Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regelgeving op Nedermagic

De meeste gebruikers van deze site kennen inmiddels de gedragscodes wel maar om nu toch eens duidelijk alles op een rijtje te zetten waar iedereen zich aan moet houden hebben we deze regels samengesteld. Regels zijn nodig om orde te scheppen; gebruikers die zich herhaaldelijk niet aan deze regels houden, worden aangepakt en hier naartoe verwezen.
Door je te registreren en gebruik te maken van deze site, geef je aan kennis te hebben genomen van deze regels en je hiermee akkoord te verklaren.

Wanneer er dus regels overtreden worden, kunnen gebruikers daarvoor moderators een bericht over sturen zodat het probleem in kwestie snel opgelost kan worden.GedragVan iedere bezoeker wordt verwacht dat hij/zij zich normaal, beschaafd en beleefd gedraagt tegenover andere bezoekers.

De volgende acties zijn dan ook niet toegestaan :
- Gebruikers voor schut zetten, uitschelden, onredelijke afkeurende opmerkingen naar deze maken, lastigvallen, discrimineren en (seksueel) intimideren.
- Flamen (iemand in zijn totaliteit afkraken en vernietigende kritiek geven in de plaats opbouwende).
- Spammen (herhaaldelijk onzinnige teksten posten, op hele oude threads expres reageren en dezelfde berichten meerdere malen naar iemand toesturen). Herhaaldelijk spammen zal leiden tot een ban (de toegang tot Nedermagic zal dan geblokkeerd worden).

EN LET OP, DEZE IS ERG BELANGRIJK:
- Op NederMagic mag je alleen ruilen en NIET verkopen tenzij het om gehele collecties gaat (playsets, decks, power 9 vallen onder losse kaartenverkoop en is VERBODEN!). (In een message verwijzen naar een e-mail adres om vervolgens via de mail een koop / verkoop van losse kaarten af te ronden is tevens niet toegestaan!)

TaalgebruikHet interactieve discussie gedeelte van NederMagic is ingedeeld in verscheidene discussiegroepen. Gebruikers worden geacht hun teksten in de daartoe aangewezen discussiegroep te plaatsen en dus alleen teksten te plaatsen die gerelateerd zijn aan het type discussiegroep waarin deze geplaatst wordt. Teksten die zich bevinden in een discussiegroep waar zij niet in thuishoren, kunnen door moderators verwijderd worden. Probeer, voordat je een vraag of opmerking maakt in een nieuw topic, eerst te kijken of dezelfde vraag niet al een andere keer eerder is gesteld. Is dat het geval dan kan je meestal wel het antwoord in de oude thread vinden zelfs zonder deze weer opnieuw op te rakelen, dit scheelt mensen een hoop tijd en moeite.

- Het is niet toegestaan berichten (vooral titelnamen van threads) volledig in hoofdletters te posten. Natuurlijk begin je een zin en een naam met een hoofdletter maar om bij alle letters hoofdletters te gaan gebruiken is erg chaotisch en wordt meestal direct verwijderd.
- Post geen decks zonder titelnamen, dit is zeer vervelend voor de gebruikers van de site. Ook het posten van onzinnige decks (bijvoorbeeld 100x Black lotus als een deck) zien wij als spam en is niet toegestaan.
- Dit is een Nederlandse website dus probeer zo veel mogelijk in het Nederlands te posten. Buitenlandse woorden mogen wel gebruikt worden maar probeer het voor iedereen begrijpelijk te houden.

- Internettaal (MSN, SMS en CHAT taal) is niet toegestaan op het forum.
- Het is verboden links te maken naar concurrerende sites zoals Ebay, Marktplaats en andere Webwinkels. Ook links naar persoonlijke sites en andere niet-magic gerelateerde sites zijn niet toegestaan. Links naar sites als MagicTraders (MOTL) en informatieve sites zoals MTGSalvation zijn natuurlijk wel gewoon toegestaan.
- Scheldwoorden en andere taalgebruik die mensen kunnen beledigen zijn niet toegestaan en wordt hard aangepakt.
- Opbouwende kritiek hebben mensen wat aan, iemand finaal afkraken en dus flamen wordt geweerd! Vooral omdat op Nedermagic een hoop beginners komen is veel begrip nodig, deze zitten niet op zulke negativiteit te wachten.

- Het zou erg fijn zijn als iedereen probeert zijn berichten zo duidelijk en ordelijk mogelijk te plaatsen. Dus maak gebruik van interpunctie, controleer op spelfouten, goede zinsopbouw en goeie grammatica om de leesbaarheid op Nedermagic te bevorderen.
- Teksten die de orde op NederMagic verstoren, kunnen door moderators verwijderd worden. Hieronder vallen alle teksten die chaostisch en/of slordig bevonden worden, decks zonder naam, onzinnige decks, herhaaldelijk onzinnige teksten posten en spammen.

HET IS VERBODEN OM LOSSE KAARTEN AAN TE BIEDEN/TE VRAGEN VOOR GELD. HET VERKOPEN VAN HELE VERZAMELINGEN IS WEL TOEGESTAAN. OOK PLAYSETS, DECKS EN POWER 9 VALLEN ONDER LOSSE KAARTVERKOOP.

- Het is niet toegestaan links te maken naar concurrerende sites zoals Ebay, Marktplaats en andere Webwinkels op je Persoonlijke Pagina. Ook is het niet toegestaan links naar persoonlijke websites te maken of naar andere niet-magic gerelateerde sites simpelweg omdat we geen tijd hebben om deze allemaal te gaan controleren of ze wel legaal/illegaal zijn.
- Advertenties die door gebruikers worden geplaatst voor commerciele doeleinden zijn uiterst verboden. Wel mag je kaarten op de site aanbieden om te ruilen in de aangewezen fora.

Ruilen en VerkoopOp het forum kan via Aangeboden/Gezocht en Veilingen (kaarten voor kaarten) geruild worden. Verkopen/Kopen is alleen toegestaan bij gehele collecties. Verkoop van playsets, decks, setjes van kleur, types en andere selecties, losse kaarten (waaronder ook power 9-kaarten en dure Type 1 kaarten) dus niet en is VERBODEN! (Herhaaldelijk kaarten verkopen zal leiden tot een verwijdering van de site.) Het is ten strengste verboden om magickaarten per stuk te verkopen of kopen op Nedermagic. Playsets, decks en power-9 vallen daar ook onder.

Hou de naam van een veiling kort om de layout niet te verpesten en het overzichtelijk te houden, in de thread zelf kan je zeer uitgebreid al je gezochte of aangeboden kaarten vermelden. Het is aan te raden bij Aangeboden/Gezocht/Veilingen te vermelden welke kaarten je aanbiedt/zoekt in de thread zelf zodat mensen een indicatie kunnen krijgen wat voor kaarten je zoekt of aanbiedt. Berichten zoals "check mijn PP" of "zie mijn PP voor mijn wants" in een thread vinden een hoop handelaren erg irritant.

Probeer bij Veilingen (kaarten voor kaarten) duidelijk te vermelden welke kaarten je aanbiedt, welke kaarten je zoekt, wanneer de veiling afgelopen is en welke (soorten) kaarten je niet accepteert. Ook is het verplicht bij je veiling te vermelden dat je boden met geld niet accepteert en negeert. De moderators zouden het ook zeer op prijs stellen dat wanneer er wel met geld wordt geboden deze erover geinformeerd worden zodat gepaste maatregelen genomen kunnen worden.

AccountnamenHet is op NederMagic toegestaan om, in plaats van je eigen naam, een speciale nickname te gebruiken. Het wordt echter wel op prijs gesteld dat mensen hun eigen naam gebruiken, het liefst met hoofdletters, dus bijvoorbeeld Jan Jansen, om maar een standaardvoorbeeld te gebruiken.
Namen zijn ervoor bedoeld zodat mensen weten wie je bent, of dit nu met een nickname is of met je echte naam dat maakt niet uit. Wanneer er alleen misbruik van deze naam wordt gebruikt voor verschillende doeleinden gaat het te ver.

Niet toegestaan zijn namen met :
- Tussenvoegsels die verwijzen naar gezochte of aangeboden kaarten zoals Piet ~zoekt KAART X~ Heyn of Jan ~biedt KAART Z aan~ Bakker
- Teksten die verwijzen naar veilingen, verzamelingen, Persoonlijke Pagina's zoals ~check mijn PP~ , ~zie mijn veiling!~ en ~mijn verzameling te koop~
- Een hoop hoofletters achter elkaar zoals Jan ~MOD KILLER~ Jansen.
- een overmatig gebruik van symbolen zoals Maarten _-~= tekst =~-_ de Vries of Bernard !!!!! tekst !!!!!! de vries. <BR>- extreem lange teksten zoals Bert ~ ik heb drie dagen lang op Lowlands bier gedronken!!! ~ Visser
- Verwijzingen naar websites zoals Michiel ~ www.nedermagic.nl ~ Smit

Wat wel mag, is de stad waar je woont tussen haakjes achter je naam zetten, zodat anderen snel kunnen zien of je in de buurt woont en je bijvoorbeeld kunnen uitnodigen om te komen spelen of ruilen. Dit hoeft niet! Alleen als je dit zelf wil.

AccountsharingHet is NIET toegestaan om met meerdere mensen een account te delen. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor je eigen account. Let dus op dat je je accountgegevens voor je houdt.
Hierbij maken we geen uitzonderingen! Als je broertje/neefje of wie dan ook zaken doet op jou account die niet door de beugel kunnen, dan zullen de maatregelen ook voor jou zijn.

Persoonlijke Pagina- Het is niet toegestaan valse referenties op je Persoonlijke Pagina te zetten, wanneer we merken dat er een valse lijst is samengesteld volgt direct een ban en verwijdering van Nedermagic.

- Het is niet toegestaan links te plaatsen naar concurrerende sites zoals Ebay, Marktplaats en andere Webwinkels te maken op je Persoonlijke Pagina. Ook is het niet toegestaan links naar persoonlijke websites te maken of naar andere niet-magic gerelateerde sites omdat we geen tijd hebben om deze allemaal te gaan controleren of ze wel legaal/illegaal zijn.
- Verkoop door gebruikers op de site is niet toegestaan dus vermeld ook niet op je Persoonlijke Pagina dat je eventueel bereidt bent geld te geven voor je gezochte kaarten of dat je jouw kaarten ook wel los verkoopt. Ook het neerzetten van "euros" en dergelijke bij je haves valt hieronder.
- Probeer niet duizend smilies in een pagina te zetten sinds dit je pagina aardig vertraagd.
- Het is aangeraden je Rares, Uncommons en Commons te scheiden en op alfabetische en/of op set gesorteerde volgorde op je Persoonlijke Pagina onder je Haves of Wants neer te zetten verspreid over 1 of 2 kolommen, om het voor je medehandelaren wat overzichtelijker te maken.

MaatregelenAls er veelvuldig overtredingen van de hiervoor besproken regels plaatsvinden door een gebruiker kan de persoon in kwestie van de site worden verwijderd (gebanned). Dit houdt in dat diegene wordt geweerd van NederMagic door middel van een e-mail- en IP-ban. Het zal natuurlijk niet meteen het geval zijn dat je wordt verwijderd, er zullen altijd een aantal waarschuwingen aan vooraf gaan. Dit is afhankelijk van de ernst en aard van de overtreding. Ook het herhaaldelijk aanbieden van kaarten voor geld of aanbieden van geld voor kaarten wordt met een ban afgestraft na een aantal waarschuwingen.

Columns of nieuws postenJe hebt als "gewone" NederMagic-gebruiker niet de rechten om nieuwsberichten of columns te plaatsen. Daarvoor zul je moeten aankloppen bij een Nieuws/Column-writer of een Moderator. Handiger is echter om Michiel Smit of Dustin een message te sturen waarin je uitlegt dat je graag nieuwsrechten wilt krijgen en waarom. Hij zal het niveau van je column bekijken en als hij vindt dat de column iets waardevols toevoegt aan de site, zal hij je waarschijnlijk ook deze rechten geven.

Het wordt trouwens altijd op prijs gesteld als mensen met toernooiverslagen, nieuwsberichten, of columns komen, dus doe je best! Wil je een column of nieuwsbericht laten posten dan kan je altijd bij moderators of columnschrijvers terecht door ze te messagen.

Voorkomen opgelicht te wordenRuilen op internet is natuurlijk gevoelig voor oplichters. Internet wordt ook wel het Walhalla voor oplichters genoemd! Om dit te voorkomen, doe je er verstandig aan om:
- De Blacklist (zwarte lijst) van NederMagic door te lezen. Deze kun je hier vinden. Op de Blacklist vind je mensen waarvan bekend is dat ze bad trader of oplichter (ripper) zijn.- De referenties van de andere handelaar door te nemen (als hij/zij deze heeft, zo niet dan stuurt deze persoon bijvoorbeeld eerst.) Referenties (refs) krijg je nadat je succesvol met iemand hebt geruild. Door het verzamelen van referenties kunnen mensen zien dat je betrouwbaar bent en aan de referenties van anderen kun je weer zien of deze ook betrouwbaar zijn. Het is vaak de moeite waard om ook daadwerkelijk na te gaan of de referenties van die persoon kloppen. Dat wil zeggen dat je bij een aantal (bijvoorbeeld 5) personen op de reflijst van de ander nagaat of ze ook echt met hem hebben getrade. Iedereen kan namelijk wel zo maar referenties opschrijven, of ze ook kloppen is een tweede. Je kan natuurlijk ook altijd een van deze referenties vragen hoe de ruil is verlopen en of het slim is iemand als eerste te laten sturen.

Wanneer je over een FOIL lidmaatschap beschikt (dit gebeurt automatisch wanneer je zo nu en dan producten op NederMagic koopt) dan kan je gebruik maken van het NederMagic Referentiesysteem, hierbij weet je met grotere zekerheid of de referenties kloppen of niet! (de account dient kaarten te hebben gekocht dus weten we of zijn/haar adres klopt)

- Als je een deal of persoon niet vertrouwt, sluit dan gewoon GEEN deal. Het is misschien de moeite waard om verder te zoeken en zo voorkom je het risico opgelicht te worden. Je moet natuurlijk niet iedereen zien als een oplichter/ripper, maar vaak zie je aan de toon al of iemand onbetrouwbaar is (jij stuurt eerst, ook al heb je meer refs, en zulke soort dingen). Stuur als je het echt niet weet een moderator een berichtje waarin je de messagecyclus van jou en je tegenpartij vermeldt, dan kan deze je advies geven. Doe dit dan ook weer niet bij elke deal, mods hebben wel meer werk en zorgen aan hun hoofd.

OverigIedereen kan gratis een account maken op NederMagic. Wij behouden echter het recht om zonder opgaaf van redenen personen de toegang tot de site of een gedeelte ervan te ontzeggen. Tevens behouden wij ons het recht voor om zonder opgaaf van redenen teksten van gebruikers (bijvoorbeeld op persoonlijke pagina's, in discussiefora of bij kaartcommentaar) te verwijderen of te wijzigen; in geval van een wijziging zal meestal een reden voor wijziging worden opgegeven.

VragenAls je nog vragen hebt, aarzel dan niet om een Moderator een NederMessage te sturen. Zij zijn ten aller tijde bereid om je te helpen. In het submenu (staat aan de linkerkant van de website) bij Informatie onder Moderators kun je zien welke mods er op dat moment online zijn.

We hopen iedereen een aangenaam "verblijf" hier op NederMagic, en zorg er allemaal voor dat het forum schoon en leuk blijft.

Sinds we niet altijd alles opmerken kan het voorkomen dat mensen soms berichten achterlaten die in strijd zijn met de regels. NederMagic kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Mocht het voorkomen dat naar jouw mening ergens ongepaste teksten staan in de vorm van racistische en/of discriminerende teksten, scheldwoorden en andere zaken die in stijd zijn met de regels hiervoor beschreven dan kun je dit laten weten door moderators te berichten/mailen of een bericht te sturen naar de eigenaar van Nedermagic. Wij zullen het dan beoordelen en indien nodig wissen.

Met vriendelijke groeten,
Het NederMagic Team

WE LOVE MAGIC !!Terug naar het overzicht