Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Devotion

Devotion is een term die het aantal gekleurde mana symbolen in de costs van permanents die jij controlt telt om de grootte van een effect te bepalen.

Devotion kijkt dus alleen naar de kosten rechtsboven op de kaart, niet naar wat je daadwerkelijk ervoor betaald hebt of naar symbolen in de textbox van de kaart. Alleen gekleurde symbolen tellen, maar daarbij maakt het niets uit of die mana ook op een andere manier betaald zou kunnen worden; hybride manasymbolen (), monocolored hybride manasymbolen () en Phyrexian manasymbolen () tellen allemaal mee voor je devotion!

Een hybride manasymbool zoals telt mee als één devotion voor zowel zwart als blauw, maar telt niet als twee devotion voor zwart en blauw. Phenax, God of Deception vraagt bijvoorbeeld naar je devotion to blue and black; hiervoor bekijk je alle manasymbolen in de cost van permanents die jij controlt, en bij elk symbool stel je de vraag "is dit symbool blauw of zwart?". Per keer dat je ja antwoordt, gaat je devotion voor blauw en zwart één omhoog. Nightveil Specter draagt dus 3 devotion to blue and black bij, omdat je 3 symbolen hebt die aan de eis voldoen; het telt dus niet als 3 blauwe én 3 zwarte symbolen.

De meeste effecten tellen je devotion op het moment dat het effect resolvet; in principe telt een kaart zichzelf dus mee, maar zie daarvoor de voorbeelden hieronder!

Voorbeelden
A: Je hebt een Boros Reckoner en een Reaper King; je speelt Heliod, God of the Sun. Hij is meteen een creature, want je devotion to white is gelijk aan 5: 3 van de Reckoner, 1 van de Reaper King en 1 van Heliod zelf.

B: Je hebt een Black Knight en speelt een Gray Merchant of Asphodel. De trigger gaat op de stack en als niemand reageert, verliest je tegenstander 4 leven en jij gaint er 4. Je devotion to black is namelijk gelijk aan 4: 2 van de Black Knight en 2 van de Merchant zelf.

C: Je hebt een Black Knight en speelt een Gray Merchant of Asphodel. De trigger gaat op de stack, maar voordat hij resolvet, speelt je tegenstander een Path to Exile op je Merchant. De ability resolvet nog steeds (want deze lag al op de stack en is onafhankelijk van de bron), maar nu is je devotion slechts 2 door de eenzame Black Knight.


Enkele kaarten met Devotion.