Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Gaea’s Revenge

Serie: Magic Origins (ORI)

Rarity: Rare Magic Origins Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
M11
 -
0,75
 -
3,50
Magic Origins
 1
0,35
 -
1,50
Gaea’s Revenge | Magic Origins

 Op voorraad 

€ 0,35 (1x)

 Kopen

FOIL 

€ 1,50

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
Jaap (9) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-5-2011 23:14:00

Inderdaad. Het concept wat je noemt: "eigenlijk targetten", bestaat niet in magic. Als het woord 'target' erop staat target een spell of ability, als het woord er niet op staat, target de spell of ability niet.

30-5-2011 23:05:00

Je kunt deze met Incandescent Soulstoke in play gooien, je moet hem gewoon saccen aan de ability van soulstoke aan het einde van de beurt want de ability van soulstoke target niet

Eec (20) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-5-2011 22:58:00

Even vraagje hierover: Incandescent Soulstoke activated ability. Als je die gebruikt, word ie nog steeds gesacced aan het eind van de beurt? aangezien het eigenlijk getarget word door Incandescent Soulstoke daarnaast, werkt dat uberhaubt wel?

Official Judge Mark (337) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-5-2011 17:43:00

Klopt!

Een kaart is niet "green" en "nongreen". Altijd een van beide. De vraag is dus: Is Maelstrom Pulse groen? Antwoord: Ja. Dus: Pulse is green en daardoor: Pulse is niet nongreen.

12-5-2011 17:35:00

Er is wel een 'Niet gaat voor wel' regel; Als een effect zeg dat je iets mag doen terwijl een ander effect zegt dat je dat niet mag, dan wint het 'niet' effect. (Vedalken Orrery zegt dat je altijd mag casten, terwijl Teferi, Mage of Zhalfir zegt dat je alleen als sorcery mag casten. Teferi wint.)

Dat is hier niet van belang, aangezien Gaea's revenge niets tegen Maelstrom Pulse doet. Pulse is groen (en zwart), en dus niet nongreen, dus heeft Revenge er geen bescherming tegen.


12-5-2011 16:58:00

Was er geen regel dat - altijd voor + gaat?

12-5-2011 13:33:00

Ach jah, was ff in de war met iets heel anders.

Beetje derpish (niet Whirling Dervish)

12-5-2011 13:15:00

Maelstrom Pulse is Zwart en Groen.
Aangezien die groen is, mag je Gaea's Revenge daarmee targeten! Dat de spell óók zwart is, is in dit geval niet relevant

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-5-2011 13:14:00

Putrefy heeft in de mana cost, is dus groen, is dus niet nongreen.

(Dat hij daarnaast in de mana cost heeft, is absoluut niet relevant.)

Erik (18) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-5-2011 13:12:00

volgens mij werkt het wel, want jij draait het om:
hij is (onder andere) groen, dus hij mag hem gewoon targetten.
Vergelijk het met een doom blade op een creature met 5 kleuren:
hij is (onder andere) zwart, dus je mag hem niet targetten.

Toch?

12-5-2011 13:01:00

Maar iets zegt me dat Putrefy en Maelstrom Pulse deze niet weghalen, want die zijn allebei . En voldoen ze dus aan de voorwaarde om non-green te zijn. Dus kunnen ze hem niet targetten.

Dat zegt mijn gevoel mij. Ik ben geen judge dus weet niet of het juist is. Weet iemand het wel?

Premium lid Nico (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
18-8-2010 09:30:00

Ah, laat maar al. Noncreature..

Premium lid Nico (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
18-8-2010 09:29:00

Ik zie net, dat nadat Alara uitroteert, in ieder geval Mold Shambler nog werkt. Hopelijk brengt Mirrodin ook iets mee.

16-8-2010 11:23:00

In standard krijgt vrij weinig hem dus weg En je coole pomptruukjes enzo zijn natuurlijk heel erg groen en die werken wel.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
16-8-2010 11:19:00

Of Putrefy.

En een creatieve mogelijkheid is als je 'm flying geeft. Je hebt allerlei kaarten in groen met "destroy target creature with flying".

Oracle

Creature - Elemental 8 / 5

This spell can't be countered.
Haste
Gaea's Revenge can't be the target of nongreen spells or abilities from nongreen sources.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

8/15/2010
Gaea’s Revenge’s first ability works only while it’s a spell on the stack. Gaea’s Revenge’s last ability works only while it’s on the battlefield.

8/15/2010
A Gaea’s Revenge spell can be targeted by spells and abilities that would counter it. The part of their effect that would counter Gaea’s Revenge won’t do anything, but any other effects those spells or abilities may have will still happen, if applicable.

8/15/2010
Gaea’s Revenge’s last ability applies to all nongreen spells and abilities from nongreen sources, including ones you control. For example, you can’t target it with the equip ability of an Equipment you control (unless the Equipment is somehow green).

6/22/2015
If a spell is one or more colors, and one of those colors is green, that spell can target Gaea’s Revenge.

Decktips