Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Support

Support is een mechanisme dat voorkomt op kaarten uit Oath of the Gatewatch (OGW). Het komt voor op instants, sorceries en creatures.

Support N op een instant of sorcery betekent "Put a +1/+1 counter on each of up to N other target creatures."
Support N op een creature betekent "Put a +1/+1 counter on each of up to N other target creatures." Een creature kan dus niet zichzelf supporten!

Je kiest dus een aantal creatures (minstens 0, maximaal N), van jou, je teamgenoot of misschien zelfs van een tegenstander; als de ability resolvet, leg je een +1/+1 counter op elk van de creatures die dan nog in het spel zijn. Je kunt hetzelfde creature niet meermaals targeten! Dit targeten doe je tijdens het casten van de spell of tijdens het activeren/triggeren van de ability, niet pas op resolutie.

Als alle targets van een spell of ability illegaal zijn, wordt deze gecounterd door de spelregels; als minstens 1 target legaal is op resolutie, doet de spell/ability zoveel als mogelijk.

Voorbeelden:
A: Je hebt 1 Bear Cub en cast Shoulder to Shoulder, waarbij je de Beer als enige target aanwijst. Je tegenstander reageert door met Doom Blade de Beer te slopen. Shoulder to Shoulder heeft nu geen legal targets meer en doet niets (wordt gecounterd door de spelregels, fizzlet).

B: Je hebt 1 Bear Cub, 1 Hill Giant en cast Shoulder to Shoulder, waarbij je de Beer en Reus als targets aanwijst. Je tegenstander reageert door met Doom Blade de Beer te slopen. Shoulder to Shoulder resolvet, legt een +1/+1 counter op de Reus en je pakt een kaart.

C: Je hebt 1 Bear Cub, 1 Hill Giant en cast Shoulder to Shoulder, maar kiest er voor om 0 targets aan te wijzen. Als de spell resolvet, pak je een kaart en leg je nergens een +1/+1 counter op.


Enkele kaarten met support