Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Vehicle & Crew

In de sets Kaladesh , Aether Revolt en Ixalan (XLN) vind je een aantal zeer bijzondere artifacts met het subtype Vehicle en de ability Crew. Door je eigen creatures te tappen, kun je zo'n artifact tot leven wekken!

Vehicles hebben aan Power en Toughness erop gedrukt staan, maar zijn van zichzelf geen creature, en hebben dus alleen een P/T als ze eenmaal een creature zijn geworden. Alle vehicles hebben een activated ability Crew N, die betekent: "Tap any number of untapped creatures you control with total power N or greater: This permanent becomes an artifact creature until end of turn."

Je mag dus meer power aan creatures tappen dan nodig is, en creatures met summoning sickness mogen ook plaatsnemen in het voertuig. Een vehicle tot creature maken telt niet als een creature dat de battlefield entert. Als je de vehicle zojuist gespeeld hebt en er meteen een beestje van maakt, is hij summoning sick; je kunt er pas mee aanvallen als hij niet summoning sick is (of haste heeft), dus meestal pas de beurt nadat je het vehicle hebt gecast.

Als je met een vehicle wilt blocken, moet je het vehicle animeren voordat je begint met blockers declaren, dus uiterlijk in de declare attackers step.

Als je met een vehicle wilt aanvallen, moet je het vehicle animeren voordat je begint met attackers declaren, dus uiterlijk in de beginning of combat step. Maar let op! Tijdens toernooien zijn de communicatie regels van de Magic Tournament Rules in werking, en zodra je iets zegt dat op Combat of Attackers lijkt, zit je in de declare attackers phase. Je kunt het beste gewoon je vehicles crewen tijdens je main phase, hier zit geen enkel nadeel aan (uitzondering: je tegenstander heeft mana floating om de een of andere reden). Als je het per se last minute wilt doen, geef dan expliciet aan wat je wilt. Bijvoorbeeld: ik wil naar de beginning of combat step en daar mijn Bear Cub in mijn Smuggler’s Copter stoppen. Of: Ik wil mijn Toolcraft Exemplar in mijn Skysovereign, Consul Flagship stoppen nadat de trigger van de Exemplar resolved is.
Enkele kaarten met Vehicle.