Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Cavern of Souls

Serie: Avacyn Restored (AVR)

Rarity: Rare Avacyn Restored Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Avacyn Restored
 -
64,95
 -
169,95
Modern Masters 2017
 -
59,95
 -
149,95
Ultimate Box Toppers
 -
149,95    
Ultimate Masters
 -
49,95
 -
95,00
Zendikar Rising Expeditions
 -
0,01
 -
0,01
Cavern of Souls | Avacyn Restored

Prijs:

€ 64,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 169,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
16-9-2015 21:21:00

Tja, zolang het aantal MtG spelers blijft groeien zul je het effect houden dat de vraag stijgt naar kaarten die een paar jaar geleden in destijds kleinere aantallen zijn geprint.

Daarnaast heb je de speculanten en hoarders inderdaad. Maar niet alleen dat - ook gewone spelers hebben een continu stijgende lijn gezien in de waarde van hun topkaarten en hebben weinig reden om ze weg te doen, ook als ze niet meer in decks zitten. Je kaarten houden is beter dan cashen en 1% rente van de bank vangen...

Kortom ik denk dat dit "probleem", of positief beschouwd gewoon het effect van het feit dat MtG succesvol blijft, voorlopig niet verandert.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
16-9-2015 17:18:00

Nouja, het is natuurlijk zo dat het vaak gaat om kaarten die sterk zijn en daarom dus veel speelwaarde hebben. Dat geeft ze een voordeel boven kaarten die alleen in casual speelbaar zijn en het aanbod wordt daardoor hoger.
Maar de andere kant is ook dat er natuurlijk een hoop types zijn die kaarten die populair zijn of dreigen te worden met bakken aankopen waardoor ze een schijnbare schaarste creeeren. En omdat er toch nog steeds een hoge vraag is en klaarblijkelijk geen aanbod gaan spelers akkoord met prijzen die torenhoog zijn, terwijl er eigenlijk aanbod genoeg is.
Maar sommige handelaren (hoarders) nemen geen genoeg met een redelijke winstmarge en creeeren dus een ogenschijnlijke schaarste en bieden kaarten aan als zijnde SUPER ULTRA MEGA RARE voor woekerprijzen terwijl ze de desbetreffende kaarten naast ze hebben liggen in stapeltjes van honderd (bij wijze van). Maar als je ze alle 486 online zet voor een redelijk prijs dan maak je natuurlijk niet genoeg winst, dus beter wacht je tot de kaart 6x in waarde is gestegen en zet je ze dan stuk voor stuk online...

Ik weet uiteraard ook dat dat niet de handelswijze is van iedere dealer, maar je hebt ze er gegarandeerd bij zitten en ik denk daardoor dat het wel zover is gekomen dat ook Modern (ik speel het overigens niet) zo belachelijk duur is geworden terwijl dat was uitgevonden voor de spelers, omdat Legacy en zeker Vintage hoge instapkosten hebben en Wizards toch iets meer wilde dan alleen Standard.

In mijn beleving was het vroeger in ieder geval niet zo dat een kaart die slechts een paar jaar oud was richting de 80 euro per stuk ging kosten (Jace, Snapcaster Mage, Liliana om maar wat te noemen).
Toen was peperduur alleen weggelegd voor echt oude en zeldzame kaarten die je bijna nergens zag. Maar dat is slechts een beleving, het kan ook zijn dat het 10 jaar geleden ook al zo was, maar ik dat ik dat niet zag toentertijd.

16-9-2015 15:15:00

Ja uiteindelijk wel. En hoewel ik beetje van spoor raakte in mijndislike van hoarders. Is dat waarom ook gaat. Alle kaarten kunnen in principe veilig regelmatig een reprint krijgen. Dat is goed voor WotC, handelaren en spelers. Want op moment stijgt enkel de vraag (nieuwe spelers) en aanbod daalt alleen (kaarten gaan verloren of worden niet aangeboden maar bewaart).

Dus af en toe een reprint kan helemaal geen kwaad voor geen enkel mens.

16-9-2015 03:26:00

Is dit niet gewoon een kwestie van vraag en aanbod? Mensen willen blijkbaar een aardige duit betalen voor sommige kaarten.

Je kunt roepen over hoarders, reprints, boosters etc. wat je wil, zolang er mensen zijn die het ok vinden 50 piek af te tikken voor een zielengrot zullen de prijzen die richting uit blijven gaan

16-9-2015 00:53:00

Wat is er mis mee, om ook een poging te doen om mee te profiteren van de mtg markt? Leven we niet in een kapitalistisch systeem? Zullen tevens ook een hoop mensen zijn die op hun bek gaan ermee. Het effect wat 1 hoarder (of 10, of 100) op de prijs van een kaart heeft is minimaal. Het is de bereidheid van mensen om bizarre prijzen voor een bepaalde kaart die de doorslag geeft.

15-9-2015 23:39:00

Ja en zorg nu voor dat sets echt leuke landjes/reprints krijgt en gewone mensen kopen meer boosters als hoarders afhaken omdat hun kaarten marktwaarde verliezen. Echter komt dure kaart terug in standaard dan kan de prijs zelfs stijgen als meer standaard spelers die kaart willen.

Persoonlijk vind ik mensen die kaarten hoarden enkel om schaarste te creeren walgelijk. ik ken(de) er helaas een paar en ze zijn ook echt van het type die er absoluut geen kwaad in zien.

Ik snap ook niet mensen die hoarders verdedigen, want je verdedigd iemand die jouw ook naait en niks positiefs aan het spel toevoegt.

Gelukkig heeft WotC dat ook door en hebben ze nu met MM een mooie manier om die kaarten te verkopen en toch geen problemen met standaard te hebben. Geen enkele speler maakt zich serieus zorgen als hun dual landjes opeens maar 10% waard zouden zijn, want ze waren ze toch nooit van plan te verkopen. ze balen alleen dat ze zoveel ooit voor hebben betaald.

15-9-2015 19:48:00

Hoe die hoarders bijdragen aan winst voor wotc? Hoarders kopen zelf zelden boosters, maar kopen juist singles bij particulieren (bijv. Nedermagic). Die particulieren hebben kopen juist heel veel boosters in om hun voorraad op peil te houden. En ik heb zo'n vermoeden dat Michiel en zijn wereldwijde concullega's veel meer boosters inkopen, dan dat de 'directe klanten' dat doen.

15-9-2015 19:19:00

Het probleem wat je over het hoofd ziet, is dat bij het openen van boosters de prijs wordt bepaald door hoe belangrijk is de kaart in standaard. Hoarders hebben dan nog weinig invloed op de markt gehad.

En misschien is 2 jaar Wel te snel, is goed als er wat afwisseling in standaard is. Maar waarom zouden dual lands of goeie fetch niet vaker geprint worden. De vraag neemt alleen maar toe als er meer spelers komen en aanbod neemt enkel maar af.

15-9-2015 17:40:00

Je kunt het ook omdraaien natuurlijk. Stel je bent een jonge magicer en haalt deze twee maal uit 5 boosters omdat je veel geluk hebt die dag. Wellicht is een van de twee nog wel foil ook. Dan kun er voor kiezen om er mee te gaan spelen of ze gelijk verkopen, waarmee je met dat geld je verzameling kunt uitbreiden. Mensen die echt graag willen magicen geven toch wel geld uit aan kaarten. Het spel wordt ook niet minder leuk als je een paar goedkope decks hebt.

Verder vind ik niet dat ze deze nu elke 2 jaar gaan moeten printen. Het doet me al pijn aan m'n ogen en ziel als ik zie dat ze Sol Ring zo idioot vaak printen. Deze kaart kan best een keer een reprint krijgen in een reguliere set waardoor meer mensen m kunnen krijgen en daarbij is deze kaart heel lang niet zo heel duur geweest dus er was tijd genoeg om een playsetje te halen.

15-9-2015 17:31:00

En hoe verdient WotC aan hoarders dan? Eenmaal uit de booster verdient WotC niks aan de kaarten een Jace die 50 euro of 150 euro waard is maakt voor WotC niks uit.

Wat echter wel voor WotC uitmaakt is hoeveel mensen boosters kopen en blijven kopen. Als mensen afhaken ivm onbetaalbare manabase dan kost het ze geld. Hoarders hebben voor niemand in de markt een toegevoegde waarde. Zelfs voor de gewone handelaar is het niet gunstig. Wat maakt uit dat een kaart 50,- is als je niet aan de kaart kan komen om te verkopen omdat hoarders soms honderden van de kaart vast houden.

15-9-2015 16:55:00

Een eigenschap van een magiccer is immers klagen en mopperen, in dit geval over de prijzen van kaarten. =p j/k

15-9-2015 16:17:00

@arjan. De motieven van een commercieel bedrijf begrijpt iedereen wel. Dat je dat met zeuren niet verandert is ook wel duidelijk. Maar het blijft wel lekker om af en toe even te mopperen...en hopen.
Dus ik zeg: reprint in de volgende set...ik wil er ook 4!

15-9-2015 15:56:00

Kost een hoarder WotC geld? Volgens mij verdienen ze best lekker aan die mensen dus waarom zouden ze die dwarsbomen?

Bekijk de kwestie vanuit het perspectief dat WotC het meeste geld oplevert, dat is hoe het gaat zijn en de rest is bijzaak.

WotC is geen filantropische instelling die het als hoofddoel heeft om ons een leuke vrijdagavond te bezorgen maar is gewoon een commerciële instelling uit de portefeuille van Hasbro met als doelstelling zoveel mogelijk knaken te genereren.
Als jullie dat nou eens tot jullie zouden laten doordringen, dan zouden jullie de beslissingen van WotC misschien beter een plekje kunnen geven voor jezelf.

15-9-2015 15:50:00

Hij moet ook niet op common maar sommige kaarten en zeker populaire landjes moeten meer reprints krijgen. Duallands en landjes als deze zeker. Gewoon eigenlijk elke2 jaar ofzo. Als de waarde van landjes dan daalt is het enkel goed voor magic en WotC. Want een echte speler ruilt zijn duallandjes nooit weg, alleen hoarders hebben er last van.

15-9-2015 15:13:00

deze op een common slot is net zo logisch als weggeven bij 10 euro boodschappen bij de AH. Maar een rare van 40 euro die in zoveel (leuke) toernooiwaardige, maar ook casual decks past is voor mij gevoelsmatig gewoon niet juist. Ik snap alle argumenten best. Natuurlijk moeten wizards en allerlei handelaren geld verdienen. Maar ik snap ook waarom ze in de kroeg die verdomde nootjes zo zout maken...gelukkig wordt ik er alleen niet van. Het blijft gewoon niet fijn dat de prijs van veel kaarten kunstmatig zo hoog is. Als Tarmogoyf op een rare slot was gezet....was die dan nu 30 euro geweest??? Denk het niet.
Nu ik dit typ, denk ik ook weer...daar gaan we weer...zelfde discussie, gaat toch niet veranderen.

Oracle

Land 

As Cavern of Souls enters the battlefield, choose a creature type.
T: Add C.
T: Add one mana of any color. Spend this mana only to cast a creature spell of the chosen type, and that spell can't be countered.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

3/14/2017
You must choose an existing creature type, such as Zombie or Warrior. Card types such as artifact can’t be chosen.

3/14/2017
The spell can’t be countered if the mana produced by Cavern of Souls is spent to cover any cost of the spell, even an additional cost such as a kicker cost. This is true even if you use the mana to pay an additional cost while casting a spell “without paying its mana cost.”

Decktips