Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Hulpdienst - Ruilen

Op NederMagic mag je naar hartelust met andere mensen ruilen, zolang het met gesloten beurs gebeurt. Kopen en verkopen mag alleen met Michiel Smit, de eigenaar van de site. Hieronder vind je wat informatie hierover.
Lookie heeft de column Trade-behaviour geschreven met handige tips voor het ruilen op NederMagic; de column is uit 2011 maar bevat nog steeds een hoop nuttige informatie! Ook Steven Geurts schreef een nuttige column, waarin hij uitlegt hoe het ruilen hier te werk gaat.

Hoe maak ik een trade?
Je kunt zelf een topic starten of reageren op het topic van iemand anders. Veel mensen zetten ook hun haves en wants op hun pp of houden die bij in hun collectie; als jij iemands pp bekijkt en denkt dat jullie een trade kunnen maken, stuur elkaar dan gewoon een message.

Als je een deal wilt maken met iemand, moeten jullie samen een aantal dingen afspreken:
Inhoud: vanzelfsprekend moeten jullie het eerst eens worden over wélke kaarten jullie gaan ruilen! Vermeld duidelijk welke kaarten jij aanbiedt en welke jij er voor terug verwacht. Tenzij anders vermeld, zijn alle kaarten Engels en Near Mint. Geef het duidelijk aan als jouw kaarten dit niet zijn.
Verzendmethode: het makkelijkst en gebruikelijkst is versturen via de post. Zorg dat je kaarten goed verpakt en beschermd zijn en je je brief voldoende frankeert. De afzender draagt eventuele kosten van strafporto. Bij grote deals (richtlijn: vanaf E100,--) is het aan te raden om aangetekend te verzenden, dit kost binnen Nederland E7,50. Ook kun je afspreken elkaar ergens te ontmoeten: op een treinstation halverwege, op een toernooi of bij iemand thuis. Spreek duidelijk af hoe de overdracht plaats vindt.
Tijd: maak alleen een deal als je alle kaarten daadwerkelijk beschikbaar hebt. Spreek af wanneer jullie gaan verzenden.
Adressen: geef elkaar je adresgegevens als deze niet op je pp staan.
Simulsend of niet: spreek af of je tegelijkertijd stuurt of dat de één eerst moet sturen; hieronder lees je daar meer over.
Deal = deal: als jullie alle bovenstaande stappen hebben doorlopen, is de deal rond. Dit is geen vrijblijvende overeenkomst, je bent vanaf nu verplicht om de deal na te komen. Je ruilpartner heeft mogelijk andere deals afgeblazen om je jouw kaarten toe te kunnen sturen, respecteer de tijd en moeite die hij of zij hierin gestoken heeft. Zolang niet alle bovenstaande stappen zijn doorgesproken, kun je je op elk moment terugtrekken uit een deal, maar na deze 5 stappen ben je een juridisch bindende overeenkomst aangegaan.

Simulsend of niet?
De meest gebruikelijke manier van ruilen is door simulsend; zoals de naam al aangeeft, versturen jullie tegelijkertijd je kaarten. Je kunt ook afspreken dat de één eerst zijn of haar kaarten stuurt, en de ander pas terugstuurt als hij/zij de kaarten ontvangen heeft. We raden aan om dit af te spreken op basis van het aantal referenties dat iemand heeft: als de één een flink aantal referenties heeft en de ander geen of erg weinig, kunnen jullie er voor kiezen niet voor simulsend te gaan. Dit is geen keiharde regel, slechts een aanbeveling. Zorg dat jullie je beiden prettig voelen bij de gemaakte deal.

Wat als het niet goed gaat
Het kan helaas af en toe gebeuren dat de ruil niet goed gaat. Je hebt je kaarten gestuurd, maar je krijgt maar niets binnen. De ander reageert niet of zegt gestuurd te hebben. Probeer hiervoor samen een passende oplossing te vinden. Soms is geduld het antwoord: het komt wel eens voor dat de post er meer dan een week over doet, naar het buitenland kan dat zelfs 2 weken duren.
Onze uitgangspunten zijn: kaarten raken niet zomaar kwijt in de post; als dit gebeurt, is dat de verantwoordelijkheid van de verzender. Hebben jullie géén simulsend afgesproken? Dan is degene die de kaarten als eerste zou ontvangen niet verplicht iets op te sturen of te vergoeden. Hebben jullie wél simulsend afgesproken? Dan is de standaardoplossing om de geleden schade te delen, dus om het verlies te splitsen. Dit kan op meerdere manieren: de ontvanger stuurt de helft van de kaarten terug, of degene wiens kaarten niet zijn aangekomen stuurt de helft van de beloofde kaarten nogmaals op, of hij/zij stuurt een onderling overeen te komen compensatie ter waarde van ongeveer de helft van de deal.
Lukt het niet om er onderling uit te komen of reageert je ruilpartner niet op je messages? Stuur dan een bericht naar Michiel. Een van hen zal je helpen de deal tot een goed einde te brengen. In overleg met een van deze moderators kun je een topic openen in het Bad Trader forum. En als het echt uit de hand loopt hebben we ook een Oplichters forum. Alleen mensen die iets te maken hebben met de deal en moderators mogen posten in dit topic, om te voorkomen dat het uit de hand loopt.

Wij doen er alles aan om de site een veilige en betrouwbare plaats te houden voor het ruilen van kaarten, en helpen zoveel als mogelijk om eventuele problemen op te lossen. Echter, NederMagic is niet aansprakelijk voor de deals die gemaakt worden en zal ook geen aangifte doen tegen gebruikers die derden benadelen. Wij moedigen van harte aan om zelf tegen mensen van wie bekend is dat ze oplichters zijn, aangifte te doen bij de politie. Het is nooit de bedoeling zelf langs te gaan om "verhaal te halen", geweld is nooit de oplossing. Bij onaangetekend verzonden deals vanaf 100 euro zal NederMagic geen assistentie bieden in het vinden van een oplossing.

Handige weetjes
- Je bent nooit verplicht een voorstel tot ruilen te accepteren.

- Twijfel je over de betrouwbaarheid van iemand, ruil dan niet.

- Als een deal te goed klinkt om waar te zijn....dan is hij dat waarschijnlijk ook.

- Check de Betrouwbare Traderslijst eens.

- Sommige mensen hebben een getal tussen aanhalingstekens (bv. (28)) achter hun naam staan. Dit zijn Nedermagic referenties, die je kunt aanmaken zolang je lid bent.

- Je kunt een scan van een dure kaart in je topic laten plaatsen door een moderator. De voorwaarden:
* de breedte is niet groter dan 426 pixels
* de kaart niet nm is en dus vraagt om een scan
* jullie de kaart zelf hosten (dat kan makkelijk op Imageshack)
* zelf kleiner/groter maken
* de scan een .jpg of een .gif bestand is


De regels
- Het is niet toegestaan geld te vragen of te bieden voor losse kaarten.

- Je mag alleen Magic kaarten aanbieden. Geen Yu-Gi-Oh, Pokemon, mooie hoesjes, mappen, etc.

- Je kunt kaarten aanbieden in het Aangeboden forum

- Kaarten verkopen is NIET toegestaan.

- Je kunt kaarten zoeken in het Gezocht forum

- Je mag je topic niet meer dan 2x per dag "uppen". Dat betekent dat je een reactie in je eigen topic geeft om het bijvoorbeeld weer bovenaan het Laatste 50 threads overzicht te krijgen. Updates van je haves/wants zijn ook ups.

- Je mag één topic hebben in Aangeboden, één in Gezocht en één in CvsC. Wil je een nieuw topic openen? Vraag dan een moderator om je topic voor je te sluiten. Je kunt ook op je eigen topic reageren en de titel veranderen in "slotje".

- Als je een bod wil doen in een Aangeboden / Gezocht topic, doe dat dan NIET in het topic zelf, maar stuur die persoon een Nedermessage.

*** Op het CvsC forum kan er naar hartelust in de thread geboden worden. Bij Aangeboden en Gezocht is het de bedoeling dat er per message wordt onderhandeld. ***

- Topics als "Van kaart X naar Black Lotus" of iets dergelijks zijn niet toegestaan en worden direct gewist. Als je een actie wil opzetten, vraag dan eerst toestemming aan een moderator.

De regels voor het aanmaken van een ruiltopic
- Gebruik een korte topictitel. Op één regel kun je genoeg informatie kwijt. Allemaal hele lange titels onder elkaar zien er erg slordig en chaotisch uit.

- Geen overmatig gebruik van uitroeptekens of andere tekens. Dus geen titels als "GEZOCHT!!!!!! GOBLINS!!!!!!!!! Snel!!!"

- Geen woorden in HOOFDLETTERS. Dus geen titels als "IK ZOEK FOIL THOUGHTSEIZE!" of "[GEZ] diverse GAVE kaarten zoals MEDDLING MAGE en AETHER VIAL".

- Zet in de titel waar het om gaat: [GEZ], [AAN], [CvsC] of [COL]. Op die manier kun je bij "Laatste 50 threads" ook meteen zien waar de topic over gaat. Dit wordt al automatisch voor je in de titel gezet. Laat het daar ook staan. Anders is het erg onduidelijk wat je wilt in het Laatste 50 threads overzicht.

- Zet bij meerdere kaarten de belangrijkste namen in de titel, en een volledig overzicht in het bericht eronder. Dus niet: "Gezocht <33 kaartnamen>" en daaronder een leeg bericht.

- Plaats je topic in het juiste forum. Dus geen CvsC bij Aangeboden plaatsen.

- Doe een beetje moeite om het je medegebruikers wat gemakkelijker te maken. Niemand zit te wachten op iets als "Aangeboden: mijn hele PP" of "Zie PP".

Veelgebruikte termen
- Downtrade: Een duurdere kaart tegen meerdere goedkopere kaarten. Bijvoorbeeld: mijn 1x Chaos Orb tegen jouw 3x Windswept Heath.

- Uptrade: Meerdere goedkope kaarten voor een duurdere ruilen. Bijvoorbeeld: mijn 4x Savannah Lions tegen jouw Scrubland.

Ten slotte
Door te ruilen op NederMagic accepteer je bovenstaande regels. Deze regels gelden voor iedereen, onwetendheid is geen excuus. De laatste inhoudelijke wijziging is gedaan op 15 juli 2012, met wat kleine edits voor spelling en grammatica op 2 januari 2016.

Terug naar het overzicht