Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Bloodthirst

Bloodthirst is een ability die oorspronkelijk alleen op rode en/of groene kaarten uit de serie Guildpact voorkwam, en op één kaart uit Future Sight , namelijk Bogardan Lancer. Magic 2012 brengt Bloodthirst weer terug!


Uitleg
"Bloodthirst N" betekent: "If an opponent was dealt damage this turn, this permanent comes into play with N +1/+1 counters on it."

Vertaald is dat dit:
"Bloodthirst N" betekent "Als deze beurt een tegenstander schade heeft gehad, komt dit permanent in het spel met N +1/+1 counters erop." Er bestaan op dit moment alleen creatures met bloodthirst.

Dus als je een beestje met Bloodthirst N speelt, en er is aan een tegenstander schade gedaan die beurt, dan komt dat beestje in het spel met N +1/+1 counters erop.

"Bloodthirst X" is een speciale vorm van bloodthirst. "Bloodthirst X" betekent "This permanent comes into play with X +1/+1 counters on it, where X is the total damage your opponents have been dealt this turn." Dit komt op exact 1 kaart voor: Petrified Wood-Kin

Vertaald is dat dus dit: "Dit permanent komt in het spel met X +1/+1 counters erop, waarbij X de totale hoeveelheid schade is die aan jouw tegenstanders gedaan is deze beurt."

Voorbeelden
* Voorbeeld A:
Je speelt een Furyborn Hellkite. Als die beurt nog géén schade gedaan is aan een opponent, komt de Hellkite in het spel als een 6/6 zonder verdere counters erop. Als je echter vóór het spelen van de Furyborn Hellkite een Shock had gespeeld op je opponent of had aangevallen met je Raging Goblin, zodat er schade gedaan werd aan die opponent, dan komt de Hellkite in het spel als een 6/6 met 6 +1/+1 counters erop, zodat het een 12/12 wordt.

* Voorbeeld B:
Je valt je tegenstander aan met je Raging Goblin, die vervolgens 1 schade doet. Daarna speel je Shock op je tegenstander. In totaal is er nu 3 schade gedaan aan je tegenstander. Als je nu je Petrified Wood-Kin speelt, komt hij in het spel met 3 +1/+1 counters.

* Voorbeeld C:
Je speelt met 2 andere personen een multiplayer potje. Eerst val je tegenstander A aan met je Halberdier, die hij doorlaat, en daarna speel je je Volcanic Hammer op tegenstander B. In totaal is er nu 6 schade gedaan aan je tegenstanders, dus als je nu je Petrified Wood-Kin speelt, komt hij in het spel met 6 +1/+1 counters.


Let op: in multiplayer moet je er op letten wie je tegenstanders (opponents) zijn en wie niet: de schade aan jouw teamgenoten telt dus niet mee voor de bloodthirst, maar schade aan je tegenstanders wel.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht


Drie kaarten met Bloodthirst.