Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[COLUMN] FNM to the Death - In the beginning (part 1)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
20-3-2013 17:49:00

Introductions are in order
Welkom bij mijn eerste column! Ik zal mezelf even snel voorstellen en dan overgaan tot de interessantere zaken. Mijn naam is Arnout en ik speel nu al zo'n 12 jaar Magic the Gathering, soms wat meer dan anders maar altijd met veel plezier. Ik ben begonnen als een echte casual speler met een liefde voor aparte decks met originele combo's / synergieën en verafschuwde netdecks en andere ''onoriginele'' brouwsels, een echte ''Johnny'' zogezegd. Na een paar jaar terug van mijn eerste toernooitje geproefd te hebben, ben ik langzaam veranderd in een liefhebber van goed werkende, no-nonsense decks waarbij de nadruk ligt op het niet al te prijzig zijn hiervan. Ik ben dus inmiddels een stuk ''Spikiër'' dan ik vroeger was maar het bouwen van decks is voor mij altijd de nummer 1 bron van plezier gebleven wat Magic betreft.

Natuurlijk ben ik niet (helemaal) zomaar begonnen met deze column, maar ben ik geïnspireerd geraakt door fantastische columnschrijvers zoals Ben Bleiweiss hier, Abe Sargent hier, Mike Cannon hier, James Heslip hier, Oliver Law hier, Gavin Verhey hier, Travis Woo hier, Huib Raterink hier en last but certainly not least Peanut hier.


V.l.n.r.: Ben Bleiweiss, Mike Cannon, Gavin Verhey.

''I have a dream…''
Nu we het voorstelrondje gehad hebben, gaan we over tot de orde van de dag: wat je moet weten voor je echt aan deze column begint. Ik denk en wil aantonen dat Magic ook wanneer men over een kleiner budget beschikt met net zoveel toernooiplezier gespeeld kan worden. Ik streef hierbij natuurlijk naar de eerste plaats op een toernooitje maar ben al tevreden als mijn deck meer wins dan losses heeft behaald op een dag. Daarbij zal ik me niet beperken tot één format, hoewel de nadruk zal liggen op Standard (T2) en Modern. Daarnaast wil ik mij niet beperken tot vrijwel alleen mono rode lijsten, zoals wel vaker gedaan wordt, ondanks dat deze hun werk goed doen. Ik zal dan ook proberen de decklijsten gevarieerd en net wat anders dan anders te houden en mocht ik hier in jouw ogen niet in slagen, laat het me dan weten in het commentaar.

Wat is nou 'budget'?
Voordat ik over ga op de decklijst en kaartkeuzes voor deze week wil ik even stilstaan bij het begrip budget. Dit betekent voor iedereen weer wat anders en om verwarring te voorkomen zal ik toelichten wat het voor mij betekent. Ik vind het moeilijk een eenvoudige definitie hiervan te geven omdat ik zelf niet met één maat meet en me hier ook niet op vast wil pinnen. Budget is voor mij eigenlijk een kwestie van gevoel en zo zal ik het dan ook benaderen (''Voelt mijn deck als budget aan?''). Ik laat echter wel een aantal ''hardere'' aspecten meewegen in deze gevoelskwestie, namelijk:

- Het gebruik van voornamelijk common en uncommon kaarten, waarbij ik de duurdere hiervan vermijd (bijvoorbeeld: Standard - Lingering Souls / Modern - Inquisition of Kozilek)
- Het gebruik van 'craprares' (rares met een prijskaartje van ongeveer 1 euro of minder bij de Nederlandse webshop waar deze het goedkoopst aangeboden wordt).
- Het gebruik van - relatief - goedkope rares (bijvoorbeeld: in een format waar men Tarmogoyfs speelt om te winnen, is een setje Goblin Guide in mijn ogen een prima budget keuze).
- Het mezelf beperken in het gebruik van duurdere rares wanneer er goedkopere en/of vergelijkbare alternatieven zijn.
- Heb ik een kaart die op het randje zit qua budget toevallig al of kan ik deze aanruilen?
- Is een kaart of setje hiervan de enige essentiële, non-budget kaart voor het deck?

Enter the arena…
Waar ga ik mijn budget brouwsels uittesten om te kijken of ze bestand zijn tegen de meest doorgewinterde maar ook bizarre decks? De titel had het misschien al verraden maar op de Friday Night Magic natuurlijk. Om precies te zijn de FNM te Zoetermeer. Waarom hier? Nou voornamelijk omdat het een gezellige avond moet worden en deze gegarandeerd is met het dastardly duo Peanut en Typheem! Ik ben hier al wel vaker heen geweest en de sfeer is er altijd goed en casual, doch serieus wanneer er gestreden wordt. Ook de decks zijn hier gevarieerd, van de laatste competitieve (net)decks tot rogue builds. Een prima plek dus voor de vuurdoop van het deck, dacht ik zo.

The weapon of choice
En dan nu het moment waar iedereen op gewacht heeft: de decklijst voor aankomende FNM! Na een snelle blik geworpen te hebben op de agenda voor deze maand, zag ik dat er Standard gespeeld zou worden en dus zette ik mijn grijze massa aan het werk om tot de volgende lijst te komen:

Budget B/G Aggro
Land: 24
12x Forest
7x Swamp
1x Evolving Wilds
4x Golgari Guildgate

Creatures: 29
4x Dryad Militant
4x Experiment One
3x Ulvenwald Tracker
4x Strangleroot Geist
4x Thrill-Kill Assassin
4x Dreg Mangler
3x Wolfir Avenger
1x Corpsejack Menace
2x Deadbridge Goliath

Spells: 7
4x Rancor
3x Ultimate Price

// Sideboard: 15
3x Tormod’s Crypt
3x Crushing Vines
3x Golgari Charm
4x Duress
2x Sever the Bloodline


De overbelichte kaarten (boven de Thrill-Kill Assassins) zijn Strangleroot Geists.

Strategie en kaartkeuzes
Het deck is gebaseerd op de lijsten van Brian Kibler hier en Mike Cannon hier. Het idee erachter is dikke creatures spelen die ook nog eens moeilijk zijn om weg te krijgen - door regeneration en undying - en optimaal benut kunnen worden wanneer ze wel dood gaan (dankzij scavenge). Idealiter begin je met een T1 Experiment One of Dryad Militant gevolgd door een T2 Thrill-Kill Assassin, Strangleroot Geist of Guildgate + nog een 1-drop. Beurt drie komen dan je dikkere beukers in het spel zoals Dreg Mangler of speel je een Wolfir Avenger als surprise blocker tijdens je tegenstander zijn beurt. Door wijze van removal(spreuken) als Ultimate Price en Ulvenwald Tracker zorg je ervoor dat eventuele sterkere beesten van het bord af blijven en jij kan blijven aanvallen. Nu zal ik nog per kaart een (korte) toelichting geven van waarom ik hiervoor gekozen heb.

De landen
Een stevige manabase zorgt ervoor dat je jouw creatures consequent kan blijven casten. Vanwege de tien creatures met CMC 3 of hoger, is het essentieel dat het deck minimaal 23 land speelt om deze altijd wel te kunnen casten en na wat ''goldfishen'' bleek dat 24e landje (de eenzame Evolving Wilds geen overbodige luxe was. Deze en de Golgari Guildgates komen dan wel getapt in het spel maar veel last heb ik hier niet van ondervonden omdat ik dankzij de 15 kaarten met CMC 1 - een vierde van het deck - vrijwel altijd wel op beurt 2 een Guildgate + 1-drop of Rancor kan spelen. Dankzij deze kaarten en aantallen is de colorfix behoorlijk goed te noemen met 17 groene en 12 zwarte sources waardoor het deck geen problemen heeft met het uitspelen van alle colorintensieve kaarten.

De creatures
4x Dryad Militant: Een 2-drop voor 1 mana zonder nadelen is al een prima kaart maar zijn extra ability maakt hem helemaal fantastisch. Rekent eigenhandig af met decks die hun Snapcaster Mages, Think Twices, Unburial Rites', Faithless Lootings en Tracker’s Instincts' willen gebruiken zolang hij blijft liggen.
4x Experiment One: Deze begint als een 1/1 in beurt 1, is dan vaak een 2/2 in beurt 2 en een 3/3 in beurt 3 die tegen die tijd Supreme Verdict/Bonfire of the Damned overleeft en daarna al gauw weer vrolijk verder gaat met counters opbouwen.
3x Ulvenwald Tracker: Een erg onderschatte rare en hoewel hij qua prijskaartje net geen craprare is, bleek het al snel een fantastische kaart te zijn voor het deck. Het is herbruikbare removal die het pad naar het lifetotal van de tegenstander vrijhoudt van chumpblockers. Ook is hij dankzij kaarten als Rancor, Thrill-Kill Assassin en de scavenge ability prima in staat grotere creatures af te schieten. Ik speel er geen twee vier omdat ik er eigenlijk maar 1 per game wil trekken maar hier dan ook wel zeker van wil zijn.
4x Strangleroot Geist: Valt direct aan, overleefd boardsweeps en kan een creature afschieten met Ulvenwald Tracker en daarna zelf vrolijk aanvallen. Need I say more?
4x Thrill-Kill Assassin: In de lijsten van Cannon en Kibler is deze niet terug te vinden maar zat hier vaak een Lotleth Troll voor in de plaats. Hoewel dat een prachtige kaart is (met afschuwelijke art) vind ik die niet bepaald budget. De Assassin vormt echter een prima alternatief dat in tegenstelling tot de Troll ook Experiment One kan triggeren wanneer deze al 2/2 is en vaak ongestoord aan kan vallen. Daarnaast, mocht je in een verdedigende rol moeten kruipen, is een 1/2 Deathtouch geen aangename tegenstand voor je opponent.
4x Dreg Mangler: Het verbaast me nog steeds zoveel haastige creatures in groen aan te treffen maar je hoort mij niet klagen hoor. De Mangler beukt snel en hard en dat is precies wat je doen wilt met dit deck. Zijn scavenge ability is later in het spel erg handig om zo bijvoorbeeld een flinke Wolfir Avenger of Experiment One te maken.
3x Wolfir Avenger: Speelt om Supreme Verdict heen als een baas dankzij zijn flash en regeneration. Werkt ook goed samen met Ulvenwald Tracker hierdoor en is ook nog eens lekker vadsig. Ik twijfel nog of ik eventueel een vierde zou willen spelen maar omdat ik maar 60 plekjes heb in het deck zijn het er nu 3 (ik moet toch ergens op bezuinigen).
2x Deadbridge Goliath: Een 5/5 voor 4, die een ander creature in minimaal een 6/6 kan veranderen na zijn dood? Sign me up! Misschien wil ik zelfs wel een 3e i.p.v. de hier onderstaande kaart…
1x Corpsejack Menace: Met zoveel creatures die +1/+1 counters krijgen/generen zorgt deze man ervoor dat deze creatures het dubbel en dwars waard zijn om te spelen. Ik speel er hier eentje van omdat het kan. Tegelijkertijd fungeert deze kaart nu als een soort ''test spot''. Ik kan namelijk kijken naar of ik liever een andere kaart had gehad i.p.v. deze singleton wanneer ik hem trek (bijvoorbeeld een extra Wolfir Avenger, Deadbridge Goliath of Ultimate Price). Als dit vaak het geval zou zijn, dan kan ik hem eenvoudig omwisselen hiervoor.



De spells
4x Rancor: Dit is zo'n typische kaart die voor mij op het randje zit qua budget. 2,50 voor een uncommon maakt al snel een prijzig deck als je het hiermee volstouwt. Hij is echter zo goed en veelvuldig bruikbaar in andere decks, dat ik hem toch aangeruild heb en wil spelen. Ook is het een van de weinige kaarten in het deck die een prijskaartje van meer dan een euro heeft, dus denk ik wel dat ik dit maken kan. Chumpblocken wordt erg moeilijk voor de tegenstander en al je stevige creatures gaan helemaal over de top met deze power uncommon.
3x Ultimate Price: Gelukkig betaal je voor deze zeer fatsoenlijke removalspreuk niet de ultieme prijs en is hij vrij gemakkelijk te bemachtigen. Hoewel ik graag had gezien dat hij dat kreng Boros Reckoner om zeep zou kunnen helpen, kun je helaas niet alles hebben. Victim of Night is het alternatief maar hier waag ik mij liever niet aan vanwege de dubbele zwarte manacost. Hij rekent echter wel af met een heleboel naar grut zoals Thundermaw Hellkite, Restoration Angel (of haar targets}, Hellrider en meer.

Het sideboard
3x Tormod’s Crypt: De beste (non-witte) kaart tegen reanimate decks. Ook nuttig tegen dezelfde kaarten als waar je de Dryad Militants al voor hebt.
3x Crushing Vines: Rekent af met artifacts OF met Restoration Angel/Thundermaw Hellkite.
3x Golgari Charm: Anti-boardsweep (Bonfire / Verdict), anti-enchantment (zoals Oblivion Ring, Detention Sphere en Sphere of Safety) of anti-chumpblock (ik kijk naar jou, Lingering Souls). Hoera voor veelzijdigheid!
4x Duress: Rekent met alle control af.
2x Sever the Bloodline: Goed tegen tokens, die pesky Boros Reckoners en zo'n beetje al het andere dat het type ''Creature'' heeft. Stiekem wil ik hier wel een derde van spelen. Hoewel deze op 2 euro per stuk staan, had ik mijn playsetje voor 50 cent per stuk al een flinke tijd terug.

What's next?
Nu ik een solide lijst heb gebouwd, is de eerstvolgende stap natuurlijk het deck te testen tijdens de FNM van aankomende vrijdag. Voor het leesgemak zal ik nog even een keer mijn doel hiervoor aanhalen: meer wins dan losses behalen maar streven naar de eerste plek. In deel 2 van deze column zullen de gespeelde matches, aanpassingen aan het deck, andere bevindingen en een conclusie centraal staan.

Vragenvuurtje… aan jou!
Zo, deel één van mijn eerste column zit er alweer op. Maar voordat ik deze afsluit heb ik nog een paar vragen aan jou als lezer, om je aan het denken te zetten en om mijn werk te verbeteren:

- Wat sprak je aan in de column en wat had er juist anders gemogen van jou?
- Zou jij in deel 2 van deze column graag iets willen lezen naast hetgeen dat er al beschreven staat onder het kopjes ''What's next?''? Zo ja, wat dan?
- Hoe zie jij je game matches graag beschreven? En hoe kan ik dat het handigst aanpakken wat het notuleren hiervan betreft tijdens een FNM, denk jij?
- Het deck heeft nu een wel erg klinische naam… Dat kan een stuk spannender / origineler! Weet jij een betere naam voor dit deck? Laat het me weten in het commentaar.

Ik zou het tof vinden als je de tijd neemt om antwoord op (een aantal van) de vragen te geven of gewoon een reactie achter te laat. Bedankt voor het lezen en tot deel twee hiervan!

 Reactie plaatsen

Reacties (19)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
20-3-2013 18:05:00

Yay ik ben vernoemd!

Leuk hoor, eindelijk een column afgemaakt! Leuk geschreven en hopelijk krijg je fantastische games . Een volgende stap zou extra leukigheidjes als plaatjes of kopjes kunnen zijn, echter was alles goed te volgen. Who's next?

20-3-2013 19:11:00

Bedankt voor je bijdrage Arnout, een mooie eerste column. Het heeft veel raakvlakken met mijn BoaBs maar de opzet is anders en je decks zijn bedoeld voor tournament play. M.i. dus genoeg verschillen.

Om even op je vragen terug te komen:
- Wat me aanspreekt is je heldere schrijfstijl en goede onderbouwingen bij de kaartkeuzes. Wat ik een beetje heb gemist is waarom je juist voor dit deck gekozen hebt i.p.v. een ander deck.
- Wat je in je 'What's next?'-stukje hebt staan.
- Beknopt maar wel op zo'n manier dat de lezer een goede 'feel' van het deck krijgt. Qua lengte is 6 à 7 regels per gameverslag wel een goede richtlijn. Het notuleren doe ik als volgt:

1. <voorletter speler A> <plays afgekort, Goblin Guide is bijv. 'GG'> <als Goblin Guide aanvalt: 'GG v.a.'> <aantal levens van jou/tegenstander als dat veranderd is>
1. <voorletter speler B> <plays afgekort, stel de speler speelt een Ultimate Price op je GG: 'UP (GG)'> <afkortingen van creatures die aanvallen> <aantal levens van jou/tegenstander als dat veranderd is>
2. <voorletter speler A>, enz.

- Dit soort flauwigheidjes hoeven wat mij betreft niet.

Tot slot heb ik qua kaartkeuzes alleen m'n twijfels bij Dryad Militant. Als je meta bol staat van kaarten als Snapcaster Mage en Unburial Rites is het een goede keuze maar tegen Lingering Souls is ie al niet fantastisch vanwege z'n ene defense. Op zichzelf vind ik een creature als Diregraf Ghoul daarom beter.

20-3-2013 20:09:00

Allereerst mijn dank aan Huib, voor het plaatsen en nalopen van de column en het toevoegen van de plaatjes op eigen initiatief

@ Peanut

De kopjes zijn er wel, in de vorm van cursiefgedrukte tekst. Ik weet niet hoe dit duidelijker vorm te geven / hoe dat werkt in Nedermagic, vandaar. Ik ben het helemaal met je eens, het zou het wel weer een stukje duidelijker/gelikter maken. Plaatjes (van kaarten) heeft Huib eraan toegevoegd, of bedoel je nog iets anders dan wat er nu in staat?

@ Huib

- Waarom heb ik voor dit deck gekozen? Een goede vraag en ik zal mijn best doen deze te beantwoorden. Ten eerste speelt de beschikbaarheid van de kaarten mee, ik had het gros van de kaarten al in huis en heb al langer met het idee lopen stoeien. Ten tweede heb ik gemerkt op de FNM dat ik best veel Supreme Verdicts tegenkom onder de netdeckers daar (Bant en Esper control lijsten spelen ze vooral). Dit deck is hier goed tegen bestand en kan zich verder prima meten met andere aggro decks (Ulvenwald Tracker speelt hier een grote rol in). Tot slot is het een lijst die sterk gebaseerd is op een aantal lijsten die al enigszins uitgetest zijn en zichzelf wel bewezen hebben. Omdat de kern van deze decks al vrij budget is, denk ik dat mijn versie het ook goed zal doen zonder verlies van de kracht van deze lijsten.
- Hmmm... ja dat was wel een open deur, eigenlijk: het wat ik onder het ''what's next'' stukje heb staan. Misschien dat ik hier nog van maak wat men nog zou willen zien NAAST wat daar al genoemd wordt
- Ik ga deze manier van notuleren even oefenen voordat ik aan de FNM begin... Thx voor de opzet!
- Dat laatste flauwigheid is inderdaad wel... flauw Ik ga hem zo even aanpassen.

Wat betreft de kaartkeuze van Dryad Militant over Diregraf Ghoul... Mijn reden hiervoor is dat als ik Lingering Souls tegenkom, ik hier maar voor de helft last van heb (er vanuitgaande dat de Militant al in het veld lag). Dat zijn 2 chumpblockers minder dan ik met de Ghoul tegen zou komen. De Militant heeft verder geen nadelige ability's en kan ook meteen blocken, mocht dat nodig zijn. Daarnaast zorgt Rancor er hopelijk voor dat, zelfs als de Dryad sterft aan een spirit token, dat de schade evengoed doorkomt. Een andere belangrijke reden is de kleur van de Dryad. Doordat deze groen is net als alle andere 1-drops, kan ik overwegend Forests spelen wat mijn basic landen betreft zodat ik eigenlijk altijd wel kan starten met een 1-drop.

20-3-2013 20:58:00

Ik hou juist wel van een vleugje lol tussendoor. Anders is het weer zo'n lap tekst Ik bedoelde inderdaad wat leukere plaatjes van, weet ik het, het deck uitgestald ofzo, of een foil one off die je even wilt showen, daar een foto van.

20-3-2013 21:19:00

Maar die ''lap tekst'' is juist de essentie ! Ik snap wel wat je bedoeld hoor, het oog wil ook wat

Ik heb Huib gevraagd of hij nog zo vriendelijk wil zijn om er nog een foto van het hele deck in wil sleutelen.

21-3-2013 11:38:00

De column is geüpdate dus up ik hem gewoon even

21-3-2013 15:20:00

Goed column. Ik ken zelf ook columns van iemand (of meerere?) die een budget Standard deck bouwen, en het dan een hele match testen tegen een bekend deck uit de Standard meta. Maar gezien je inspirators zal je die wel al gelezen hebben. Enig verbeterpuntje is dat je 16 kaarten in je sideboard hebt gestopt, waaronder een Sever the Bloodline teveel.

Het enige wat ik mij af vraag is waarom je geen Tragic Slips hebt overwogen? Ze zijn goedkoper dan Ultimate Price, en in jouw strategie gaat er vaak toch wel iets dood. En wie overleeft nou -13/-13?

21-3-2013 16:28:00

Het lijkt mij handig als je het deck invoert op de website en er een linkje naar geeft. Hiermee kunnen lezers zelf ook kijken naar openingshandeling e.d.
Verder leuke column

21-3-2013 16:35:00

Dat denk ik ook, het zal waarschijnlijk de column van Mike Cannon zijn. Scherp opgemerkt van die Sever the Bloodline, dat ga ik (laten) aanpassen (arme Huib ).

Tragic Slip is zeker een prima removal spell en ik heb hem ook zeker overwogen. Het enige probleem hiermee vind ik JUIST dat er eerst iets dood moet gaan voordat ik hier praktisch alles mee weg kan halen. Ik heb liever niet dat mijn creatures sterven (regeneration houdt ze in leven). Ultimate Price rekent altijd af met de creatures waar je direct vanaf moet komen (bijv. Thundermaw Hellkite / Restoration Angel of haar targets / Hellrider) voordat deze echte schade aan kunnen richten. Ondanks dat ik beperkt wordt in mijn targets (geen Boros Reckoner, Centaur Healer, Trostani en meer ), haalt de Ultimate Price vaak een eng beest al weg voordat er damage gedaan kan worden (waardoor mijn beesten blijven leven) i.p.v. naderhand. Vandaar dat ik voor Ultimate Price gekozen heb over Tragic Slip.

Je vraag heeft me overigens doen realiseren dat ik verder niet toelicht welke kaarten ik overwogen heb maar die het niet gehaald hebben... Puntje voor de volgende column

21-3-2013 17:07:00

@ casper

Die staat erin! Kijk maar onder het kopje ''The weapon of choice'' en klik de woorden ''de volgende lijst'' aan

25-3-2013 14:24:00

Leuk dat je ook aan het columns schrijven bent begonnen Ziet er uit als een leuk aggro deck.

De opbouw van de column is gestructureerd en duidelijk, wat mij betreft prima dus. Het zou misschien leuk zijn om wat dieper in te gaan op sommige van de kaarten die het net niet gehaald hebben, voor het wat bredere beeld. Dat beschrijf je echter zelf al in de comments. Verder hou ik altijd wel van wedstrijdverslagen dus daar ben ik zeker benieuwd naar!

Er was wel een tekstueel puntje dat me in verwarring bracht: ik was altijd van mening dat een "2-drop" een "2-mana drop" betekende en niet een "2-power drop" zoals je hier gebruikt om je motivatie voor Dryad Militant te beschrijven. Sta ik hier alleen in? Dan heb ik het namelijk altijd verkeerd begrepen

Bij het stukje over de Ulvenwald Tracker staat "Ik speel er geen twee vier", ik neem aan dat het woord "twee" hier een typo is?

Groet, Arthur


27-3-2013 21:01:00

Ja dat viel me ook op. Ik gebruik ook 2-drop voor kaarten van 2 mana en niet power.

Leuk stuk verder

leroy (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
29-3-2013 09:08:00

Leuk stuk, je deck lijkt een beetje op mijn simic aggro deck wat ik heb gespeeld op de gameday en keihard de meta mee versloeg. Ook dat deck was redelijk cheap met als duurste beest {wolfir silverheart}

Maar verder leuk stuk, en hopen dat je je deck tot een winnend deck kan maken.

29-3-2013 10:53:00

@ Iedereen

Bedankt voor de reacties De volgende column laat nog even op zich wachten waarschijnlijk. Mijn hoofd staat er op dit moment niet naar.

@ Thallid

Het was inderdaad bedoeld als ''2 power 1 CMC drop'', niet als ''2 CMC drop''. Foutje! Dat van de Tracker moet ''twee OF vier'' zijn. 3 is het aantal dat ik speel van een kaart als ik er één wil zien per game maar meer dan dat eigenlijk niet (nodig heb).

@ leroy

Helaas ging dat niet zoals gehoopt maar dat kan je lezen in de volgende column zodra ik de puf heb gevonden om deze te typen.

Rob (7) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
5-4-2013 13:23:00

Leuke column en leuk dat je het ook schrijft

Danny (38) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
5-4-2013 14:14:00

Wanneer komt deel 2? xD

Rob (7) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-4-2013 00:13:00

ik schiet deze weer voor je omhoog

17-4-2013 00:20:00

Even een korte reactie dan: ik ben momenteel druk bezig met mijn afstuderen en hierdoor is dit op een heel laag pitje komen te staan. Sorry hiervoor. Misschien dat ik hem nog wel afmaak zodra ik meer tijd hiervoor heb.

10-5-2013 23:27:00

Misschien is het ook leuk om eens een colom te hebben voor strategy in een format, iemand die de meta iedere week doorneemt, nieuwe sets bespreekt enz..

zou ik wel interessant vinden.


Meer dan de budget decks, ik snap dat die voor veel mensen ook interessant zijn, maar nogmaals.. ik heb liever de echte tournament decks.

Scroll: [boven|reacties|beneden]