Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Undergrowth

Undergrowth is een mechanic van de Golgari Guild uit Guilds of Ravnica (GRN). Undergrowth is een effect dat in sterkte toeneemt naarmate je meer creature kaarten in je graveyard hebt liggen. Alle kaarten met Undergrowth hebben een effect dat zegt "Doe X" of "Krijg X", waarbij X het aantal kaarten in je graveyard is. Sommige kaarten (zoals Kraul Foragers) hebben een ability die de stack gebruikt en gebaseerd is op Undergrowth. In zo'n geval kan je er gewoon op reageren door bijvoorbeeld de graveyard te exilen of juist te vergroten. Andere kaarten zoals Molderhulk hebben een static effect. Molderhulk kan je niet in response duurder maken door zijn graveyard te exilen, hij is dan immers al gecast en betaald.

Als een kaart behalve een creature ook een ander type heeft (zoals Courser of Kruphix of Memnite), telt hij gewoon mee als creature. En aangezien tokens in de graveyard direct ophouden met bestaan zodra State-Based Actions worden gecheckt, tellen ze nooit mee voor Undergrowth.


Voorbeeld A:
Speler A speelt een Kraul Foragers en heeft 4 creature kaarten in zijn graveyard. Geen van beide spelers doet iets, en Speler A krijgt 4 levens erbij.

Voorbeeld B:
Speler A speelt een Kraul Foragers en heeft 5 creature kaarten in zijn graveyard. Met de Undergrowth ability op de stack reageert Speler B met het tappen van een Tormod’s Crypt en hij wijst de graveyard van Speler A aan als target. De ability van Tormod’s Crypt resolved, en verwijderd de complete graveyard van Speler A. Nu resolved de ability van Kraul Foragers, en aangezien Speler A geen creatures meer in zijn graveyard heeft liggen krijgt hij 0 levens erbij.
Enkele kaarten met Undergrowth.