Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[COLUMN] Budget Top 5: Dragons of Tarkir

Scroll: [boven|reacties|beneden]
21-3-2015 18:58:00

Hallo allemaal en welkom bij een nieuwe Budget Top 5. Dragons of Tarkir is inmiddels volledig gespoiled, tijd dus om net als bij Fate Reforged voor te beschouwen. Dat doe ik door te kijken naar de kaarten die mij als budget deckbuilder het meest interesseren. Ik tel af van 5 naar 1. Rares houd ik deze keer trouwens buiten beschouwing want ik weet op het moment van schrijven nog niet zeker welke er duurder dan een paar euro gaan worden en welke niet. Welke vijf commons en uncommons me dan het meest aanspreken? Dat lees je in mijn geheel subjectieve Budget Top 5 van Dragons of Tarkir!

#5: Glaring Aegis

Hallo strikt betere Holy Strength! Dat mocht dan ook wel, Holy Strength is namelijk een ontzettend matige kaart. Zo matig dat zelfs een veel betere versie ervan waarschijnlijk nog steeds niet constructedwaardig is. Toch heeft Glaring Aegis mijn top 5 gehaald omdat ik een zwak heb voor efficiënte Aura's, en in die categorie valt deze kaart zeker. Ik weet alleen nog niet in wat voor een deck ik Glaring Aegis zou willen spelen. Misschien in een deck met kaarten als Assault Formation, Abzan Beastmaster en Sight of the Scalelords? Of in een heroic deck? Daar ga ik de komende tijd eens goed over nadenken.

#4: Warbringer

In tegenstelling tot Glaring Aegis is het bij Warbringer nogal duidelijk in wat voor een deck je ‘m het beste kunt spelen. Kaarten die zeggen ‘bouw een deck rond mij!' trekken altijd meteen mijn aandacht, en bij Warbringer is dat niet anders. Daarnaast heeft het zinnetje ‘… costs you pay cost X less' gewoon iets magisch. Zo'n kaart vraagt erom om misbruikt te worden. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, dwalen mijn gedachten al af naar Magical Christmasland. Beurt 4 Warbringer, beurt 5 een dash van Ambuscade Shaman én Kolaghan, the Storm’s Fury? Dat is 16 damage right there. Ik heb nog niet eerder met het dash mechanic gespeeld maar Warbringer brengt me zeker in de verleiding om dat een keer te doen.

#3: Youthful Scholar

Draw two cards. Dat is het eerste wat ik zag toen Youthful Scholar op de Dragons of Tarkir spoiler verscheen. Het deed me denken aan Saprazzan Heir, ook een blauw creature dat je meerdere kaarten kan opleveren. In werkelijkheid lijkt Youthful Scholar meer op Aven Fisher, Kingfisher en Runewing, met als grote verschil dat zij je maar één kaart laten trekken wanneer ze doodgaan. Daar wissel ik het ontbreken van flying bij de Scholar graag voor in. Youthful Scholar is natuurlijk gemaakt om te kunnen combineren met het nieuwe exploit mechanic (sac een creature voor een effect) uit Dragons of Tarkir. Over een dergelijk deck ga ik dan ook zeker brainstormen, maar in plaats van ‘m te saccen block je natuurlijk het liefst een X/2 met Youthful Scholar. Van een 3-voor-1 is het namelijk lastig terugkomen. Een laatste kaartsuggestie bij de nummer 3 uit mijn lijst? Rescue from the Underworld. Sac, draw two, return, en later nog eens draw two. Good times.

#2: Roast

Mijn favoriete kaart uit Rise of the Eldrazi is Flame Slash. Vier schade naar elk creature voor slechts één mana, dat is wel heel erg efficiënt. Ik meen me te herinneren dat Wizards later heeft toegegeven dat Flame Slash eigenlijk wat té efficiënt is, zeker voor een common. Ik speelde ‘m in ieder geval met groot plezier in een deckje rond Kiln Fiend en Surrakar Spellblade. En nu is er Roast. Een mana duurder, een schade meer, en het kan geen flying creatures raken. Minder efficiënt dus als Flame Slash maar waarschijnlijk nog steeds goed genoeg om in één van mijn budget decks terecht te komen. Roast is natuurlijk gemaakt als antwoord op Siege Rhino, Tasigur, the Golden Fang en Polukranos, World Eater, creatures die je op dit moment in veel tier 1 decks in Standard terugvindt. Daarom zal hij ook z'n weg vinden naar het sideboard van vele toernooidecks en misschien zelfs het mainboard.

En dan, de nummer 1…

#1: Anticipate

Ik dacht eerst dat Anticipate een functionele reprint was van Telling Time op common, maar nadere bestudering leerde mij dat het een kruising is tussen Telling Time en Impulse. Die kaarten hebben beide behoorlijk wat tournament play gezien dus ik verwacht dat dit met Anticipate niet anders zal zijn. Kaartselectie op instant speed voor twee mana is gewoon erg goed in blauw. Je kunt een counter of bounce achterhouden en wanneer je tegenstander niet toehapt, speel je Anticipate om je verder te helpen in het spel. En late game is het nog steeds een prima draw. Ik ben al met een decklijstje bezig geweest waarin ik naast Anticipate ook een nieuwe counter uit Dragons of Tarkir speel: Silumgar’s Scorn. Combineer met wat Dragons (keuze genoeg in DTK) en wat removal en je hebt zo een cool budget control deckje. Ik denk in ieder geval dat Wizards met Anticipate het juiste power level voor blauwe kaartselectie heeft gevonden en dat we ‘m daarom vaker gaan terugzien in toekomstige sets.

Tot zover mijn top 5 van budgetkaarten uit Dragons of Tarkir. Wat zijn jouw favoriete budgetkaarten en waarom? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Huib

 Reactie plaatsen

Reacties (13)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
22-3-2015 22:13:00

leuk om te lezen weer.

Anticipate is niet zo zeer een kruising tussen Telling Time en Impulse als dat het gewoon een stikt slechtere Impulse is. Desalniettemin een speelbare kaart, afhankelijk van met wat voor blauwe draw hij moet concurreren in een format natuurlijk.

22-3-2015 22:52:00

Ha Arjan, je hebt gelijk, geen idee eigenlijk waarom ik dacht dat het een kruising was. Misschien omdat je met Impulse vier kaarten ziet en alles op 1 na naar de bottom van je library gaat terwijl je met Telling Time er drie ziet en niet alles naar de bottom gaat. Maar een strikt slechtere Impulse is een treffender omschrijving.

22-3-2015 23:05:00

Even vooraf gezegd, absoluut geen slechte keuzes. Ik denk dat ik zelf eerder voor iets als Hand of Silumgar/Foul Renewal/Foul-Tongue Invocation/Roast/Anticipate zou zijn gegaan, maar ieder z'n eigen ding.

22-3-2015 23:54:00

Twee uit vijf hetzelfde, vind ik niet heel verschillend van elkaar voor iets subjectiefs. Foul Renewal heb ik in ieder geval niet overwogen omdat ik alleen naar commons en uncommons gekeken heb.

23-3-2015 10:34:00

Leuk om te lezen, vind deze columns altijd erg interessant. Mijn voorkeur gaat uit naar Duress, maar dat is natuurlijk behoorlijk afgezaagd. Daarnaast vind ik Graceblade Artisan, Silkwrap en Lightning Berserker echt interessant.

23-3-2015 12:08:00

3 van de 5 verschillend Huib, noem ik toch best een verschil.
Geen rares bekeken, fair, ik ging af op de preorder prijzen. Foul Renewal kost dan geen drol, terwijl ik het toch een érg sterke kaart vond @ prerelease.

Er zijn iig genoeg erg leuke commons/uncommons in , tijd geleden dat ik voor het laatst een set had waarbij ik zo ongeveer de helft van de commons/uncommons wel een plekje kan geven!

23-3-2015 13:21:00

@ Stijn: Als m'n top 5 gebaseerd was op Constructed playability dan had Duress er ook zeker in gestaan. Maar zoals je al aangeeft: dit is al de zoveelste reprint dus persoonlijk word ik er niet zo warm meer van. Hetzelfde geldt eigenlijk voor andere reprints als Pacifism en Ultimate Price. Goede kaarten, maar ik heb er al zo vaak mee gespeeld. In je keuze voor Lightning Berserker kan ik me goed vinden. Heel tof kaartje in een mono rood aggro deckje. Als ik een top 7 had gemaakt, waren Inspiring Call en Lightning Berserker waarschijnlijk mijn nummer 6 en 7 geweest. Wat betreft Silkwrap: prima removal voor twee mana, alleen verlang ik bij dit soort kaarten altijd terug naar Journey to Nowhere.

25-3-2015 15:02:00

Huib, als je (nu de prijzen bekend zijn) een rare of mythic zou moeten kiezen uit DTK om aan je lijst toe te voegen, welke zou dat dan zijn?

25-3-2015 15:58:00

Lastig om er eentje te kiezen. Twee budget build around rares die me erg aanspreken zijn Assault Formation en Obscuring Æther. Verder vind ik Surrak, the Hunt Caller, Icefall Regent en Boltwing Marauder niet duur voor goede rares.

26-5-2015 18:01:00

Glaring Aegis zie ik zelf eigenlijk als " tap target creature." en dan blijf er een strikt betere Holy Strength achter. ik ben niet echt fan van ge 2 voor 1 te worden maar een tap creature spell met upside vind ik zeker een plaatsje waard in deze lijst.

enchantments zijn eigenlijk pas leuk als ze extra doen wanneer ze in het spel komen, flash hebben, totem armor of uiteraard bestow beestje zijn.

9-6-2015 09:34:00

Teruglezend verbaas ik me eigenlijk erover dat je geen Blood-Chin Rager hebt genoemd (en met jou ieder ander). Ik speel sinds de release van een BW Warrior deck en die Rager is écht ongelofelijk sterk erin.

9-6-2015 13:25:00

@ Anton: klopt, ik las een tijd terug ook een development column op dailymtg.com waarin gezegd werd dat Aura's eigenlijk altijd te zwak zijn geweest vanwege het risico op een 2-voor-1 en dat ze daarom nu behoorlijk gepusht worden. Glaring Aegis is daar een mooi voorbeeld van.

@ Synod: incluis jijzelf geloof ik. Het is inderdaad één van de betere uncs uit de set maar als ik maar vijf kaarten kan kiezen, zullen er altijd een paar goede afvallen. En ik heb dus niet alleen gekozen op basis van hoe goed een kaart me lijkt. Dat is denk ik wel te zien aan mijn nummers 3 t/m 5. Daarom is het een lekker subjectief lijstje.

9-6-2015 13:34:00

Zekers inclusief ikzelf! Had hem in eerste instantie volledig over het hoofd gezien.

Scroll: [boven|reacties|beneden]