Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Proliferate

Proliferate is een ability die voorkomt in de serie Scars of Mirrodin (); proliferate laat je extra counters leggen op permanents of spelers die al counters hebben. Proliferate is teruggekeerd als ability in War of the Spark ((WAR)). LET OP: er is een subtiele wijziging in hoe proliferate werkt sinds de prerelease van War of the Spark in april 2019!

Uitleg
Wanneer je mag 'proliferaten' kies je zoveel permanents en/of spelers uit als je wil die 1 of meerdere counters hebben. Dit kunnen dus creatures zijn met -1/-1 of +1/+1 counters, artifacts met charge counters, spelers met poison counters, landen met storage counters, het maakt niet uit. Vervolgens mag je op al deze kaarten nog een counter leggen van het type dat er al op ligt.
In zeer zeldzame gevallen heeft een permanent of speler meerdere soorten counters; als je er voor kiest dit permanent of deze speler aan te wijzen voor proliferate, dan krijg je er van elke soort counter 1 bij. Dit is een wijziging in de regels: vroeger koos je 1 soort counter om er bij te doen, nu moet je van alle counters er 1 bij doen.

Je hoeft niet alle permanents met counters te kiezen. Je mag dus je eigen creature waar toevallig een -1/-1 counter op ligt ongemoeid laten, en wel een extra -1/-1 counter op het creature van je tegenstander leggen dat er ook al een had.

Proliferate target niet, dus je kunt ook een speler met 3 poison counters en een Leyline of Sanctity een extra poison counter geven.

Voorbeelden
* Je hebt een Triskelion met 3 +1/+1 counters, een Coretapper met een charge counter en een +1/+1 counter, een Serrated Biskelion met een -1/-1 counter en een tegenstander met 2 poison counters. Zelf heb je 1 poison counter.

Je activeert je Contagion Clasp en kiest de Triskelion, de Coretapper en je tegenstander. Wanneer de ability resolved leg je een +1/+1 counter op de Triskelion, de Coretapper krijgt een extra +1/+1 counter én een extra charge counter, en je tegenstander krijgt een extra poison counter.


Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Een paar kaarten met Proliferate.