Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Phasing

Phasing is een ability die alleen op kaarten voorkomt uit Mirage (), Visions () en Weatherlight ().

Hoe werkt het
Phasing komt op 2 manieren voor op kaarten:
- Phasing (bijvoorbeeld Sandbar Crocodile)
- <cost>: Phase out (bijvoorbeeld Teferi’s Honor Guard)

Phase out is eenmalig. Je betaalt de cost en als dat resolved dan is je creature uitgephased. Hij phased terug in aan het begin van je beurt en verder gebeurt er niets totdat je weer de ability activeert.

Phasing werkt bijna hetzelfde, alleen gaat het automatisch en kun je het niet uitzetten. Aan het begin van je beurt, aan het begin van de UNTAPstep (dus NIET upkeep!), dan phasen alle creature met phasing uit.

Op datzelfde moment phasen alle creatures die uitgephased waren terug in. Kaarten die getapt uit waren gephased, phasen ook getapt weer in. Maar omdat je direct daarna je kaarten untapt, maakt dat meestal niet zoveel uit.

Als je om de een of andere reden je untapstep moet overslaan (Stasis of Yosei, the Morning Star), dan phasen je uitgephasede creature dus ook NIET terug in!

Wat gebeurt er dan?
Een kaart die uitphased wordt behandeld alsof deze niet bestaat. Hij ligt misschien nog wel op de battlefield, maar voor het spel bestaat de kaart niet. Speel je een Wrath of God, dan gebeurt er niets met je phased out Sandbar Crocodile. Hij bestaat gewoon niet. Je kunt hem niet targeten, niet mee aanvallen, blocken, sacrificen. Doe alsof de kaart er niet is.

Een kaart die uitphased phased alle counters, Aura's en Equipment die erop liggen mee. Deze phasen dus mee uit en weer in en blijven gewoon op de kaart liggen.

Een kaart die uitphased triggert GEEN "leaves play" abilities. Als je Yukora, the Prisoner uitphased, dan hoef je niets te sacrificen.

Een kaart die inphased triggert GEEN "comes into play" abilties. Als je Angel of Despair inphased, mag je geen permanents slopen.

Een creature die inphased mag aanvallen en abilities gebruiken alsof hij haste heeft. Dus creatures die aan het begin van je beurt terug in het spel komen mogen gewoon aanvallen.

Verder zijn er ook kaarten die andere kaarten laten uitphasen, zoals Vision Charm en Vodalian Illusionist. Ook al heeft de kaart die is uitgephased zelf geen phasing, hij phased wel terug in aan het begin van de beurt van de eigenaar van de kaart.

Er zijn nog wel meer regels over phasing, maar bovenstaande zijn degene die je nodig hebt bij het gewone spelen.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzichtEen paar voorbeelden van kaarten met Phasing / Phase out.