Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Transmute en Transfigure

Transmute komt voor op enkele kaarten van de Dimir guild uit Ravnica (), en op één kaart uit Future Sight (). Transfigure komt op exact 1 kaart uit Future Sight voor, de uitleg daarover vind je onderaan de pagina.

Hoe werkt het
De ability doet dit:
Transmute <cost>:
"<cost>, Discard this card: Search your library for a card with the same converted mana cost as this card, reveal it, and put it into your hand. Then shuffle your library. Play only as a sorcery."

Vertaald krijg je het volgende:
Transmute <cost>:
"<cost>, discard deze kaart: Zoek je library naar een kaart met converted mana cost X, laat deze zien en neem hem in je hand. Deze ability kun je alleen gebruiken als je een sorcery zou mogen spelen".

X is hier de converted mana cost van de kaart die je transmute. Momenteel is de transmute cost van alle kaarten met Transmute 3 mana.

Transmute is een activated ability die je vanuit je hand speelt. Je betaalt de transmute cost (bij Brainspoil bijvoorbeeld ) en je discard de kaart. Je mag dan een kaart uit je deck zoeken die dezelfde converted mana cost heeft als de gediscarde kaart. Bij Brainspoil mag je dus een kaart van 5 mana zoeken, want de converted mana cost van is 5. Je kunt dus een Karn, Silver Golem zoeken, of een Persuasion, of een Sliver Queen. Zolang de kaart een converted mana cost van 5 heeft.

Je mag deze ability alleen gebruiken in je eigen beurt als de stack leeg is.

Let op
Als je gaat transmuten, dan zoek je naar een kaart die evenveel mana kost als de mana cost van de kaart die je discardt. NIET hoeveel het kost om te transmuten. Dus als je een Dimir House Guard transmute, mag je naar een kaart zoeken die VIER mana kost, NIET DRIE.

Voorbeelden
* Voorbeeld A
Een speler is aan de beurt en is in zijn eerste Main Phase. Hij besluit zijn Tolaria West te transmuten. Hij betaalt en discard de Tolaria West. Land heeft geen cost heeft in de rechterbovenhoek, maar daardoor is de converted mana cost 0. Hij mag dus mag een kaart zoeken met een converted mana cost van 0. Enkele voorbeelden die hij mag zoeken zijn Mox Diamond, Crookshank Kobolds, Urza’s Factory, Forest of Lotus Bloom.

* Voorbeeld B
Een speler besluit zijn Dimir House Guard te transmuten en betaalt en discard de kaart. Hij mag nu een kaart zoeken met een converted mana cost van 4. Voorbeelden van kaarten die hij kan opzoeken: Damnation, Eureka en Wrath of God. Of bijvoorbeeld een andere Dimir House Guard.


Transfigure
Transfigure is een vorm van Transmute. Het verschil is dat je bij Transmute de kaart uit je hand moet discarden, en bij Transfigure de kaart in het spel hebt liggen en moet sacrificen. Er is momenteel één kaart in Magic die de ability heeft, namelijk Fleshwrither.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Twee voorbeelden van kaarten met Transmute
.


Alle Transfigure kaarten op een rijtje