indestructible en prevent

Scroll: [boven|reacties|beneden]
22-5-2020 13:33:00

Hallo allemaal,
ik had een vraagje over indestructible. de ability is voor mij wel tamelijk duidelijk maar hoe zit het precies als de damage niet geprevent kan worden zoals met Leyline of Punishment. stel ik heb deze op het veld liggen en mijn oppo heeft een indestructible creature van 2/2 en ik speel een Shock erop. hoe gaat het dan verder?

Reacties (1)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
22-5-2020 14:39:00

Hoi,

Op Nedermagic heb je de hulpdienst pagina onder toplinks. Daar staat voor iedere ability een redelijk uitgebreide uitleg. Zie hier

Bij de uitleg van indestructable staat het volgende:
"Indestructible" betekent letterlijk "can't be destroyed". Dit is dan ook exact wat de ability doet: alle "destroy" effecten worden genegeerd. Als jij een Shatter op een Darksteel Ingot speelt, dan gaat deze niet naar de graveyard. Ook lethal damage op een creature wordt genegeerd: een Lightning Bolt op een Stuffy Doll doet gewoon 3 damage aan de de Doll, maar deze blijft daarna leven. Aan het einde van de beurt verdwijnt de damage net als op andere creatures. "

Specifiek voor jouw voorbeeld. Het maakt het niet uit of damage wel of niet geprevent kan worden. Indestructable voorkomt niet dat damage gedaan wordt, maar het voorkomt dat het object gedestroyed wordt (in dit geval dus dat een creature stuk gaat door lethal damage). De damage blijft tot je einde van de beurt ook op het creature liggen.

Scroll: [boven|reacties|beneden]