Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Explore

Explore is een ability die voorkomt op sommige Merfolk creatures uit Ixalan (). Explore betekent: laat de bovenste kaart van je library zien. Als dit een landje is, stop het in je hand. Als het geen landje is, plaats een +1/+1 counter op dit creature en kies of je de getoonde kaart bovenop laat liggen of in je graveyard legt.

Als een Explore trigger of ability eenmaal op de stack ligt, resolvet die, ongeacht of het creature dan nog leeft. Als het creature er niet meer is en je revealt een non-land kaart, kun je natuurlijk geen +1/+1 counter er meer op leggen, maar mag je nog steeds kiezen of je de onthulde kaart laat liggen of in je graveyard stopt.

Met Explore op de stack mogen beide spelers nog reageren, maar op dat moment weet nog niemand of er bovenop een landje ligt. Zodra de ability begint te resolven, maak je hem helemaal af voordat er weer iemand priority krijgt. Als jij bijvoorbeeld een Shock in je hand hebt en je tegenstander speelt een Tishana’s Wayfinder, zul je die moeten afschieten voordat de Explore resolvet. Als je tegenstander een non-land kaart revealt, ligt de +1/+1 counter op de Wayfinder voordat je priority hebt, en is je 2 damage niet meer voldoende om van de 3/3 af te komen.

Cornercase scenario: als je geen kaart kunt revealen omdat je library leeg is, heb je dus geen landje revealed en dus krijg je een +1/+1 counter.


Enkele kaarten met Explore.