Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Addendum

Addendum is een Ability Word, dat voorkomt op kaarten van de Azorius Guild () uit Ravnica Allegiance (RNA).

Uitleg
Addendum is een nieuw Ability Word. Dat betekent dat er geen speciale regels voor zijn, maar dat het slechts een label is om een set gelijk werkende effecten te beschrijven.

Addendum staat alleen op instants of spells met Flash. Je kunt instants (en spells met Flash) natuurlijk op veel momenten tijdens een game gebruiken, maar een spell met Addendum heeft een extra of ander effect als je hem gedurende één van je main phases cast.

Sommige kaarten met Addendum gebruiken de term instead in de tekst. In dat geval vervangt het Addendum effect het basis effect van de spell (dan is het dus een ander effect). Als er geen instead op staat, dan betreft het een extra effect.

Voorbeelden:
*Voorbeeld A:
Arrester’s Admonition
Het basis effect van deze kaart zegt dat je een Creature terug naar de hand van de tegenstander mag sturen. Met Addendum (dus, als je hem in één van je main phases cast) mag je óók een kaart trekken. Hier krijg je dus een extra effect als je deze kaart gedurende je main phase speelt.


*Voorbeeld B:
Summary Judgment
Het basis effect van deze kaart zegt dat je 3 damage doet aan een getapt Creature. Er staat het woord instead op, dus het effect met Addendum is een ander effect. Je mag nu maar liefst 5 damage doen aan dat zelfde Creature.


*Voorbeeld C:
Je hebt een Grizzly Bears op de battlefield. In jouw main phase, wil je tegenstander een Lightning Bolt casten op je Grizzly Bears. Je reageert daarop door een Arrester’s Admonition te casten, met als target je Grizzly Bears. De beren gaan terug naar je hand én je mag een kaart trekken (extra effect vanwege Addendum), omdat het nog steeds je main phase is! Belangrijk dus om te weten dat Addendum iets anders betekent dan "Spelen op sorcery speed". Zolang het je main phase is, geldt het effect gewoon.


Kortom: lees een kaart met Addendum goed. Let erop of het woord instead erop voorkomt!
Enkele kaarten met Addendum.