Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Wat is Adamant?

Adamant is een ability die voorkomt in Throne of Eldraine.

Uitleg


Adamant betekent dat de spell een bonus krijgt als je 3 of meer mana van een bepaalde kleur betaalt om die spell te casten. Die bonus kan van alles zijn. Vaak is het een extra effect, maar het kan ook voorkomen dat het normale effect vervangen wordt als Adamant actief is, zoals op Slaying Fire.

Additional & Alternative costs worden meegerekend, zolang je de mana maar gebruikt om de spell te casten. Als je Silverflame Ritual Flashback (een alternative cost) weet te geven en die flashback cost met (minstens) betaalt zal Adamant nog steeds actief zijn.

Voorbeelden


Voorbeeld 1:
Speler A cast een Embereth Paladin, en betaalt daar voor. Er is minstens 3 rode mana betaald, dus de Paladin entered de battlefield met een +1/+1 counteer.

Voorbeeld 2:
Speler A cast Silverflame Ritual, en betaalt met . Speler B reageert met een Mana Leak, en speler A betaalt de cost met . De mana leak betaling is geen deel van Silverflame Rituals cost, dus speler A's creatures krijgen geen vigilance.

Voorbeeld 3:
Speler A heeft een Ruby Medallion liggen en wil Slaying Fire casten. Door de Medaillon cost Slaying Fire nog maar , dus betaalt hij om de spell te casten. Dat is geen 3 rode mana, dus Adamant zal niet actief zijn.

Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.
Voorbeelden van kaarten met Adamant.