Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Racisme op Magic kaarten en Wizards' reactie

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
10-6-2020 23:53:00

hier

Today, we will be changing the multiverse ID and removing the Gatherer card image for the card Invoke Prejudice, originally printed in 1994. The card is racist and made even worse by the multiverse ID it was unfortunately codified with years ago. There's no place for racism in our game, nor anywhere else.

Invoke Prejudice's gatherer ID is 1488. Voor degenen die het niet weten, 14/88 verwijst naar een slogan van white supremacists - "We must secure the existence of our people and a future for white children". De 88 verwijst naar de 8ste letter van het alfabet: HH - Heil Hitler.

Verder zijn de volgende kaarten in alle vormen van sanctioned play banned:

Invoke Prejudice
Cleanse
Stone-Throwing Devils
Pradesh Gypsies
Jihad
Imprison
Crusade

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (30)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
11-6-2020 02:34:00

Ik zie in de link dat het niet alleen om racisme gaat, maar ook om "culturally offensive".

11-6-2020 10:57:00

Van Invoke Prejudice kan ik het nog snappen, voornamelijk de afbeelding dan. Maar die andere kaarten. Stone-throwing Devils, daar moet je toch al je best voor doen om aanstoot aan te nemen. En als we die weg opgaan, dan zijn er nog tal van andere kaarten die voor 'iemand' wel aanstootgevend kunnen zijn. Alle kaarten met vrouwelijke figuren in enigszins verleidelijke of sexy poses kunnen dan ook de schop op. En doe dan maar ineens het creaturetype Dwarf ook in de ban. Ow, en de originele Demonic Tutor, want pentagram...

Kenta (9) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 11:11:00

Unholy Strength was al aangepast ivm een pentagram op het plaatje

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 11:24:00

Vooropgesteld dat het mij niet meer dan normaal lijkt om het individu te beoordelen in plaats van er een generaliserend gedachtegoed op na te houden.

Ja, een soort KKK ventjes met ID 1488 is niet handig op een kaart met de naam Invoke Prejudice, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een zeker sociaal/politiek engagement de nieuwe vorm van marketing aan het worden is.

11-6-2020 14:07:00

@Elessar Elendil je vergeet de Frogs, die kunnen straks ook niet meer. Beledigend voor de Fransen.

Dorus (63) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 16:27:00

Wizards wil blijkbaar de geschiedenis deels wissen, omdat het niet past in de tijdgeest van nu. Ik snap dat je bepaalde kaarten niet meer zou maken in deze tijd, maar de kaarten van toen Eradicaten is wel een hele zielige actie om je als bedrijf 'veilig' te positioneren in de huidige maatschappelijke discussies. Ik had gehoopt dat Magic daar buiten zou blijven.

11-6-2020 17:13:00

Zucht.. De reacties zijn weer voorspelbaar: "Je mag ook niks meer!"

En het 'wissen' van de geschiedenis? Hoezo? Wizards zegt toch niet dat de kaarten vernietigd moeten worden? Alleen dat ze geen plekje meer hebben in sanctioned play, als jij ze met je vrienden gewoon wilt blijven spelen aan de keukentafel mag dat. Hetzelfde verhaal met standbeelden van problematische historische figuren die van hun sokkel verwijderd worden. Prima om dat soort beelden in een museum te zetten, maar verdienen het niet om geëerd te worden toch?

De maatschappij veranderd, opvattingen veranderen. Zwarte Piet is ook niet meer vanzelfsprekend. En dat is voor heel veel mensen heel erg fijn.
Besef je dat Magic meer is dan enkel jouw ervaring. Natuurlijk kun je cynisch zijn en denken dat het enkel een marketingstunt is. Als dat al zo is - wat ik overigens sterk betwijfel - is dit de slechtste marketing ooit, gezien de vele negatieve reacties.

Ik zal wel de enige zijn, maar ik vind het een goede set van Wizards.

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 17:25:00

"Natuurlijk kun je cynisch zijn en denken dat het enkel een marketingstunt is."

Ik heb niet gesproken met corporate, dus hoe Wizards hierin staat zou ik je niet kunnen vertellen. Wat ik echter stel is dat, in het grote geheel der dingen, bedrijven zich in mijn optiek steeds vaker expliciet lijken uit te spreken over maatschappelijke problemen.

Voorbeelden zoals Bethesda, die ter ere van Gay Pride Month alle regionale twitter accounts voorzag van een regenbooglogo, behalve de account voor het midden-oosten, geven mij twijfels over de oprechtheid hiervan.

"Als dat al zo is - wat ik overigens sterk betwijfel - is dit de slechtste marketing ooit, gezien de vele negatieve reacties."

Tevens denk ik dat je een vocale groep niet moet willen verwarren met een meerderheidsgroep. Het handelsmerk Magic the Gathering doet het erg goed.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 18:00:00

@Jense jij bent ook gegroeid in een jaar dan! want in je kaartcommentaar bij Imprison schreef je vorig jaar nog hoe gaaf je die art vond. Maar nu zie je gelukkig in dat die art echt helemaal niet kan. toppert!

kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen.

11-6-2020 18:11:00

Ja, die link legde ik toen blijkbaar nog niet. Mensen maken fouten, erkennen ze en proberen te verbeteren.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 18:44:00

wat is er trouwens precies mis met die kaart eigenlijk? voor de onwetende onder ons, zoals ik.

ondertussen trouwens geleerd dat Gypsy een soort "racial slur" is blijkbaar, met een hoofdletter wel maar met een kleine letter niet hier ik moet het wel goed onthouden allemaal.
ik leer steeds meer. net nog een racial slur geleerd, namelijk "stone-throwing devil". dacht eerst dat het om white devils ging ofzo, die had ik wel eens gehoord en op de art zijn ze ook roze/wit achtig maar nee dit is weer voor een andere groep.

Als WotC deze niet zelf aangaf, hadden wij of wie dan ook, het ooit geweten? Zoals bijvoorbeeld bij Zwarte Piet eigenlijk, zwarte Piet nooit als een mens gezien met Afrikaanse roots, nooit als een "donker iemand" zeg maar, dat andere woord kan ook echt niet meer, weet niet precies waarom, maar ik speel wel gewoon mee, is ook verder niet echt aan mij.

Wat ik trouwens wel grappig vind is dat andere mensen gaan bepalen dat ik niet blank ben maar wit, dat kunnen ze dan wel voor mij bepalen blijkbaar speel nog niet mee moet ik zeggen.

Maar, komt ie!, ik ben daar wel van mening gewisseld, als je heel objectief naar zwarte piet kijkt zie je met die lippen, dat haar en oorbellen zie je wel een oude karikatuur van donkere mensen (met Afrikaanse roots) die niet echt oke is. Dat moet je wel eerst geleerd worden. En het duurde wel ff voordat ik om was, want ik heb toch een hekel aan die jankerds, ongekend. maken het moeilijk om sympathie voor ze te krijgen met dat geschreeuw op een podium. en ik vind stroopwafel piet ook niks maar we vinden er wel wat op
besides the point.

Ik breek nog wel steeds mijn hoofd over Cleanse en waarom die banned is maar Planar Cleansing niet.
Ik heb wel een theorie maar die is wel errrrrg vergezocht.

Dorus (63) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 19:00:00

Ik vind het wel grappig dat die poppetjes op Invoke Prejudice zwart zijn en niet niet wit, in het kader van de vergelijking met de KKK. Maar dat die kaart wordt verwijderd snap ik enigszins nog wel.

Maar de link met o.a. Cleanse en racisme kan ik totaal niet leggen! Als je die kaart bekijkt en daar racistische gedachten bij hebt, tja....nou succes daarmee dan.

Hetzelfde met het voorbeeld van hierboven Imprison. De link met racisme, wtttfff, hoe dan haha, gesus. Lijkt eerder op een verbannen sm mannetje ofzo

PS. En met geschiedenis wissen verwijs ik naar het statement van Wizards:

"We have removed this card image from our database due to its racist depiction, text, or combination thereof. Racism in any form is unacceptable and has no place in our games, nor anywhere else."

Additionally, these cards will be banned in all sanctioned tournament play."

Dat de kaart gebanned wordt voor toernooien is dus een extra reden, niet primair.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 19:23:00

Het is ook uit voorzorg gedaan he niemand had nog geklaagd (behalve over de KKK kaart denk ik )

Dus in voorzorg, Dat je de 'goeie mensen' zegmaar voor blijft want als die erachter komen wat voor obscure racial slur er eigenlijk op je kaart staat, dan heb je de poppetjes aan het dansen hoor, beter ga je DIEP door het stof, publiekelijk, wat geld doneren misschien. wat andere eisen. anyway good stuff.

En gelukkig houden die 'goeie mensen' zich er ook zo constructief mee bezig, want het maakt het leven allemaal een stuk fijner en de onderlinge groepen zijn ook een stuk closer met elkaar dan vroeger.
Die mensen zijn echt helden.

Ik vergeet ook altijd naar wie ik ookal weer standaard moet doen alsof het zielige slachtoffers zijn en hoe ik mijn eigen superieure positie moet zien ten opzichte van hen ipv gewoon normaal te doen tegen ze, maar toegegeven, ik moet nog een hoop leren.

Je kan niet zeggen dat ik het niet probeer iig

11-6-2020 20:27:00

Cleanse is waarschijnlijk aan die lijst toegevoegd i.v.m. het begrip "Ethnic Cleansing". Dat de kaart wit is en alleen maar zwarte creatures pakt voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

En als je het ergens niet mee eens ben is dat uiteraard geen probleem, maar dan wel graag op een normale manier reageren ipv de manier waarop sommige posts hier gedaan zijn.

Premium lid serge (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-6-2020 23:50:00

Magic ging tot gisteren over magie in 5 kleuren.
Nu gaat het over blank, zwart, native american.
Instants en enchantments worden wetten of politieke statements.
Art wordt SJW.
Fantasy verhaallijnen worden politiek.

Ik wordt er wel verdrietig van.
:-(

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2020 01:26:00

True dat

12-6-2020 11:46:00

Dat 1488 misselijk ja.
Maar ik heb wel een beetje moeite met deze bans. Het zijn veelal oude kaarten waar nauwelijks mee gespeeld wordt, en zelfs aan de keukentafel zijn ze zeldzaam.
Zeker sommige van deze kaarten zijn niet ok, maar is een ban nodig? De prijs van Cleansing is omhoog gegaan sinds de ban en iedereen weet opeens van het bestaan af. Jihad was altijd al een kaart waarvan je wist dat die gevoelig is, maar zorgt een ban dat die minder voorkomt? Niemand speelde die überhaupt in een toernooi.

En waarom mag de rest van Harold McNeill's werk nog wel? Die man is heeeeel, discutabel als het om zijn werk gaat, bezoek zijn website voor een impressie er van.

Dat Wizards hun fouten erkent vind ik niet erg, maar kom met, in mijn mening, betere oplossingen. Huur meer artiesten met een andere etniciteit in voor de arts, bespreek het document wat Zaiem Beg heeft gemaakt: hier

Ik ben het niet oneens dat het kaarten zijn die het randje opzoeken of er overheen gaan. Maar ik ben het wel oneens met de manier waarop ze dit probleem aanpakken. Iets bannen en het in een doofpot stoppen is geen progressie.

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2020 12:18:00

Het stuk van Zaiem Beg was mij onbekend. Na het gelezen te hebben kan ik mij wederom niet aan de indruk onttrekken dat ook Wizards even een wit voetje komt halen nu zij, om verschillende redenen, te maken hebben met wat slechte publiciteit. Noem me maar cynisch, maar de hoogste moraal voor bijna elk bedrijf blijven de kwartaalcijfers.

12-6-2020 12:46:00

Het gevoel dat ze simpel een wit voetje willen halen krijg ik hierbij ook.

12-6-2020 15:54:00

Het is niet te hopen dat alles van Harold McNeill gebanned wordt want er zitten zeker speelbare kaarten bij hier

Verder ben ik van mening dat verandering van alle tijden is... Om inderdaad maar Zwarte Piet erbij te halen, vroeger had hij nog de roe en de zak, die zijn al jaren geleden afgeschaft, dus die kleur afschaffen kan er ook nog wel bij. Heb ik geen problemen mee.

Maar inderdaad de geschiedenis uitwissen is een hellend vlak. Je kan de geschiedenis gerust herschrijven, helden van vroeger blijken soms ook nare trekjes te hebben gehad zoals in ons slavernij verleden. Dan vallen ze figuurlijk van hun sokkel.

Wij blijven de Duitsers toch ook niet WO2 verwijten, ze hebben excuses gemaakt en geholpen Europa weer op te bouwen. Dat kan ik een 4e generatie Duitser toch niet kwalijk blijven nemen? Die nuance mis ik soms in de discussie.

En dat WotC heeft aangekondigd dat dit pas een eerste schifting is, ik hou mijn hart vast. Als ze inderdaad alles willen bannen wat politiek incorrect kan worden opgemerkt dan kunnen ze nog wel even doorgaan. Zoals al eerder gezegd gaat alles met decolleté ook de banlist op? Sexisme is ook niet politiek correct.

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2020 16:01:00

Godwin's Law incoming.

*Popcorn intensifies*

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2020 16:04:00

Het is wel een slimme taktiek om een wit voetje te halen, Wizards of the Coast wordt in dat artikel van Zaiem Beg beschuldigt van racistische prakijken omdat wat precies...?

-"al de keren dat... een person of color huppeldepup" - 0 voorbeelden?

-ze zeiden tegen een gozer nee sorry we nemen niemand meer aan voor die functie om hem af te wimpelen, maar ze namen nog wel mensen aan, en die mensen waren blank en die gozer was zwart. dus racisme?

-een bepaalde creator werd genaaid, hij was aggressief tegen een judge op een toernooi, en toen heeft WotC hem verder niet netjes behandeld.
de creator was asian, dus neigt naar racisme?

-elke non-blanke persoon die voor Wizards werkt en op word genoemd is een "token person"?

-WotC heeft allerlei culturele elementen en gezichten toegevoegd in de Kaladesh set, maar de artiesten en ontwikkelaars zijn blank en man, dus is het echt niet zo goed allemaal?

-Kijk naar de kaart Invoke Prejudice. dit is geen toeval meer.?

In deze tijd kunnen deze (zeer slechte??) argumenten voor bewijs van racisme nog best effect hebben ook. Dat je jezelf wil indekken als bedrijf om die hmm... ja vorige keer noemde ik ze 'goeie mensen' tevreden te houden zou ik best ook zo'n move maken als Wizards gedaan heeft.
Vanuit financieel oogpunt.

Ik denk dat degene die over de bannings ging ook met die pet op ging kijken, van waar zullen 'goeie mensen' aanstoot aan kunnen nemen en een argument van racisme uit voort kunnen brengen?
Als je op die manier, met die pet op, kijkt naar Cleanse : lijkt op cleansing, ethnic cleansing, de kaart is wit, alle zwarte creatures worden gedood... hhmmm.
laten we deze kaart voor de zekerheid maar bannen. better safe than sorry.
En Planar Cleansing ljkt op cleansing, ethnic cleansing, killt alle non-land. oh das wel eerlijk ofzo prima

Ik ben wat rustiger vandaag dus zal niet ingaan op hoe hoogstaand ik de logica vindt van de hypothetische persoon die in die kaart racisme zou zien (dus iemand die echt zou gaan klagen zegmaar, die persoon is er nog niet namelijk want deze kaart is uit voorzorg gebanned). en wat ik van dat soort mensen uberhaubt vind, of hoeveel respect ik ze geef.

maar vanuit een puur financieel oogpunt, wit voetje halen, de 'goeie mensen' voor zijn, ja, financieel goeie zet.

ben ik nou heel cynisch?

12-6-2020 16:20:00

Invoke Prejudice is natuurlijk een kaart waar al vaker commentaar op was geleverd en die is om diverse redenen wel banwaardig te noemen. Ook andere kaarten uit het lijstje kan ik enigszins begrijpen. En ik begrijp ook wel dat WotC moeilijk alleen Invoke Prejudice kan bannen en die andere kaarten niet.

Vraag me af of ze vooraf ook naar de secudary market hebben gekeken. Als ze alleen één kaart van €200 euro bannen dan komt dat harder aan dan wanneer ze ook nog een lijstje bulk mee nemen om te bannen. Ben ook benieuwd wat deze kaart op de langere termijn qua waarde gaat doen. Op TGC player mag ie al niet meer verhandeld worden.

Stel je voor ze bannen de Black Lotus vanwege het woordje Black. Dan krijgen ze echt wel problemen...

Kenta (9) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
12-6-2020 17:36:00

Zie dat tot nu toe de waarde van de kaarten is gestegen. Bijv de gypsie uit Of van 2 naar minimaal 15 euro op mcm.

Tom (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-6-2020 03:40:00

Reparations is vandaag 700% gestegen in prijs in Amerika.

Ik denk dat de speculators het juiste target hebben gevonden die eventueel zou kunnen volgen in de revolutie.
Maar mensen gaan die kaarten toch niet echt kopen nu voor een hogere prijs? Army of Allah trouwens ook 246% omhoog in USA

edit: nee wacht, reparations is super woke. ze hebben het toch mis die speculators.

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]