Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Programma's voor decklijsten

Scroll: [boven|reacties|beneden]
5-5-2021 11:09:00

Aangezien Nedermagic gaat eindigen zullen velen wellicht op zoek zijn naar andere manieren om hun Magic-gerelateerde zaken administratief bij te houden. Voor wie Forge nog niet kent: hier

Ik gebruik het zelf al jaren, het heeft BIJNA alle kaarten beschikbaar en wordt regelmatig geüpdate. Je kunt ook goldfishen met decks tegen een AI, maar ondanks dat deze heel dom is, is het beter dan niets. Regels zijn ook niet helemaal goed geïmplementeerd en er zijn andere tekortkomingen maar over het algemeen vind ik het een heel handige tool met alle relevante stats zoals manacurve e.d.
Plaatjes zitten er niet standaard bij (want copyrights) maar kunnen apart gedownload worden (zit een knop in het programma zelf).

Decks hebben geen limitaties, dus als je voor de lol eens keer wilt spelen met 4 Black Lotussen, 4 Time Walks, 4 Ancestral Recalls, etc. dan kan dat. Wordt wel heel snel, heel saai.
Decks worden overigens opgeslagen als txt-bestanden.

Behalve constructed kun je ook draften en sealed spelen, inclusief (je eigen) cube en chaos draft. Tevens heeft Forge "Quests" die je kunt spelen, je begint met een beginnersdeck en je kunt goud en kaarten verdienen om het deck te verbeteren. Persoonlijk is het niks voor mij, maar het is een leuke extra.

In theorie zou je ook collecties als "deck" kunnen opslaan. Maar persoonlijk gebruik ik daarvoor liever Excel.

Mocht je andere andere programma's/websites hebben om alles bij te houden, help je mede-Magiccer en plaatst hier wat voor jou werkt.

 Reactie plaatsen

Reacties (3)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
5-5-2021 20:01:00

Ik gebruik voor het bijhouden van mijn decks inmiddels www.deckstats.net. Er is ook een mogelijkheid om je collectie bij te houden en er zijn wat functies als een forum waar ook nog wel mensen helpen met je deck verbeteren en af en toe doen ze een build challenge o.i.d. Het is weliswaar een Engelstalige site, maar daardoor heeft een beetje 'de sfeer' van Nedermagic.

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-5-2021 12:48:00

Ik was al vroeg een MWS (Magic Workstation) gebruiker en ben over gegaan op VPT (Virtual Playtable) toen de developers uit elkaar gingen, voor beide heb ik een betaalde lifetime licentie. Helaas, MWS trekt de steeds groeiende kaart database niet meer zo lekker en VPT krijgt geen nieuwe sets meer. Ik noem deze vooral om af te raden er naar te kijken.

Momenteel gebruik ik Cockatrice. Ik mis wat functionaliteiten van de andere 2, maar er is goed mee te werken.

4-6-2021 09:53:00

Untap.in is het makkelijkste uiteindelijk, had vroeger cockatrice maar wil nu niks anders meer

Scroll: [boven|reacties|beneden]