Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (M21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Kaldheim.

Regels - Uitleg Prowess

Prowess is een keyword dat voor het eerst voorkwam op creatures van de Jeskai clan in Khans of Tarkir , en sinds Magic Origins een evergreen keyword is geworden. Het betekent: als je een noncreature spell cast, krijgt dit creature +1/+1 tot het einde van de beurt.

Een spell is alleen een noncreature spell als het geen creature spell is; een artifact creature spell zoals Memnite triggert prowess dus niet, en een enchantment creature spell zoals Hopeful Eidolon ook niet!

Zodra je een noncreature spell speelt, triggert prowess en gaat bovenop de spell op de stack; de trigger zal dus eerst resolven, maar zowel jij als je tegenstander krijgen de kans erop te reageren. De trigger is onafhankelijk van de bron, dus zelfs als je spell gecounterd wordt, krijgen je creatures met prowess nog hun +1/+1 bonus.

Voorbeeld:
A: jij hebt een Bloodfire Expert en cast Feed the Clan. Prowess triggert en maakt je Expert 4/2. Dan resolvet Feed the Clan, ziet een beest met power 4 en geeft je 10 leven.


Enkele kaarten met Prowess.