergeten te verwerken in mijn vorige reply.
En klopt, wel of niet zelf kiezen is een vrij groot verschil, maar om nou op alle slakken zout te gaat zitten leggen is nou ook weer niet nodig. Of vind je van wel?

29-9-2015 22:08:00

Uhm gy of exile als enig verschil vind ik dichter bij elkaar liggen dan sacrifice by defending players choice of destroy target permanent

Exile en sac = 100% weg
Niet zelf kiezen = 100% hetzelfde

Exile en destroy target =\= 100% weg ivm indestructible shenanigans en/of hexproof/shroud

Wel of niet zelf kiezen is ook ngal een verschil naar mijn mening >.>

29-9-2015 14:03:00

Kan gebeuren, niks aan de hand! =)

Dorus (63) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
29-9-2015 13:05:00

Ow sjeezus hee, ik had het niet goed gelezen haha wat erg. Maar bedankt voor je reactie Sander!

29-9-2015 12:51:00

Nope. Het verschil is exile en sacrifice. Dus dan is het niet alleen qua naam maar ook effectief gezien geen Annihilator. Het enige wat tussen deze trigger en Annihilator hetzelfde is, is dat er permanents van de battlefield ergens anders heen gaan. Als deze trigger bijvoorbeeld had gezegd "Whenever Bane of Bala Ged attacks, destroy 2 target permanents defending player controls" Was het weer wel vergelijkbaar, de permanents gaan dan in beide gevallen naar de graveyard.

Dorus (63) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
29-9-2015 12:40:00

Effectief gezien heet deze ability toch gewoon Annihilator?

29-9-2015 12:33:00

Poweruncommon, 1 van de beste draftuncommons imo.

NederMagic Rules Advisor G (253) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
29-9-2015 10:57:00

Dat is prima, het is nog steeds een 3 for 1.

29-9-2015 10:28:00

Exilehilaytor 2 is erg goed, maar de 5 toughness is wel erg laag voor een Eldrazi, en betekent dat hij het waarschijnlijk maar 1 beurt overleeft...

Oracle

Creature - Eldrazi 7 / 5

Whenever Bane of Bala Ged attacks, defending player exiles two permanents they control.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

8/25/2015
If Bane of Bala Ged attacks a planeswalker, the defending player may exile that planeswalker. Bane of Bala Ged will still be attacking and may be blocked as normal. If it’s not blocked, it won’t deal combat damage.

8/25/2015
The permanents are exiled before blockers are chosen.

8/25/2015
If the defending player controls only one permanent, that permanent will be exiled.

Decktips