Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Persoonlijke Pagina (PP)

Premium lid pi (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht

Collectie(0) Haves(526) Wants(505)


Dit zijn de uitgebreide regels van de het "[GEZ] Crap rares" topic dat je hier kunt vinden.

Ik ruil voor crap rares om gemakkelijk aan de goedkope kaarten te komen die ik zoek (ik zoek erg veel kaarten). Daarnaast is het elke keer weer een leuke verassing wat er nu weer binnen gaat komen (een beetje alsof het Sinterklaas is).

In principe komt het er op neer dat ik rares zoek die Engels zijn, tournament legal zijn en die in NM- of betere staat verkeren. Er blijkt dat dit toch nog op heel veel manieren interpreteerbaar is, dus hieronder vind je een heel uitgebreide beschrijving van waar de kaarten aan moeten voldoen en wat regels voor de verdere afhandeling. Mijn belangrijkste uitgangspunt bij de regels is dat als ik kaarten binnen krijg die ik zelf niet zoek ik ze in moet kunnen ruilen bij een winkel. Alles wat een winkel zou weigeren is voor mij daarom waardeloos.

Ik verwacht dat je me een voorstel doet in de vorm "X crappies voor kaart Y".

1. Alleen bieden met tournament legal rares, rares van Un-sets of kaarten van de lijst onderaan mijn pp.

Toelichting:
Timeshifted kaarten van Time Spiral of uncommon 1's van oude sets zijn geen rares, dit geldt bijvoorbeeld voor The Dark, Fallen Empires, Chronicles en Homelands. Niet tournament legal zijn bijvoorbeeld World Championship en Collectors Edition.

Verder naar beneden, na de regels, vind je de lijst van kaarten die in plaats van crappies geaccepteerd worden en voor hoeveel crappies je ze kunt tellen. Alle andere regels gelden nog steeds voor deze kaarten.

Mocht je niet aan genoeg crappies komen dan wil ik wel bij jouw haves kijken voor aanvulling, maar verwacht wel dat ik de kaarten die ik daar uitzoek relatief gezien lager in zal schatten dan crap rares of wants.

2. Alleen bieden met Engelstalige kaarten

3. Alleen bieden met kaarten in NM- of betere staat volgens de guide hier

Toelichting:
Ik kan wel wat crap rares in mindere staat accepteren, maar streef wel echt naar NM- want bij te veel slechtere kaarten ga je meer moeten sturen om aan je bod te komen. Voor wants is NM- echt het minimum.

Ik zal al mijn kaarten scannen om discussies over de staat van kaarten aan mijn kant te voorkomen. Mochten er kenmerken zijn die niet op de scan zichtbaar zijn dan zal ik dit ook aangeven.

4. Jij stuurt eerst

Toelichting:
Hoewel er niet vaak problemen zijn met deze deals gebeurt het wel vaker dan bij gewone deals omdat het om grote hoeveelheden kaarten gaat waar veel mensen niet heel zuinig op zijn. Om deze reden wil ik bij deze deals eerst de kaarten zien voor ik stuur.

Naast mijn Nedermagic refs heb ik ook 100+ MOTL refs opgebouwd sinds 2001 en ben ik te vinden op de betrouwbare traders lijst. Ik heb een aantal jaren de Nedermagic chat beheerd, heb mijn eigen Nederlandse Magic forum en ben admin op een groot internationaal Magic forum.

Ik geloof in een nette en eerlijke afhandeling van deals, waarbij ik ook mijn eigen verantwoordelijkheid neem. Als jij zorgt aan deze regels te voldoen gaat het zeker goed komen.

5. Ik stuur zodra ik genoeg kaarten van je binnen heb die aan de regels voldoen

Toelichting:
Wanneer je kaarten opstuurt die niet aan bovenstaande regels voldoen verwacht ik dat je aanvulling nastuurt om toch aan je bod te komen.

Op deze (over het algemeen) kleinere deals zijn de kosten voor het terug sturen van kaarten erg hoog in verhouding. Ik kan dit alleen gaande houden als degene die het noodzakelijk maakt om terug te sturen voor die kosten opdraait. Ik verwacht dit dan ook wanneer jij te veel kaarten opstuurt die niet aan de regels voldoen. Als de reden voor het terug sturen bij mij ligt dan betaal ik er natuurlijk zelf voor. Voor de vergoeding van de postzegel(s) en envelope reken ik de gangbare winkelprijs daarvoor en verwacht ik 1 crappy per 10 cent.

Wanneer deze situatie zich voordoet gaan wat mij betreft de kaarten die niet voldoen in een doos die ik later gebruik voor donatie aan nieuwe spelers, maar, ik zal je vragen of jij een andere voorkeur hebt.

6. Ik besluit of we een deal hebben.

Je kunt hier voorbeelden van eerdere deals en mijn inschatting van de waarde van crappies vinden.

----------------------------------------------

Alternatieven (kaarten die je me in plaats van het aangegeven aantal crappies toe kunt sturen).

Voor deze kaarten gelden dezelfde regels als die je hierboven zag, behalve als bij de kaart iets anders aangegeven staat. Let op, regel 5 gaat dus ook nog steeds op.

*** 40 Crappies ***

- Beta Basic Lands
- Unglued Basic Lands
- Unhinged Basic Lands
- Aura Shards

*** 10 Crappies ***

- Beseech the Queen
- Buried Alive

*** 4 Crappies ***

- Unstable Basic Lands
- Daze
- Lightning Bolt
- Serum Visions
- Tolaria West

*** 3 Crappies ***

- Foil Mythics
- 2 Foil Rares
- Beta Commons
- Careful Study
- Exsanguinate
- Hymn to Tourach
- Quirion Ranger
- Snap

*** 2 Crappies ***

- Mythics
- Arabian Nights Commons (degenen bij mijn wants tel ik hoger)
- Elvish Archers voor mijn collectie hier (staat en taal maakt niet uit, sets wel: GEEN 7th Edition).
- Mirrodin Artifact lands, bijvoorbeeld Ancient Den
- Full-Art Zendikar Basic lands
- Brainstorm
- Capsize
- Cloud of Faeries
- Cloudpost
- Command Tower
- Counterspell
- Crop Rotation
- Elephant Grass
- Exhume
- Goblin Recruiter
- Hinder
- Rite of Flame
- Simian Spirit Guide
- Unearth

*** 1 Crappy ***

- 3 Foil Commons
- Ice Age Snow-Covered Basic Lands
- Mirage fetchlands, bijvoorbeeld Bad River
- Unlimited Basic Lands
- Urzatron (Urza’s Mine, Urza’s Power Plant en Urza’s Tower)
- Dark Ritual
- Diabolic Edict
- Fireblast
- Fyndhorn Elves
- Goblin Matron
- High Tide
- Ponder
- Seething Song
- Shadowborn Apostle

*** 0.5 Crappy ***

- 1 Foil Uncommon
- 1 Unglued rare
- 1 Unhinged rare
- Foil Basic lands
- Portal 1, 2 of 3 Basic Lands
- Ravnica block Karoos, bijvoorbeeld Gruul Turf
- Frantic Search
- Soul Warden

----------------------------------------------

Ik probeer een playset van Magic compleet te krijgen (dure restricted kaarten 1x). Als gevolg daarvan zijn er heel wat kaarten die ik zoek. Deze kaarten zijn hier te vinden*. Bij de kaarten is een indicatie van de waarde in crappies aangegeven.

Deze inschatting is geautomatiseerd gedaan, waardoor er fouten in zouden kunnen sluipen. Ik streef er naar de aangegeven waarde aan te houden, maar ik wil je wel vragen om een lijstje te maken van kaarten die boven mijn minimum zitten wanneer je ze in een voorstel wilt gebruiken zodat ik voor je kan controleren of de inschatting klopt. Als minimum hanteer ik het volgende (alle recente kaarten staan sowieso op deze waarde) en hier kun je dus zonder overleg mee bieden:

- 1 common / overige want = 0.5 crap rare
- 1 uncommon want = 1 crap rare
- 1 rare want = 2 crap rare
- 1 mythic rare want = 4 crap rare

Mocht je een inschatting wat laag vinden dan kijk ik natuurlijk graag voor je of die misschien hoger kan.

Ik verwacht dat je apart aangeeft dat er kaarten van mijn wants bij je bod zitten en dat je deze op de een of andere manier gescheiden houdt van de normale crappies als je opstuurt.

Alle regels zijn wel nog steeds van toepassing.

* Voor wie moeite heeft met het bestand openen: het is een bestand gemaakt in Open Office Calc en elk enigzins nieuw spreadsheet programma zou het moeten kunnen openen. Er is een kans dat je Operating System niet weet wat het er voor moet gebruiken, dus mocht het direct openen mislukken dan is het aan te raden het op te slaan op je harde schijf en het dan vanuit je favoriete spreadsheet programma vanaf de harde schijf te openen.

Mocht het nog niet lukken dan kan ik helpen uit te vinden waar het aan ligt.