Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Hulpdienst - CvsC

Op Nedermagic mag je naar hartelust met andere mensen ruilen, zolang het met gesloten beurs gebeurd. Dit kan op twee manieren, namelijk in een Aangeboden / Gezocht topic, of in een Cards vs Cards (CvsC) topic.

De regels
- Het is niet toegestaan geld te vragen of te bieden voor losse kaarten.

- Je mag slechts 1 CvsC topic hebben. Als je een nieuwe wil maken, vraag dan aan een moderator om je huidige topic te sluiten.

- Je kunt kaarten aanbieden in het CvsC forum

- De regels zijn hetzelfde als bij het aanbieden in Aangeboden / Gezocht, met deze uitzondering: je moet je bod juist NIET sturen via een Nedermessage, maar in het topic zelf. Zo krijg je een soort veiling waarbij het compleet duidelijk is wie wat heeft geboden.

- Het is ook niet de bedoeling dat je (bijna) je complete PP als CvsC aanbiedt. Dat is onoverzichtelijk en wordt niet gewaardeerd. Deze topics zullen dan ook gesloten worden.

- Je mag je topic maximaal 2x per dag "uppen", dat wil zeggen reageren zodat hij weer bovenaan de lijst staat. Updates van haves/wants zijn ook ups. Reageren op andere gebruikers via je topic, telt ook als "uppen" ! Als je een bod wilt bespreken, kan dit via Nedermessage.

- Topics als "Van kaart X naar Black Lotus" of iets dergelijks zijn niet toegestaan en worden direct gewist. Als je een actie wil opzetten, vraag dan eerst toestemming aan een moderator.

De regels voor het bieden in een CvsC topic
- Het idee van een CvsC is dat een bod ook een bod is. Als je een veiling wint met je bod, dan moet je de deal ook maken.

- We kunnen je niet dwingen een deal te maken nadat je een veiling hebt gewonnen en toch besluit dat het niet zo goed uitkomt, maar dit wordt wel gezien als bad trading. Als dit een tweede keer gebeurt, worden er ernstige maatregelen genomen.

- Een bod is niet vrijblijvend; denk dus na voordat je biedt. Na 5 dagen ben je niet meer aan je bod gebonden en mag je je bod terugtrekken.

- Als je iets niet duidelijk vindt, VRAAG het dan. Is het nou een blackborderd of whitebordered versie? Uit welke serie komt de kaart? Is hij NM of maar EXC? Niet vragen = niet weten.

De regels voor het aanmaken van een CvsC topic
- Gebruik een korte topictitel. Op één regel kun je genoeg informatie kwijt. Allemaal hele lange titels onder elkaar zien er erg slordig en chaotisch uit.

- Geen overmatig gebruik van uitroeptekens of andere tekens en niet de volledige titel in hoofdletters. Dus geen titels als "GEZOCHT!!!!!! GOBLINS!!!!!!!!!"

- Zet in de titel waar het om gaat: [GEZ], [AAN] of [CvsC]. Op die manier kun je bij "Laatste 50 threads" ook meteen zien waar de topic over gaat. Dit wordt al automatisch voor je in de titel gezet. Laat het daar ook staan. Anders is het erg onduidelijk wat je wilt in het Laatste 50 threads overzicht.

- Zet bij meerdere kaarten de belangrijkste namen in de titel, en een volledig overzicht in het bericht eronder. Dus niet: "Gezocht <33 kaartnamen>" en daaronder een leeg bericht.

- Plaats je topic in het juiste forum. Dus geen CvsC of complete verzamelingen bij Aangeboden plaatsen

- Wees duidelijk in je beschrijvingen. Set series, taal en staat van de kaart erbij als dit relevant is.

- TIP: Pas bij reageren de topictitel aan als een kaart weg uit veiling is!

- Doe een beetje moeite om het je medegebruikers wat gemakkelijker te maken. Niemand zit te wachten op iets als "Aangeboden: mijn hele PP".

- Geef ook een duidelijke lijst met aangeboden en gezochte kaarten. Doe meer moeite dan "Wants: zie PP". Maak de lijst ook niet te lang, dat werkt niet.

Handige weetjes
- Je bent nooit verplicht te ruilen (behalve natuurlijk als de deal al gemaakt is en adressen zijn uitgewisseld).

- Twijfel je over de betrouwbaarheid van iemand, ruil dan niet.

- Als een deal te goed klinkt om waar te zijn....dan is hij dat waarschijnlijk ook.

- CvsC topics worden nooit gewist, alleen gesloten. Dit om een controle achter de hand te hebben als een deal niet goed loopt.

- Check de Betrouwbare Traderslijst eens.

- Sommige mensen hebben een getal tussen aanhalingstekens (bv. (28)) achter hun naam staan. Dit zijn Nedermagic referenties, die je kunt aanmaken zolang je lid bent.

- Je kunt een scan van een dure kaart in je topic laten plaatsen door een moderator. De voorwaarden:
* de breedte is niet groter dan 426 pixels
* de kaart niet nm is en dus vraagt om een scan
* jullie de kaart zelf hosten en kleiner/groter maken
* de scan een .jpg of een .gif bestand isTerug naar het overzicht