Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Surveil

Surveil is een mechanic van de Dimir Guild uit Guilds of Ravnica (GRN). Surveil is een ‘bonuseffect' dat op een kaart zit (bijvoorbeeld Deadly Visit) en ontzettend veel op Scry lijkt, met als verschil dat je de kaart niet onderop je deck mag doen, maar moet kiezen of hij bovenop blijft liggen of dat hij je graveyard ingaat. "Surveil X" betekent dat je de bovenste X kaarten mag bekijken, en dan per kaart mag bepalen of dat je die bovenop je deck wilt of in je graveyard. De kaarten die je bovenop je deck wilt houden mag je terugleggen in een volgorde naar keuze, de kaarten die je daar niet wilt houden gaan je graveyard in (ook in de volgorde van jouw keuze). Je mag er voor kiezen om alle kaarten terug te leggen op je deck, 1 of 2 van de kaarten of juist helemaal geen.

Een ability die triggered 'whenever you surveil' triggered pas nadat je klaar bent met surveillen, en niet zodra de Surveil trigger op de stack komt!

En voor de toernooispelers onder ons: een gemiste Surveil wordt op dezelfde manier opgelost als een gemiste Scry. Je bent niet verplicht je tegenstander eraan te herinneren dat hij of zij mag surveilen, en als het vergeten wordt dan gaan we er van uti dat het is gedaan, dat de kaarten allemaal bovenop zijn blijven liggen, en de speler vergeten is welke kaarten dat waren. Iets wat onzichtbaar triggert op surveilen kan resolved zijn, zelfs als er geen fysieke actie ondernomen is voor het surveilen.
Deze laatste paragraaf is alleen relevant voor Competitive toernooien, en is volgens de regels van september 2018; het kan zijn dat deze werking in recentere edities van de MIPG/MTR aangepast is, dus check dit met een judge als dit voor jou relevant is.
Enkele kaarten met Surveil.