Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Devour

Devour is een ability op creatures die voor het eerst voorkomt in Shards of Alara () en Conflux () op kaarten uit de Jund shard.

Uitleg
Devour is een static ability en betekent:

"Devour N" means "As this object comes into play, you may sacrifice any number of creatures. This permanent comes into play with N +1/+1 counters on it for each creature sacrificed this way."

Vertaald komt dat neer op: Devour N betekent "Als deze kaart in het spel komt mag je zoveel creatures sacrificen als je wilt. De kaart komt in het spel met N +1/+1 counters voor elk creature dat je sacrificed.

Dit betekent dat een Thunder-Thrash Elder die in het spel komt en waarvoor je 4 creatures sacrificed met 4 x 3 = 12 +1/+1 counters in het spel komt.

Creatures met Devour komen ook in het spel met de counters. Er is geen momen dat ze de counters niet hebben.

Devour is geen triggered ability die op de stack gaat en waarop je kunt reageren. Het is een static ability en gebeurt vlak voordat de kaart echt in het spel komt, maar nadat hij resolved is. Je kunt dus op geen enkele manier reageren tussen het resolven van de spell en het sacrificen van de creatures.

De Elder van het eerder voorbeeld triggert bijvoorbeeld Where Ancients Tread omdat hij als 13/13 in het spel komt. Er is geen mogelijkheid om de Elder te Shocken voordat hij z'n counters krijgt.

Er zijn ook kaarten, zoals Voracious Dragon, die refereren naar het aantal creatures dat de kaart heeft "devoured". Dat betekent het aantal creatures dat je hebt gesacrificed toen de kaart in het spel kwam.

Voorbeelden
Je tegenstander heeft 10 Saproling tokens in het spel. Jij hebt een Inferno in hand en wil de Mycoloth die je tegenstander zo gaat spelen (je had in z'n hand gePeekt) ook graag dood laten gaan. Hij speelt de Mycoloth en deze gaat op de stack. Nu heb je twee opties. Nu de Infernospelen, of nadat de Mycoloth in het spel is gekomen. Als je het nu doet maak je alle Saprolings dood en kan hij niets sacrificen, waardoor de Mycoloth 4/4 blijft. Als je wacht tot de Mycoloth resolved is en in het spel komt, heeft je tegenstander al Saprolings mogen saccen en de Mycoloth in het spel laten komen met een berg +1/+1 counters voordat jij de Inferno mag spelen.

Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzichtVoorbeelden van kaarten met devour.