Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Wat is Adventure?

Adventure is een ability die voorkomt in Throne of Eldraine.

Uitleg


Adventure is een ability die voorkomt op creatures. Creatures met deze ability zijn makkelijk te herkennen aan de unieke textbox, met links een aparte sorcery op de kaart geplakt.

Adventure houdt in dat je bij het casten van de kaart mag kiezen. Je kan het creature normaal casten, of je kan op avontuur gaan. Als je het creature normaal cast mag je de hele zooi linksonder vergeten, en ga je gewoon verder alsof je een normaal creature gecast had.

Als je er wel voor kiest op avontuur te gaan, dan cast je de kaart linksonderin net als je een normale sorcery zou casten. Wanneer deze spell resolved gaat hij echter niet als normaal naar de graveyard, maar gaat hij naar exile en is het creature officieel op avontuur in de exile zone. Zolang dat creature op avontuur is mag je hem casten vanuit exile. Dat kan meteen in dezelfde beurt, maar mag ook later. (Let wel op dat je nog steeds de costs moet betalen).

Adventures zijn alleen actief tijdens het casten van de spell. De rest van de tijd is het creature gewoon een creature. Je kan dus geen Adventures vinden met Mystical Tutor of discarden met een Duress, en je kan ze ook niet terughalen met een Anarchist. (En dus wel met Despise, Worldly Tutor, en Gravedigger)

Voorbeelden


Voorbeeld 1:
Speler A heeft Beanstalk Giant in haar hand. Zij heeft maar 3 mana, dus cast Zij Fertile Footsteps. Footsteps resolved, en Beanstalk Giant gaat naar de Exile zone. Een paar beurten later heeft zij wel genoeg mana, dus cast ze Beanstalk Giant vanuit de exile zone.

Voorbeeld 2:
Speler A heeft Flaxen Intruder in zijn hand, en cast Welcome Home. Speler B reageert met Force of Negation. Force resolved en stuurt Flaxen Intruder naar de Exile zone. De Adventure spell is niet resolved, dus speler A mag Flaxen Intruder niet vanuit exile casten.Voorbeelden van kaarten met Adventure.