Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Fight

Fight is een evergreen mechanic, dat sinds Innistrad gebruikt wordt. Als 2 creatures met elkaar fighten, doet elk van beide creatures damage gelijk aan zijn power aan de ander.

Uitleg
Fight lijkt heel erg op combat, waarbij het ene creature het andere blockt en ze elkaar dus schade doen. Maar het is géén combat, en dat is voor een aantal zaken wel een belangrijk onderscheid! Je kunt de damage niet preventen met Fog, maar wel met Safe Passage. First strike en double strike hebben geen invloed op fight, want die abilities werken alleen tijdens combat. Vechtende beesten worden niet getapt.
De creatures doen de schade aan elkaar, dus abilities zoals deathtouch, lifelink en infect werken wel zoals gebruikelijk. Ook kan een regeneration shield voorkomen dat je creature dood gaat in een gevecht; wel moet je dat shield activeren voordat de fight ability resolvet.
Fight is een duel tussen twee creatures; je kunt niet een creature een Planeswalker of speler laten aanvallen, er kunnen niet meerdere gevechten tegelijkertijd plaats vinden, en tijdens het resolven kunnen spelers geen spells spelen of abilities activeren. En in het bizarre geval dat een creature zichzelf fight, doet hij 2x damage gelijk aan zijn power aan zichzelf!

Voorbeelden
Voorbeeld A: jij speelt een Prey Upon en target je eigen Black Knight en je tegenstanders Runeclaw Bear. Beiden hebben 2 toughness en krijgen 2 damage, dus ze gaan allebei dood; first strike doet hier niets.

Voorbeeld B: jij speelt een Prey Upon en target je eigen Black Knight en je tegenstanders Glory Seeker. De Glory Seeker krijgt 2 damage en gaat dood, maar de damage aan jouw Black Knight wordt geprevent, omdat hij protection from white heeft.

Voorbeeld C: jij speelt Blood Feud met als targets je tegenstanders Vampire Nighthawk en Cystbearer. De Nighthawk krijgt 2 -1/-1 counters en blijft als zielig 0/1 mannetje achter. De Cystbearer heeft deathtouch damage gekregen en gaat dood. De Nighthawk heeft lifelink en heeft 2 damage gedaan, dus je tegenstander krijgt 2 leven, ook al was jij degene die de spell castte.

Heeft geen Fight-ability, maar...


Wél!