Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Soulshift

Soulshift is een ability die op creatures voorkomt. Soulshift komt tot op heden alleen voor op kaarten uit het Kamigawa block (, , ).

Uitleg
Soulshift betekent:

Soulshift is a triggered ability. "Soulshift N" means "When this permanent is put into a graveyard from play, you may return target Spirit card with converted mana cost N or less from your graveyard to your hand.

Dit houdt in dat als een kaart met Soulshift N naar je graveyard gaat vanuit het spel, mag je een Spirit kaart met converted manacost N of minder van je graveyard naar je hand nemen.

Een "Spirit kaart" is een kaart met het creaturetype Spirit. Dit zijn dus alle creatures die dat creaturetype hebben, maar bijvoorbeeld ook Nameless Inversion. Het hoeft NIET een Spirit te zijn die zelf ook Soulshift heeft.

Soulshift kan het creature dat doodging in principe ook terughalen, het is alleen momenteel zo dat alle creatures met Soulshift een hogere converted manacost (CMC) hebben dan Soulshift nummer. Uitzonderingen zijn Kodama of the Center Tree, die als je 5 of meer Spirits in het spel hebt ook zichzelf terug kan halen en Promised Kannushi, die een CMC heeft van 1 en Soulshift 7. Maar hij is zelf geen Spirit en kan daardoor zichzelf niet terughalen.

Er zijn momenteel geen kaarten die een kaart Soulshift kunnen geven, maar als een creature meer keer Soulshift heeft, triggeren ze beide en mag je ook meerdere Spirits terughalen. Er is een voorbeeld, namelijk Forked-Branch Garami, die 2x Soulshift 4 heeft en dus twee Spirits van CMC 4 of minder terug kan halen.

Voorbeelden
Je hebt een Crawling Filth in het spel. Deze gaat dood en Soulshift triggert. In je graveyard ligt een Bloodied Ghost. Deze target je en als de ability resolved haal je hem terug naar je hand.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Twee voorbeelden van kaarten met Soulshift.