Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Emerge

Emerge is een ability die voorkomt op enkele Eldrazi creatures uit Eldritch Moon (EMN). Het is een alternatieve cost die je toestaat om deze creatures goedkoper te kunnen casten.

Alle Emerge creatures zijn colorless, ongeacht welke cost je er voor betaalt; de Converted Mana Cost is ook altijd het getal rechtsboven op de kaart, ongeacht hoe je de kaart speelt.

Op het moment dat je een creature met Emerge cast, mag je kiezen: ofwel je betaalt wat er rechtsboven staat, ofwel je gebruikt de ermeg cost. In dat geval sacrifice je een creature, en trek je de CMC van dat creature af van de emerge cost. Maar let op: deze korting geldt alleen op het kleurloze gedeelte van de emerge cost, je moet de gekleurde mana altijd betalen!


Voorbeelden
A: je cast een It of the Horrid Swarm voor . Met de spell nog op de stack, triggert zijn cast-trigger; als deze resolvet, krijgt je 2 1/1 insect tokens. Als daarna ook de spell resolvet, krijg je ook nog je 4/4 creature.

B: Je cast een It of the Horrid Swarm en tijdens het casten geef je aan dat je een Bear Cub wilt sacrificen. De emerge cost is , de CMC van het gesacrificede creature is 2, dus je betaalt .

C: Je cast een It of the Horrid Swarm en tijdens het casten geef je aan dat je een Llanowar Elves wilt sacrificen. De emerge cost is , de CMC van het gesacrificede creature is 1, dus je betaalt . Voordat je de cost betaalt, heb je nog de gelegenheid om mana abilities te activeren, dus de Elf kan helpen om 1 van die 6 mana te produceren!

D: Je cast een It of the Horrid Swarm en tijdens het casten geef je aan dat je een 2/2 zwarte Zombie token wilt sacrificen. De emerge cost is , de CMC van het gesacrificede creature is 0, dus je betaalt .

E: Je cast een It of the Horrid Swarm en tijdens het casten geef je aan dat je een 1/1 colorless Eldrazi Scion token wilt sacrificen. De emerge cost is , de CMC van het gesacrificede creature is 0, dus je betaalt . Je mag zelf de volgorde bepalen waarin je de costs betaalt, maar je kunt niet dezelfde Scion saccen voor mana én saccen voor de emerge cost.


Vragen over CMC van lastige zaken zoals tokens, kopieën, kaarten met transform of meld? Check deze hulpdienst pagina!


Enkele kaarten met Emerge.