Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Regels - Uitleg Surge

Surge is een ability die voorkomt op kaarten uit Oath of the Gatewatch (OGW).

Surge is een alternatieve cost, die je alleen mag betalen als jij of je teamgenoot (in 2HG bijvoorbeeld) al ten minste 1 andere spell heeft gecast deze beurt. Je bent niet verplicht dit te doen, je mag natuurlijk ook nog steeds de normale cost betalen. Om een spell voor de surge cost te mogen casten, moet jij (of je teamgenoot) een spell hebben gecast; deze spell hoeft niet per se te resolven, dus die spell mag gezounterd zijn of zelfs nog op de stack liggen.
Sommige kaarten geven alleen een korting voor de surge cost, andere geven ook een bonus; lees goed wat de kaart doet!
De CMC van de spell verandert niet als je de surge cost betaalt; dit is hetzelfde als voor andere alternatieve costs.

LET OP: in de release notes stond een fout in de regels. Als je een spell voor zijn surge cost cast, en vervolgens kopieer je die spell, dan telt die copy ook alsof de surge cost was betaald!






Enkele kaarten met surge