Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Delirium

Delirium is een ability word dat voorkomt op sommige kaarten uit Shadows over Innistrad . Het heeft geen directe betekenis, maar geeft aan dat de kaart iets bijzonders doet als je 4 of meer card types in je graveyard hebt liggen. Lees de kaart goed om te bekijken wat dat effect is en wanneer het wordt gecontroleerd!

Het gaat om het aantal verschillende types kaarten, niet om het aantal kaarten in je graveyard. 10 verschillende planeswalkers geven je nog geen delirium, een Tarfire en een Wicker Witch samen zorgen wél voor 4 verschillende types.

Met een aantal voorbeelden maken we duidelijk wanneer er nu precies gecheckt wordt of je delirium hebt!

Voorbeelden
Voorbeeld A:
Je cast Descend upon the Sinful; op resolutie kijkt de spell of je tenminste 4 kaarttypes in je graveyard hebt liggen. Let er op dat tijdens het resolven de Descend zelf nog niet in de graveyard ligt en dus niet meetelt! Sowieso exile je alle creatures, en als je tijdens resolutie delirium hebt, maak je daarna nog een 4/4 Angel.

Voorbeeld B:
Jij hebt een Gibbering Fiend liggen. Deze kaart heeft een intervening if clausule, dus alleen als aan het begin van je tegenstanders beurt jij delirium hebt, triggert deze en gaat de trigger de stack op. Op resolutie van die trigger wordt nogmaals gecheckt of jij wel delirium hebt, en zo niet, dan gaat de trigger weer van de stack af zonder iets te doen. Je tegenstander kan dus met de trigger op de stack nog iets als Tormod’s Crypt doen!

Voorbeeld C:
Jij hebt delirium en activeert de transform ability van Kindly Stranger. Ook als je tegenstander in reactie je delirium wegneemt, resolvet de trigger nog steeds.

Voorbeeld D:
To the Slaughter checkt ook alleen op resolutie of je delirium hebt. Zonder delirium kiest je tegenstander een creature of een planeswalker, mét delirium kiest hij of zij een creature én een planeswalker.


Enkele kaarten met Delirium.