Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Metalcraft

Metalcraft is geen keyword, maar een ability word. De aanwezigheid van het woord zelf heeft geen directe invloed op het spel, maar het helpt spelers om Metalcraft kaarten te herkennen. Metalcraft komt tot op heden alleen voor in Scars of Mirrodin ().

Uitleg
Metalcraft betekent regeltechnisch niets, maar het is een verzamelnaam voor alle kaarten die hebben: "As long as you control 3 or more artifacts...".

Metalcraft kan op alle kaarttypes voorkomen, zoals bijvoorbeeld creatures of artifacts. Komt het op een artifact voor, dan telt die zichzelf ook mee.

Op het moment dat je 3 of meer artifacts controlled, geldt de metalcraft ability. Dit is niet een triggered ability, je kunt er dus niet op reageren. Je kunt natuurlijk wel reageren op het feit dat een 3e artifact op de battlefield zou komen komt onder jouw controle, maar als die er is, dan geldt de metalcraft ability direct.

Wanneer je van 3 naar 2 artifacts teruggaat, ben je ook direct de ability weer kwijt. Stel dat je Carapace Forger momenteel 4/4 is (omdat je 5 artifacts controlled) met 3 damage van een Lightning Bolt, en je tegenstander speel vervolgens Shatterstorm. Dan wordt de Forger 2/2 met 3 damage en gaat dood.

Voorbeeld
Ezuri’s Brigade krijgt +4/+4 en trample zolang je 3 of meer artifacts controlled. Stel, je hebt een Lotus Petal, een Sol Ring en een Gold Myr op de battlefield en je valt aan met je 8/8 trample Brigade. Je tegenstander blockt met zijn Regal Force en speelt dan een Naturalize op je Gold Myr. Omdat je dan plots maar 2 artifacts op de battlefield hebt, wordt de Brigade weer 4/4 en wordt verslonden door de Force.

Ander voorbeeld: Je cast in beurt 1 een Mox Opal. Deze kun je nog niet tappen voor mana, omdat je maar 1 artifact controlled. Vervolgens cast je een Ornithopter en je speelt een Darksteel Citadel. Nu heb je wel 3 artifacts en kun je de Mox tappen voor mana om bijvoorbeeld een Thoughtcast te casten.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Kaarten met Metalcraft