Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[COLUMN] Modern Madness: Duskmantle Seer - Deel 3

Scroll: [boven|reacties|beneden]
25-2-2013 23:39:00



Hallo en welkom bij een derde deel dat ingaat op de gave kaart Duskmantle Seer. De vorige column was ietwat gehaast en mijn excuses daarvoor, maar het was voor een goed doel. Namelijk de FNM die dezelfde vrijdag plaatsvond. Het leek me raar om achteraf te beschrijven welke decks ik misschien zou spelen terwijl ik al een FNM achter de rug had! Maar ik geef toe: kwaliteit boven kwantiteit dus vandaar weer terug naar de stijl die ik had in deel 1.

De FNM decklijstZoals gepost in deel 2, hier is de vorige decklijst te vinden op NederMagic waarmee ik de FNM ben binnengestapt en hieronder nogmaals uitgetypt:

4xSerum Visions
4xDuskmantle Seer
2xRemand
4xDimir Charm
4xMagma Jet
2xTerminate
3xLightning Bolt
4xSnapcaster Mage
2xPhantasmal Image
1xExquisite Blood
1xSword of War and Peace
1xParadox Haze
1xBonfire of the Damned
3xVampire Nighthawk
1xTelling Time
1xLiliana of the Veil
3xSwamp
3xIsland
2xMountain
2xSteam Vents
1xBlood Crypt
1xLavaclaw Reaches
4xScalding Tarn
2xMisty Rainforest
1xEvolving Wilds
3xWatery Grave
- Sideboard
2xEchoing Truth
2xTorpor Orb
3xTormod’s Crypt
2xFog Bank
1xInquisition of Kozilek
2xDuress
3xSmash to Smithereens

Wat is er gebeurt? Ik heb geen prijzen in de wacht gesleept helaas, maar wel heb ik veel geleerd. Ook heb ik besloten dat de kleuren niet echt geschikt zijn voor mij. Op zich werkte het wel want ik heb de avond twee games gewonnen en twee games verloren, maar persoonlijk kwam het deck over alsof het niet het meeste eruit heeft kunnen halen. Misschien lag het aan tekort van juiste rode kaarten of een slechte indeling van het deck, maar het viel op dat ik vaak al mijn kaarten al had gebruikt en de Seer maar een beetje te laat kwam aankakken. Ik heb niet alles kunnen opschrijven of herinneren tot in de puntjes van de rondes, maar de strekking heb ik geprobeerd duidelijk uit te schrijven. Laten we eens even bekijken waar ik tegen moest vechten die avond:

Een Fungus deck: Tegen dit deck had ik minder problemen omdat het meer een fun theme deck was dan dat het tegen een doorzichtiger Modern deck opgewassen was. Het speelde Thallids, Utopia Mycon, Sporesower Thallid, Garruk Wildspeaker en nog andere Fungi zoals Sporoloth Ancient en Thallid Shell-Dweller. Geweldig deck, dat wel. Finisherkaarten in de vorm van Doubling Season en Overrun werken doeltreffend, mits ze wat sneller inzetbaar waren!
Kortom, deze game had ik met 2-0 gewonnen. Ik gebruikte mijn burn kaarten om enge ‘snelle' Thallids en Fungus te flamberen. Ik snoepte levens weg met Snapcaster Mage die al eerder gebruikte Magma Jets weer opnieuw lieten branden. Ik kon lekker scryen en kon ook rustig de Seer uitspelen. En tja, dan is het revealen van een Overrun en een Sporoloth Ancient de beurt erna toch echt killing! De Flying was ook een aangename ability van de Seer en zorgde voor een mooie beater samen met Vampire Nighthawk. Het Fungusdeck was goed te verslaan door gewoonweg al het weerstand kapot te maken en door te meppen met een 4/4 body, samengaand met een dodelijke revealing van iets.
De Serum Visions zijn geweldig en houd deze ook zeker in ANY lijst. De Magma Jet was door vier extra scry kaarten ook echt een must als je toch de rode kant op wilt gaan. Wel ben ik een beetje teleurgesteld over Remand. De kaart heb ik één keer goed kunnen gebruiken tegen een casting van Garruk Wildspeaker, maar verder bleek het een dode kaart in mijn hand. Ten eerste omdat ik er niet zoveel mee opschoot en ten tweede omdat ik het meeste vrijwel meteen kon killen met een Dimir Charm, Magma Jet, Bolt en/of een Vampire Nighthawk (dmv combat). Het was een leuke match en had zo zijn momenten, maar een echte Modern-Feeling of Dread had het niet .

Budget Tokens: Ik moest twee keer tegen een deck spelen die draaide om tokens. Hier is een soortgelijke decklijst. In de decks waar ik tegen moest, waren alleen Midnight Haunting vervangen door Lingering Souls en de een had andere aantallen. Beckon Apparition was succesvol in het exilen van een kaart in mijn graveyard waardoor mijn Snapcaster Mage ook minder kon… Spells als Volcanic Fallout of Pyroclasm had ik niet en spotremoval had niet echt veel zin tegen een simpele 1/1 Flying token, waar er nog zes van waren. Wel kon ik gelukkig enge plannen met Edge of the Divinity dwarsbomen door beesten te killen met bijvoorbeeld Lightning Bolt.


(Moment of Insight: Hierdoor heb ik wel meteen een nieuwe SB-kaart in mijn hoofd voor een volgende decklijst: Illness in the Ranks!)

Gelukkig heb ik wel een van de matches kunnen winnen, maar dit was meer geluk dan tactiek denk ik. De tegenstander kwam ook nog eens vast te zitten op twee land op een gegeven moment. Toch had mijn tegenstander één game kunnen winnen, dus uiteindelijk werd het een 2-1 match voor mij. De andere match tegen de zwart-witte tokens was drastisch met een 0-2 loss… Ik merkte dat mijn deck toch niet snel genoeg is in tegenstelling tot het deck van mijn tegenstander. De tokens waren gewoonweg met teveel en vlogen bijna allemaal door naar mijn levens. Vampire Nighthawk bewees dan wel weer dat dit een goede kaart is. Helaas werd er na een kleine 4 levens al een Unmake gespeeld en had ik geen counterspells.
De Echoing Truth die ik inboarde in een tweede game liet zien dat dit ook een uitermate geschikte kaart is tegen tokens (want tokens hebben allemaal dezelfde naam mits anders aangegeven). De snelheid + goed getimede removal maakte het een sterke tegenstander waar de Duskmantle Seer niet tegenop kon met deze decklijst. Er zijn zat andere tokendecks in Modern, waaronder Humans, storm decks met Empty the Warrens, Tokens en wie weet wat er allemaal rondzwerft. Iets wat zeker zou moeten worden opgenomen in het deck zelf of SB.


Hrmpf, de kaart is ook gewoon sterk…

Een Discard/Specter deck: Dit was echt een rotdeck zeg! Wel waren de games erg spannend en helaas werd het zelfs een 1-2 loss voor mij. Pfew, wat was dit een lastige matchup. Ik heb hieronder enkele kaarten even neergezet die ik tegenkwam:

Duress
Funeral Charm
Vapor Snag
Cyclonic Rift
Terminate
Blightning
Hypnotic Specter
Guul Draz Specter


Deze drie zijn wat minder bekend en worden bijna niet gespeeld. Echter zijn ze zeker stuk voor stuk kaarten waar je respect voor zou moeten hebben, want ze komen zeer onverwachts uit de hoek. Gelukkig had mijn deck genoeg burn en removal om de specters in toom te houden. Wel was dit soms op het nippertje omdat de rest van mijn spells gewoon gediscard werd. Oei, soms had ik bijna geen hand meer en werd het een race tegen de klok. Op een gegeven moment zaten we allebei in topdeckmodus en had ik weer even de voorsprong om samen met Snapcaster Mage kaarten te pakken door Serum Visions te flashbacken. Het was removal over en weer, iets waar mijn deck toch best goed in bleek te zijn, maar kwam toch niet bij de win. Veel werd gediscard en mijn voordeel van instantspeed truukjes uithalen werd mooi in de war gegooid.
De laatste pot was wel erg spannend. Het was lategame en ik bleef kaarten op hand houden omdat ik een Shrieking Affliction tegenover mij had liggen. Op een gegeven moment stond mijn tegenstander op 7 en werd ik overmoedig en speelde een bolt op zijn levens om vervolgens met Snapcaster Mage en Vampire Nighthawk de game af te maken. Ik hoopte dat de twee kaarten in mijn tegenstander zijn hand bluf waren maar helaas… Een instant speed Funeral Charm haalde een kaart weg uit mijn hand waardoor ik nog maar één kaart op hand had. Toedeloe Peanut!


(Moment of Insight: Als ik dit deck had gespeeld, had ik zeker Piracy Charm in het deck gedaan. Dit is exact Funeral Charm, plus dat het perfect in de kleuren past. De Rise // Fall is gewoonweg een soort Hymn to Tourach voor Modern )

Terug naar de tekentafelHet deck was dus wel aardig in elkaar gezet en deed op zich goed werk, maar voelde toch niet aan alsof het de beste opzet was. Het is dan beter om een beter rood deck te ontwerpen zonder de Seer zelf, met bijvoorbeeld Hellrider als finisher. Rood is best sterk in deze combinatie, maar bleek bijna zelf al een tactiek waarmee je kon winnen in dit deck. Dat wil ik niet, want dan gaat het niet zoveel meer over Duskmantle Seer zelf. Dat is toch wel het uitgangspunt dus rood is voor mij niet de geschikte kleur.
Dat bleek ook wel in de FNM waar ik met het deck een moeilijke tijd te verduren kreeg. Het rode gedeelte van het deck heb ik er dus uitgehaald en heb ik opnieuw bekeken hoe ik het deck dán moest aanpakken. Ik koos toch weer niet voor de meer standaard lijst en nam dit keer de light side, namelijk: wit ! Na wat ruilen en inkopen werd het tijd om mijn snode plannen uit te werken.


Ook tijdens de avonduren was ik nog steeds een Evil Presence!

Na een tijdje denken is dit de lijst waarmee ik op de proppen kom:

~ DuskCharm DelverLeak ~
4x Delver of Secrets
4x Serum Visions
3x Harm’s Way
3x Mana Leak
4x Go for the Throat
2x Dimir Charm
3x Azorius Charm
4x Duskmantle Seer
4x Snapcaster Mage
3x Vampire Nighthawk
1x Paradox Haze
3x Blind Obedience
1x Verdant Catacombs
2x Misty Rainforest
2x Godless Shrine
3x Watery Grave
2x Drowned Catacomb
3x Island
3x Plains
1x Sejiri Refuge
1x Isolated Chapel
1x Evolving Wilds
2x Swamp
1x Vault of the Archangel
- Sideboard:
2x Pithing Needle
2x Tormod’s Crypt
1x Victim of Night
1x Doom Blade
2x Duress
1x Inquisition of Kozilek
2x Torpor Orb
2x Echoing Truth
2x Illness in the Ranks

Notitites:
Sejiri Refuge moet een Glacial Fortress of Hallowed Fountain worden.
Duress zie ik liever als twee extra Inquisitions. Maar 8,00 vind ik te duur en heb deze kaart verder niet!
Path to Exile? Lingering Souls? Tidehollow Sculler?
In eerste instantie speelde ik 3x Wall of Omens om aggro tegen te houden en kaarten te pakken, maar verder win ik hier geen games mee. Ik heb ervoor gezorgd dat ik deze toch niet speel. Delver of Secrets heb ik wel verwerkt in het deck. Judge’s Familiar kon ook, maar is geen 3/2.


Enkele toelichtingen:
Paradox Haze: Exquisite Blood heeft het in de Modernlijst toch niet gehaald. De 5 CMC was te riskant en kwam vaak tot de conclusie dat ik liever 5 mana openhield voor andere enge (instant speed) dingen. De Haze echter vond ik te gaaf om niet te spelen en is met zijn mana cost van 3 toch niet heel erg om te revealen. Het werkt echt als een trein samen met een Duskmantle Seer wat op de FNM overigens één keer gelukt is tijdens de Fungusmatch.

Harm’s Way: Ja, Harm's way is zeker het testen waard. Voor een simpele maakt het een soort Shock in het deck. Het prevent damage van aggro of burn dat omgekeerd wordt in een kill of extra damage aan een speler. Het haalt hasty beesten weg of juist boostende kaarten zoals Noble Hierarch of Birds of Paradise and such. Blocken wordt extra leuk samen met Vampire Nighthawk en deze knakker. Oh en natuurlijk hebben we ook Snapcaster Mage

Blind Obedience: Dit lijkt de perfecte kaart tegen snelle en aggresieve decks. Vooral de lage CMC in combinatie met Extort kan zeker een mooie balans brengen tussen de schommelingen van mijn levens en die van mijn tegenstander.

Dimir Charm, Azorius Charm: De Dimir Charm was zeker een leuke toevoeging in het deck, maar met de komst van wit niet meer de belangrijkste Charm. Ik blijf hem toch 2x spelen want het heeft drie sterke abilities die ik zeker niet mag onderschatten. Vooral het manipuleren van de bovenste drie kaarten heeft mij soms een mooie voorsprong gegeven. De andere plekjes zijn overgenomen door Azorius Charm. Meer levens, een extra kaart of een geweldige thematische ability dat in mijn voordeel kan werken zorgde ervoor dat ik drie keer deze kaart speel. Testen zal uitmaken of ik er drie blijf spelen of dat Dimir Charm terug in het deck komt. Orzhov Charm heeft eigenlijk geen goede opties voor dit deck; Ik haal geen beesten terug naar mijn hand, ik moet op mijn levens passen en Delver of Secrets terughalen zet nou ook geen zolen aan de dijk.

Concluderend…Het is zeker niet een definitieve decklijst en zal zeker verschillende aanpassingen krijgen in de loop van de tijd, maar hopelijk heb ik nu een stabielere basis waarmee ik beter opgewassen ben tegen de snelheid van Modern bij de Zoetermeerse FNM. Ik ben benieuwd, na wat testen, of het een sterk deck kan worden of dat ik er een leukofobie aan over hou (als je niet weet wat dat is, kan je dat hier opzoeken ).


Nog even en het is zoals Ad Nauseam.

Voor nu hoop ik op extra hulp van iedereen, zodat wit een mooie toevoeging is in dit deck. Ik heb al enkele testrondes gedaan en opgeschreven (zoals je hierboven ziet), maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Hopelijk laten jullie ook allemaal een reactie achter met feedback, kritiek of een compliment zodat ook ik, Peanut, weet dat jullie het leuk vinden om mijn stukken tekst te lezen. Tot een volgende keer!

Peanut

 Reactie plaatsen

Reacties (11)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
26-2-2013 11:14:00

Een volgende column ga ik btw zeer zeker weer met een crappy ass kaart werken. Dit toernooigedoe heeft toch een andere insteek. Maar toch leuk om een keer te proberen.

26-2-2013 12:28:00

Ik heb de column gelezen en heb wel wat - hopelijk - constructieve kritiek voor je, dus maak je borst maar nat ().

Als lezer van deze columnreeks heb ik niet het gevoel dat jij, als schrijver hiervan, met een specifiek doel de column bent gestart. Zoals ik het nu zie als lezer ben je de column gestart omdat je Duskmantle Seer een gave kaart vond en zin had om een column te schrijven over iets. Toevallig is tegelijkertijd Modern een FNM legal format geworden en dus heb je deze twee gecombineerd en besloten een Modern deck rond Duskmantle Seer te bouwen.

Wat je dan bereiken wilt met de column is me verder als lezer niet duidelijk. Om even een paar voorbeelden te geven van columnisten die duidelijk doelen stellen (en van de bijbehorende artikelen):

Gavin Verhey - hier
Neemt ingezonden decklijsten van zijn lezers en maakt hierin aanpassingen zodat het deck beter functioneert. Zijn doel is een deck te verbeteren en het proces van deze verbetering laat hij de lezer zien door dit theoretisch te onderbouwen (met woorden dus, hij speelt bijvoorbeeld geen games om te kijken hoe het in de praktijk werkt). Ook schrijft hij van tijd tot tijd columns die gericht zijn op een kleiner budget en stelt hierbij een aantal regels op waar hij zich aan houdt tijdens het deckbouwen.

Huib Raterink - hier
Zijn nieuwste column is voor mij een prachtig voorbeeld van ''hoe het hoort''. Na een korte opening start hij meteen met zijn doelen voor de column zodat ik als lezer weet wat me te wachten staat / hij naartoe gaat met het stuk. Zijn schrijfstijl is verder ''zonder fratsen'' (zoals inside jokes e.d.) en moeilijk taalgebruik waardoor zijn columns een groter publiek bereiken.

Mike Cannon - hier
Hoewel hij doelen niet letterlijk terug laat komen in zijn columns, geeft hij mij vanwege de vertrouwde/herhaaldelijke opbouw hiervan wel een idee van wat ik verwachten kan als lezer (zo zijn al zijn columns gericht op het bouwen van een budget deck en het eventuele testen hiervan). Hij zal eerst een lijst presenteren, zijn kaartkeuzes uitgebreid en goed doordacht toelichten, daarna een match spelen tegen een huidig tier 1 deck uit T2 spelen en dit opvolgen met een conclusie.
Een mooi voorbeeld van wat hier nog beter aan zou kunnen, is een specificatie geven van wat ''budget'' voor hem betekent, want dit mis ik hier als lezer wel. Zo gebruikt hij in zijn laatste column een stel Abrupt Decays, wat nou niet bepaald budget in mijn ogen is.

Oliver Law - hier
Nog een voorbeeld van een columnist die altijd een zelfde soort opbouw aanhoudt voor zijn columns. Wat deze column prettig om te lezen maakt is het overzicht van de kaartkeuzes en kostenplaatje van het deck, de video's van matches en de analyses hiervan. Ook hij benoemt geen specifieke doelen voor zijn columns maar omdat hij zich aan dezelfde formule houdt en gebruik maakt van een overzichtelijke structuur, weet ik evengoed wat ik verwachten kan.

Als je de bovenstaande voorbeelden neemt, kun je hier al een aantal do's en dont's uithalen, die ik hieronder even op zal sommen voor je:

Do's
- Vermeldt je doelen bij het schrijven van de column (zeker als het inhoudelijke concept hiervan regelmatig verschilt zoals bij jou).
- Gebruik een overzichtelijke layout.
- Licht je kaartkeuzes toe en betrek ook de relatie hiervan tot je doelen hierbij.
- Als je kaartkeuzes toelicht, zorg dan dat je zelf over de juiste achtergrondinformatie beschikt (bijvoorbeeld als je een column over een Legacy deck schrijft, zorg dat je bekend bent met decks die hier gespeeld worden / de lokale meta-game).
- Als je matches speelt, voeg gamelogs toe (let op: maak ze niet te lang maar probeer ook niet vaag te zijn).
- Licht eventueel jargon toe voor nieuwere spelers (''Een cantrip is een kaart met een klein effect die zichzelf vervangt door je ook een kaart te laten pakken'').
- Een terugblik en een vooruitblik houdt de rode draad voor de lezer vast
- Probeer jezelf een doelgroep voor ogen te nemen bij het schrijven van je column (''wie wil ik bereiken met dit artikel?'').

Don'ts
- Vermijdt inside jokes (die niet vanuit jouw columns komen)
- Werk columns niet gehaast vanwege een samenloop van omstandigheden, dan maar iets langer erover doen maar een kwalitatief betere column.
- Vermijdt lange zinnen en ingewikkeld taalgebruik. Houdt het liever wat eenvoudiger.
- Schrijf niet over zaken waarbij je niet over de juiste achtergrondinformatie beschikt. Dan zul je al snel doodgemept worden door kritiek van mensen die het - ook echt - beter weten. Als je dit toch een kleine beetje doet, geef dan aan dat je niet echt zeer bekend met dit of dat bent.

Even voor de goede orde, deze kritiek is dus geen aanval en sommige ''Do's'' zul je misschien ook al wel doen net als dat je sommige ''Don'ts'' vermijd. Hopelijk kan je hier iets mee en wordt de volgende column weer een feest om te lezen

Edit: En voor iedereen die het grappig vindt om ''TL;DR'' te zeggen, f*ck jullie

26-2-2013 12:46:00

Jeetje, wat een lap tekst xD! Zo lang heb je dat nog nooit gedaan , maar thanks, ik zal het meenemen in een volgende column. Misschien ga ik wel weer heel wat anders doen.

Frque (64) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
26-2-2013 13:01:00

Volgens mij is een collumn iets anders dan een artikel. In een artikel laat je de lezer weten wat je wilt en hoe je dat hebt gedaan.
Voor het schrijven van een column gelden geen regels.

"Een column is een kort stukje proza waarin de auteur (columnist) spits en uitdagend zijn mening ventileert. Vaak wordt een column in een krant of tijdschrift gepubliceerd, maar ook een gesproken column op radio of televisie, of publicatie op internet komen voor."

"Er gelden nauwelijks beperkingen voor wat het onderwerp van een column kan zijn; het gamma reikt van huiselijke voorvallen tot de wereldpolitiek."

De column is een beschouwelijker variant van het cursiefje, dat het meer van humoristische observatie en vertelling moet hebben. Sinds de jaren 70-80 heeft de column het cursiefje opgevolgd. Het essay onderscheidt zich van de column door de bredere uitwerking en grotere diepgang. Het is vaak ook iets objectiever."

Aan columnisten wordt door de Nederlandse rechter een grote mate van vrijheid toegekend in hun columns. Deze vrijheid kan zich ook uitstrekken tot teksten die, als ze buiten een column geschreven zouden zijn, als kwetsend of beledigend gekenmerkt worden."

Bron: wikipedia hier

26-2-2013 13:21:00

Tja, alle vrijheid om te schrijven wat hij wil, heeft hij zeker. Het idee achter de constructieve kritiek was voor mij zijn columns/artikelen/stukken tekst (of hoe je het ook maar noemen wilt) prettiger om te lezen te maken voor mogelijke lezers.

Als je naar de Do's en Don'ts kijkt die ik had gegeven, zijn er in mijn ogen een aantal punten waar hij niet/wel aan voldoet hiervan. Zo mis ik het doel van de het stuk, de toelichting van kaartkeuzes aan hand van de juiste achtergrond informatie en een duidelijke doelgroep voor het geheel.

De aanpak oogt voor mij nu erg als een casual speler die zich zomaar even aan een toernooideck/format waagt. Aan de reacties op de stukken die hij so far geschreven heeft, lijkt hij toernooispelers hier niet echt mee aan te spreken en ook het meer casual publiek hier niet mee te bereiken.

Het mag dan een column zijn waarin hij kan schrijven wat hij wil, maar ondanks dat lijkt het me wel dat het doel hiervan - naast schrijven voor de lol - lezers trekken is. Dat haal ik ten minste uit het:

''Hopelijk laten jullie ook allemaal een reactie achter met feedback, kritiek of een compliment zodat ook ik, Peanut, weet dat jullie het leuk vinden om mijn stukken tekst te lezen. Tot een volgende keer!''

26-2-2013 13:22:00

Goed, column of geen column, ik snap wat Beeblz wilt zeggen maar dat komt ook omdat ik normaal wat obscurdere kaartkeuzes of decks nam om te beschrijven. Anyhoe, ik wilde toch de Seer netjes afmaken. Bedankt voor je... Pleidooi?

26-2-2013 13:24:00

Anyway, anyhow..

Ik vond en vind jouw colmuns altijd prettig om te lezen en orgineel..Keep up the good work

26-2-2013 13:36:00

Ieder zo zijn ding. De een vind mijn columns wat minder of chaotisch, de ander vind ze prettig en leuk om te lezen. Mooi toch?

26-2-2013 15:28:00

Beeblz, heel mooi verwoord. Bij je vorige stukje had ik het ook al aangegeven dat ik een doel miste en hier geldt hetzelfde.

Stel jezelf echt de vraag: Wat wil ik vertellen en aan wie? Wat is mijn boodschap?

Als ik het lees kan ik er namelijk wel een boodschap uit halen, maar dat is waarschijnlijk niet wat jij mij probeert te vertellen

27-2-2013 15:13:00

Nou dat is goed om te weten, misschien dat ik dan toch maar weer de wat minder toernooikant op ga en meer zoals "Waardering voor Commons" achtige columns maken. Die sloegen wat meer aan dan deze. Toevallig ben ik daar ook mee bezig nu (tussendoor ) want ik heb vakantie.

1-3-2013 12:25:00
Scroll: [boven|reacties|beneden]