Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Chatbox regels

We hebben op deze site ook een mooie chatbox en deze heeft helaas een paar regels nodig. Hier vind je deze regels. Ik hoop dat dit jullie genoeg informeert, maar als je nog vragen of opmerking hebt, leef je uit.

Operators
In de chatbox vind je een aantal mensen die de leiding hebben (de operators, kortweg op's), een beetje vergelijkbaar met de moderators op het forum. Deze mensen doen hun best om te zorgen dat de discussie in de chat goed verloopt en ze zullen dus proberen te zorgen dat iedereen zich aan de regels die je hier vindt houdt. Mocht er toch iemand zijn die besluit zich niet aan de regels te houden dan is het voor deze mensen mogelijk om je een waarschuwing te geven. Ga je verder dan wordt je uit de chat gezet, maar mag je meteen terug komen ( een "kick" ). Blijf je door gaan dan zit er niets anders op en word je voor onbepaald tijd uit de chat gezet ( een "ban" ).


Nooit leuk om een "Ban" op je te krijgen...

Eventueel kan een operator besluiten na een tijdje de ban weer weg te halen om je nog een kans te geven. Natuurlijk zullen deze maatregelen niet zo snel genomen worden, maar, probeer maar liever niet uit hoe ver je kunt gaan.

De regels
- Niet flamen

Dit houdt in dat je geen ruzie gaat lopen maken met andere mensen in de chat, zelfs niet als je het samen met iemand anders voor de lol doet. Mensen afkraken omdat ze toevallig wat minder van magic weten dan jij is natuurlijk helemaal uit den boze.

- Niet flooden

Dit wil zeggen dat je probeert de chat te overspoelen met berichten, waardoor anderen niet meer kunnen chatten. Flooding wordt vaak gedaan door steeds hetzelfde bericht te herhalen. Wees gerust, de eerste keer hebben mensen het al wel gelezen. Een hele deck list naar de chatbox kopieren is gewoonlijk ook flooden.

- Niet spammen

Spammen is proberen reclame ergens voor te maken. Dit doe je natuurlijk niet in de chatbox van een winkel. De link geven naar je eigen pp of deck is natuurlijk wel toegestaan, maar doe dit ook weer niet te veel anders gaat het richting flooden.

- Geen apart kleur gebruik

Niet iedereen zit op dezelfde manier in de chatbox, sommige mensen gebruiken een programma om direct verbinding te maken met de chat terwijl anderen de chatbox op de site gebruiken. Via deze verschillende manieren heb je vaak een verschillende achtergrondkleur, wat voor jou misschien prima leesbaar is zou dus best eens voor een ander volkomen onleesbaar kunnen zijn. Hou hier rekening mee en gebruik gewoon de standaard kleur.

- Luister altijd naar de operator

De operator is de baas in het kanaal, of je het nou leuk vindt of niet. Als hij vindt dat je ergens mee moet stoppen kun je hoog of laag springen, maar stoppen zul je. Als zijn waarschuwing genegeerd wordt kun je er vanuit gaan dat hij je binnenkort kickt, en eventueel later bant.

- Vreemd letter gebruik is niet toegestaan

Hieronder vallen dingen als ALLEEN MAAR IN HOOFDLETTERS SCHRIJVEN, BrEeZeR - tAaL of leet - taal ( 1337 ). Veel van deze dingen zijn bijzonder irritant om te lezen en het voegt echt niks toe.

- Let op je taalgebruik

Mensen die nog op de basisschool te vinden zijn tot mensen die al kinderen hebben die magic spelen zou je kunnen vinden in de chatbox. Hou er ajb rekening mee dat wat jij normaal taalgebruik vindt, mogelijk niet door iedereen normaal gevonden wordt. Dingen waar zeker streng op gelet wordt zijn sexueel getinte discussies, rascisme en andere vormen van discriminatie, ordinaire scheldpartijen en verder eigenlijk alles wat je bij wijze van spreken niet tegen je moeder zou zeggen.

Naast deze regels gelden natuurlijk ook de regels die standaard op nedermagic gelden, deze vind je hier: hier Merk vooral op dat je net zo goed als op nedermagic niet mag verkopen in de chat!

Verder hopen wij dat iedereen zich goed vermaakt in de chatbox en dat wij zo min mogelijk mensen moeten helpen herrinneren wat er nou ook al weer allemaal wel en niet toegestaan is.

Nog enige tips / mededelingen van de op's
- Op's zijn geen mod's, zij weten niks meer van de site/het forum dan de gemiddelde bezoeker.

- Als iemand niet meteen reageert als je iets zegt tik dan zijn nickname. Hierdoor krijg je veel sneller hun aandacht ( veel chatters met mirc en dergelijke krijgen dan een soort van geluidje of balkje in beeld ). Bedenk ook dat mensen nog wel eens met andere dingen bezig zijn en dat het best wel normaal is dat er niet binnen 2 seconden iemand reageert op jouw "hoi".

- Als je van plan bent veel in de chat te komen dan is het handig om een irc-programma te installeren. Een veel gebruikt voorbeeld hiervan is mIRC. Laat dit programma verbinding maken met irc.zirc.org en join dan #nedermagic. De in de chat aanwezige op's kunnen je hier zeker mee helpen.

- Als je met iemand uit de chat wilt proberen te ruilen, vraag dat dan gerust in de chat zelf, maar open even een prive schermpje om dit verder af te handelen. Dit doe je door 2x op de ander zijn naam te klikken.
- Uiteraard mag je wel even vragen in de chat of iets een goede deal is.

- Soms hebben we buitenlandse bezoekers in de chat, schrik dus niet als we in het engels aan het praten zijn. Er zijn praktisch altijd ook nederlanders aanwezig die graag een gesprek met jou gaan voeren.

- Wanneer je "/nick bla" tikt ( zonder de quotes ) dan verandert je naam in bla, op dezelfde manier kun je er ook andere dingen van maken, zoals bijvoorbeeld de naam die jij wil.

- Op's houden zich uiteraard aan dezelfde regels als de gewone chatter.

- Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben over deze regels dan kun je je richten tot een van de op's die je in de chatbox vindt. ( Herkenbaar aan de "@" voor hun naam. )

de NMchat operators.Terug naar het overzicht