Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Battle cry

Battle cry is een ability die op 7 kaarten uit Mirrodin Besieged () voorkomt. Het mechanic is van de Mirran factie.

Uitleg
Battle cry is een triggered ability die betekent: "Whenever this creature attacks, each other attacking creature gets +1/+0 until end of turn".

De ability triggert in de declare attackers step. Je valt aan met een aantal creatures, daarna gaat de ability op de stack, en vervolgens krijgen beide spelers de tijd om erop te reageren.

Als er meerdere creatures met Battle cry aanvallen, triggert de ability bij allemaal. Allemaal geven ze dan aan alle andere aanvallende creatures de bonus.

Battlecry kijkt naar ALLE aanvallende creatures, dus ook die van je teamgenoot in een Two-Headed Giant spel.

Voorbeelden
*Voorbeeld A:
Je valt aan met je Hero of Bladehold. Battle cry triggert en de andere ability van de Hero (dat je twee tapped en attacking Soldiers krijgt) ook. Als je eerst de Battle cry ability en daarna de token ability op de stack legt, dan krijg je eerst de tokens en die krijgen daarna de +1/+0 bonus. Als je ze andersom op de stack legt, krijgen eerst al je andere creatures +1/+0 (maar in dit voorbeeld zijn dat 0 creatures), en dan krijg je de 1/1 tokens zonder bonus.

*Voorbeeld B:
Je valt aan met 3 Kuldotha Ringleaders. Alle battle cry abilities triggeren apart van elkaar, en als ze allemaal resolven, geeft elke battle cry de beide andere Ringleaders +1/+0. Je eindigt dus met 3 6/4 Kuldotha Ringleaders.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht


Enkele kaarten met battle cry.