De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

De teloorgang van 60-kaart keukentafel magic

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
16-10-2012 15:13:00

Na een poos afwezigheid van pak em beet anderhalf jaar ben ik een paar maanden geleden weer begonnen met MTG. Wat me meteen opviel is dat eigenlijk niemand nog 'normaal' casual magic lijkt te spelen en dat EDH die plek over heeft genomen

Ik vind dat persoonlijk doodzonde, aangezien dwaze casualdecks bouwen één van mijn favoriete bezigheden is/was en met EDH heb je wat dat betreft toch een stuk minder vrijheid, plus EDH-potjes willen nog wel eens een eeuw duren en daar hou ik helemaaaaal niet van. Tuurlijk heb je nog altijd standard, draft, legacy maar ik vond het juist zo tof om tegen zelfgemaakte decks te spelen met mijn eigen zieke creaties en de meest debiele thema's de revue te zien passeren.

Keukentafelcasual, ik mis je Kom terug alsjeblieft.

 Reactie plaatsen

Reacties 1-25 (26)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
16-10-2012 15:22:00

Hier wordt nog gewoon met 60-kaarten decks gespeeld.

Laatst nog mensen om de oren geslagen met mijn Beacon of Creation+Fecundity+Skullclamp+"No school like Old School"Overrun+Explorations en Gaea’s Touches = WIN!

Het is toch vooral mixen van decks, ik heb meestal decks vooral alle occasions behalve de competitieve.

Danny (38) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
16-10-2012 16:18:00

Ik speel eigenlijk alleen maar casual. Nooit aan een toernooi meegedaan zelfs geen prerelease. Gewoon op school/bij mensen thuis met 60 kaarten een gezellige tijd hebben en eigenlijk alleen maar met goedkopere decks.

Het leeft dus nog wel.

Edit: misschien kijken of er mensen uit je buurt komen die er ook zo over denken?

16-10-2012 18:23:00

Ik ken er een paar Maar we zijn (lijken) zwaar in de minderheid ondertussen en dat is best triestig

16-10-2012 18:32:00

Mijn Barrel Down Sokenzan en Hellcarver Demon deck zijn ook nog steeds full powered!

16-10-2012 21:56:00

Peanut, je vergeet je Drinker of Sorrow deck (hoewel je dat nog steeds om zou zetten naar Legacy... )

Ik heb hier thuis nog een stuk of 40-50 (dat is een ruwe, niet overdreven schatting) 60 kaart casual decks liggen en merk inderdaad ook dat weinig van mijn mede-Magicspelers hier nog mee bezig zijn. Commander hangt me compleet de keel uit en ik hoop stiekem dat dit voor andere mensen ook zo wordt waarna ze weer terugkeren naar 60 kaart casual fun.

16-10-2012 22:10:00

Ik ken het verschijnsel, en ik vind het heerlijk. Als deckbouwer ben ik dol op rare EDH decks bouwen die van de goofy kaarten aan elkaar hangen (en er nog mee winnen ook) ik speel momenteel Norin the Wary, Phelddagrif en een Child of Alara supervaag cantrip deck. Als EDH deckbouwer kan je juist helemaal los.

Ik vind 60 kaarten eigenlijk in casual niet zo boeiend meer, te veel de zelfde plays en je deck doet altijd A en als je tegen speler B speelt weet je ook al wat je gaat zien.

maar dat is mijn persoonlijke liefde voor EDH I suppose

16-10-2012 22:28:00

Wij spelen ook enkel EDH meer. Daarentegen gaat bij ons het spelen met name om de gezelligheid en komt (althans voor mij) het spelen zelf op de tweede plaats. Het helpt ook als je veel verschillende decks hebt, dan houdt het afwisselend, geen enkel potje is hetzelfde.

16-10-2012 22:54:00

Tja, ik begon ook met een 60 kaartendeckje. Maar het probleem is nou juist, dat ik een wat ervaren speler ben. En als ik dus een kaart zie die mijn deck verbetert, wil ik hem hoogstwaarschijnlijk 4x spelen, omdat dat nou eenmaal logisch voor mij is. Dus moet ik hem ook, via online kanalen 4x aanruilen/aanschaffen. Dat is veel moeite. Dat merk ik nu ook al met landjes voor EDH. Bij EDH echter hoef je de meeste kaarten maar 1, misschien 2 keer aan te ruilen.

Als ik dan een casual deck ga maken, kan ik me moeilijk voorstellen wat nog leuk casual is, en wat gewoon thuis hoort in competitief magic. Ik had bijvoorbeeld een casual drakendeck, dat werkte op seething songs etc. Maar dat werd snel beurt 5 een draak neerlegen en er op winnen. Tja, is dat nou wat ik wil? Nee.

Mijn oplossing is voorlopig EDH, zeker nu we Cowboys hebben ontdekt. Dat geeft genoeg afwisseling naast een limited of constructed toernooitje op zijn tijd.

Danny (38) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
16-10-2012 23:12:00

Tja ik weet niet ik heb nog veel fun aan 60 kaarten. Soms geef ik aan sterke kaarten gewoon een restrictie voor mezelf. 100% win? 2-3 keer max erin. Daarom zal ik ook nooit een elf rampdeck met Emrakul spelen, als simpel voorbeeld. Gewoon omdat ik dat te sterk vind voor casual fun xD

17-10-2012 1:43:00

60- cards blijft awesome!

sonde idd. dat de meesten vooral EDH spelen, heb er dan ook maar 1 gemaakt ^^

het nice aan 60-cards vind ik dat het meer om de commens en de uncommens draait... als je natuurlijk kaarten gaat kopen wordt het lamer. Daarom probeer ik me heel strikt aan een bepaald thema te houden en vooral geen fancy landjes te spelen. Het leukste is nog steeds om de decks te bouwen met de kaarten die je hebt! Als ik wat leuk zie dan ruil ik dat bv. wel mee aan (mits het binnen het thema past) zelden zoek ik specifieke dingen voor mijn 60-cards tenzij het is om het thema te ondersteunen en een winconditie te hebben (want dat is nog steeds de bedoeling). Zo zocht ik voor mijn bouncedeck Warped Devotion zodat het bouncen niet te veel kaartnadeel veroorzaakt. Hiervoor zoek ik nog Recoil maar voor de rest niet echt iets. Maar ik kwam bv. in iemand zijn lijst Rhystic Study tegen die k tof vond en die dan maar getrade en erin gestoken

Ik vind het spel lame worden als je toegang hebt tot elke kaart die je maar wil door te gewoon te kopen... dan gaat de charme er wat af eerlijk gezegd... door dingen die intressant lijken te proberen kan je ook nieuwe toffe dingetjes vinden die je anders nooit zou hebben geporbeerd!...

dus EDH ok... maar 60-cards blijft the real deal vind ik nog steeds!

17-10-2012 3:09:00

Veel verschillende meningen
Het probleem is dat ik gewoon niet zo hou van die 3,5 uur durende potjes EDH is best leuk hoor en ik weet ook best dat je er best leuke decks in kunt bouwen (al worden die van mij al gauw als gay bestempeld) maar het heeft het gewoon nét niet vind ik

Situatieschets: Ik ben gaan 'ontwerpen' aan een casual dredge deck met oude en nieuwe Ravnica-kaarten waarin je met dredge wat scavenge zooi je grafbak in werkt en wat CA opdoet door middel van een loam, Unholy Grotto, cyclelandjes en gravecrawlers, met Jarad als random leukheidje. Ik zag die nieuwe Lotleth Troll en ik ben er gewoon mee aan de slag gegaan en op dit moment ziet het er best leuk uit
Toen vertelde een maat me dat ik ook best wat Vengevines zou kunnen spelen, maar ik denk dat het deck gewoon keihard over the top zou gaan als ik die gedachtenlijn zou volgen. Vervolgens zou ik Jarad en alles met scavenge eruit wippen, een paar Nantuko Husk erbij gooien om gravecrawlers te kunnen blijven spelen voor oneindig reanimatebare vines, de grottos weghalen voor Volrath’s Strongholds, Eternal Witnesses erin gooien en noem maar op, maar dan is het geen casualdeck meer Het plan was juist scavenge en dredge naast elkaar te spelen voor gave interactie!

Ik wil maar zeggen, je kunt prima leuke en ook enigszins goede casualdecks bouwen met de kennis in je achterhoofd dat het allemaal beter kon en je ook in staat bent om een beter deck te designen, gewoon om de games leuk te houden Je haalt je legacydeck toch ook niet tevoorschijn aan de keukentafel?

Premium lid pi (93) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-10-2012 17:19:00

Wij speelden vroeger normaal 60-kaarten casual en een tijdje proto. Op een gegeven moment besloten we toch eens te gaan kijken wat dit EDH nu was en we zijn nooit meer terug gegaan.

Omdat kaarten maar 1x nodig zijn is er veel meer gelijkheid binnen de groep. Ik heb een behoorlijk grote verzameling en daar nog steeds voordeel van, maar, met 60-kaarten was dat veel erger. Simpel gezegd, nu heeft de ander 1 dual nodig om mee te komen waar die voorheen 4 nodig had. Als hij die dual niet heeft is dat maar 1 kaart op 99 en moet ik ook zoeken naar 3 andere landjes om te spelen die niet op hetzelfde niveau zitten als de duals die ik normaal zou kunnen spelen.

We zijn daarnaast een heel casual groep, zelfs met de precons maak je een goede kans (afgelopen zondag nog met de Ghave precon een 4-speler potje gewonnen). Hoewel onze potjes niet snel gaan zijn ze meestal in ongeveer 2 uur gedaan. Dit is hooguit een half uurtje langer dan de 60-kaarten potjes die we speelden.

Veel mensen binnen de groep vinden het leuk dat decks gevarieerder zijn. Ik zelf vind het een uitdaging om alsnog een synergistisch deck te bouwen ondanks dat elke kaart maar 1x mag. Het bouwen van een synergistisch deck is eigenlijk altijd wel mijn voorkeur geweest, maar voor 60-kaarten is dat enorm veel makkelijker. Desondanks zijn ook mijn decks gevarieerder omdat regelmatig er gewoon niet genoeg kaarten zijn die hetzelfde doen.

Ik zou het helemaal niet erg vinden om terug te gaan naar 60-kaarten, uiteindelijk gaat het meer om de gezelligheid en de lol dan om wat je speelt, maar als ik zou moeten kiezen dan blijf ik bij EDH.


@ Nik de Slachter
Vaak streef ik er wel naar om een zo goed mogelijk casual deck te maken. Meestal beperk ik me dan bijvoorbeeld in de keuze van de generaal waardoor ik omdat ik op synergie mik erg beperkt ben in de mogelijkheden en een leuke uitdaging heb. Dit is zowel anders dan het Legacy deck tevoorschijn halen als jouw eigen methode waar je besluit de kaarten waarvan je weet dat ze beter zouden zijn toch niet te spelen. Wat ik wil aangeven is dat er nog veel meer manieren zijn om decks te bouwen en dat die niet altijd resulteren in decks die niet leuk zijn om tegen of mee te spelen.

17-10-2012 17:39:00

Gezien mijn jonge leeftijd en lage budget hou ik het nog gewoon op "60-kaarten cashual deckjes". Sinds de pre-release van heb ik ook maar 1 keer geld uitgegeven aan magic, terwijl ik toch nog wel veel bezig ben met magic. Het bestaat dus nog!

17-10-2012 18:17:00

Ik merk dat ik variante op het keukentafel magic wel leuk vind.

Tribal decks.
Pesant decks.
Budget decks.

Probleem is dat ik toch wel in een 'magic speel je om te winnen' speel groep zit (doe er ook graag aan mee). Dus als je 60 kaarten decks in zeg ''legacy'' gaat spelen, ziet elke pot er het zelfde uit... Sneak attacks, FOW's etc.

Daarom zijn de variante wat leuker in mijn inzicht.

Danny (38) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-10-2012 21:26:00

Pre-constructed planechase vind ik ook geweldig xD speel dat 1 keer per maand met groepje van 4. Super leuke/grappige situaties. Kan dat iedereen eigenlijk aanraden die eens wat anders wil

Was denk ik wel mijn leukste aankoop hier op de site xD

18-10-2012 1:34:00

Sinds ik heb gemerkt dat het hier aan de keukentafel achteruit ging, ben ik stevig aan de slag gegaan met deze "60-kaarten-decks". Het resultaat is geweldig: 3 decks (1 is bijna af) die de meest bizarre dingen doen, allemaal gebaseerd op een bepaald thema. 1 deck is een bounce-deck met Deadeye Navigator en Equilibrium, 1 deck is een Dragon-deck met een reanimate-thema en allemaal leuke bijdingetjes als Stinkweed Imp en Book Burning en het derde deck wordt een themadeck gebaseerd op Hanna, Ship’s Navigator en Chronomantic Escape + Luminarch Ascension.

Kosten allemaal rond de 50 euro, maar geven zoveel plezier aan mij en de speelgroep (wat toch belangrijk is)!

EDH doen we hier ook wel, maar we merken dat de balans snel verstoord wordt daarin (athans, ik denk dat). Ik speel een thema-deck met Jareth, Leonine Titan, met een gigantische handicap: alleen oude lay-out. Dat is prima, het deck draait echt geweldig en andere mensen vinden het ook leuk. Alleen heeft het deck, net zoals alle andere decks hier, een groot probleem tegen 1 speler hier. Laat die nou net altijd meespelen. We zijn niet zo competatief in EDH hier en ik kan al weinig aanpassen, dus dan laten we het 2e potje EDH maar liggen en gaan we wat anders doen. Puur omdat niemand de zin heeft om zijn/haar deck zodanig aan te passen dat die ene speler aangepakt kan worden.

Overigens niks tegen die speler, geweldige kerel! Maar dat deck, dat is echt een probleem..

18-10-2012 8:48:00

Maar dan kan je da toch gewoon tegen die gozer zeggen, dat jullie zijn deck te goed vinden?

Misschien dat hij ook een ander deck in elkaar wilt zetten.

21-10-2012 12:06:00

Of jullie zeggen tegen hem: "Jij wint, wij spelen verder."

21-10-2012 12:14:00

@ Crusifix
Ik neem aan dat dit voor mij deck (hier) bedoeld is?
Ik denk dat het jullie het ook anders kunnen opvatten, maak jou deck beter om er wel van te winnen? Verzin er iets op zou ik zeggen. Overigens kost dat deck nog niet eens de helft van jou deck.


21-10-2012 13:50:00

@Matthijs, ik denk dat het makkelijker is om een persoon zich aan te laten passen aan de groep, dan om iedereen van de groep zich aan te laten passen aan een persoon.

21-10-2012 13:58:00

@Johannes

Geef ik je helemaal gelijk in. Mijn punt is dat wanneer er word gereageerd op goede decks, de kwaliteit van een andermans deck eigenlijk gedwongen omhoog moet, zo word de kwaliteit van het spelletje hoger.

Vind ik hoor, mijn mening is niet heilig. Maar als je kijkt naar mijn deck, is die zo Overpowered? Het heeft veel zoek mogelijkheden waardoor je beter voorbereid word tegen het andere.

9-5-2021 19:33:00

Leuk om dit soort oude threads te lezen. De weerstand in de begindagen toen Commander nog in opkomst was. Inmiddels zijn we tig commanderproducten verder en heeft het het keukentafellandschap toch drastisch veranderd. Toch ben ik benieuwd of Commander over 10 jaar nog steeds bestaat (en in welke vorm).

20-5-2021 16:00:00

Wij spelen hier nog steeds voornamelijk keukentafel casual. En heel af en toe wat commander. Merk dat het eigenlijk bijna onmogelijk is om nog casual keukentafel spelers te vinden. Iedereen speelt echt alleen nog commander, en vaak decks die turn 3 af gaan,waardoor er voor ons die casual een leuk spelletje willen doen er niks aan is. We spelen geen magic omdat we kaarten schudden leuk vinden,maar omdat we interactie op de battlefield willen.

20-5-2021 16:35:00

De potten die ik doorgaans aan de keukentafel speel zijn een mix van Cube, Legacy en Commander. Ik heb niet het idee dat 60-kaart formats helemaal van de keukentafel verdwenen zijn. Sterker nog, wij spelen met de vriendengroep (in niet COVID-tijden) regelmatig een casual "30 euro magic" toernooi met decks van 60 kaarten waarvan de totale waarde incl. sideboard maximaal 30 euro waarde op Nedermagic mag bedragen.

Het is jammer dat Nedermagic in de huidige opzet verdwijnt, want daarmee gaat ook de prijs benchmark van ons format verloren. Mocht je tot die tijd toch interesse in de regels, de banlijst, etc. hebben, kijk dan vooral even op de website: hier

28-5-2021 17:36:00

Het 60 card format vond ik altijd multiplayer erg leuk. Soms met meer dan 14 spelers spelen. En dan zonder EDH/Commander achtige dingen. Iedereen bouwde maar wat. Waar ik speelde (ergens in Rotterdam, ben het adres kwijt, vlakbij Hofplein) was Rudy een bekende speler die altijd de leukste multiplayer decks verzon. Dit is minstens 15 jaar geleden. Zelf heb een keer een Oath of Druids/False Prophet deck gehad. Was 4 (of 5?) kleuren en veel lol mee gehad. Dit soort ongein gebeurt niet meer in Commander/Single Player. Ik zou graag dit weer een keer spelen maar waar....

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]