Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Rebound

Rebound is een ability die op instants en sorceries voorkomt uit Rise of the Eldrazi () en Dragons of Tarkir ().

Uitleg
Rebound betekent: Als je deze spell cast vanuit je hand, exile dan de spell wanneer hij resolved. Aan het begin van je volgende upkeep, cast de spell uit exile zonder de mana cost te betalen.

Dit houdt in dat je de spell dus eigenlijk twee keer cast voor de prijs van een. Je cast de spell gewoon, net als andere spells. De spell gaat op de stack en als hij niet gecounterd wordt, dan doet hij wat op de kaart staat. Normaliter leg je daarna de kaart in de graveyard. Maar in plaats daarvan exile je de kaart. En aan het begin van je volgende upkeep, cast je de spell gratis vanuit exile. Hij gaat dan opnieuw op de stack, en wanneer hij resolved, gaat hij naar je graveyard (en niet opnieuw in exile, omdat je hem niet uit je hand cast).

Wordt de spell met rebound die je uit je hand cast gecounterd, dan gaat hij gewoon naar je graveyard en mag je hem niet opnieuw gratis casten.

Het opnieuw casten uit exile de volgende upkeep is optioneel. Vergeet je het de eerstvolgende upkeep, dan blijft de spell in exile en mag je hem niet opnieuw casten.

Het is niet handig om de rebounded spell tijdelijk op je library te leggen, zodat je het niet vergeet. In een casual spel kan het nog wel, maar in een officieel tournooi is het niet toegestaan. Leg dan een dobbelsteen of iets anders dat duidelijk geen kaart is op je library, zodat je niet vergeet te rebounden.


Voorbeelden
Speler A cast een Staggershock op de Grizzly Bears van speler B. De Bear sterft en de Staggershock gaat in exile. De volgende upkeep van speler A cast hij de Staggershock gratis uit exile. Hij target dit maal speler B en doet hem damage. De Staggershock gaat naar de graveyard.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht