Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Fading

Fading is een ability die voor het eerst voor komt in Nemesis ().

Uitleg
Fading: "Fading N" means "This permanent enters the battlefield with N fade counters on it" and "At the beginning of your upkeep, remove a fade counter from this permanent. If you can't, sacrifice the permanent."

In het Nederlands vertaald: Als een creature op de battlefield komt heeft hij X fade counters. Dit staat op de kaart als Fading X, waarbij de X een getal is. In het begin van je upkeep triggert de Fading ability, en moet je er een fade counter afhalen. Wanneer je er geen af kunt halen, dan moet je de kaart sacrificen.

Voorbeelden
Je speelt een Cloudskate. Hij komt in het spel met 3 fade counters. Bij het begin van je volgende beurt haal je een fade counter van hem af, hij heeft nog maar 2 fade counters. Volgende beurt doe je dat weer en hij heeft er nu nog 1. Als je dan weer de beurt krijgt gaat zijn laatste fade counter eraf; dat is geen enkel probleem, je hebt nu gewoon een Cloudskate zonder counters en je hebt netjes deze beurt een counter verwijderd. In je volgende beurt moet je weer een counter verwijderen (ook al heeft hij geen counters meer, hij heeft nog steeds de triggered ability van Fading), maar dit kun je niet meer. Nu moet je de Cloudskate sacrificen. Dat is een triggered ability die via de stack gaat, dus je kunt op die sacrifice trigger reageren, bijvoorbeeld door de Cloudskate te Unsummonen of hem te sacrificen aan een ander effect.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht