Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Haunt

Haunt is een ability die alleen in Guildpact () voorkomt, en alleen op zwarte en witte kaarten. Het is de ability die bij de Orzhov Guild hoort.

Uitleg
Haunt is een triggered ability. Haunt op een permanent betekent:
"When this permanent is put into a graveyard from the battlefield, exile it haunting target creature."

Oftewel, wanneer de permanent naar de graveyard gaat vanaf de battlefield, dan mag je wanneer de ability resolved de kaart uit de graveyard exilen en een creature targeten. Dat creature is nu "haunted".

Haunt op een instant of sorcery betekent:
"When this spell is put into a graveyard during its resolution, exile it haunting target creature."

Oftewel, wanneer de spell resolved is, mag je wanneer de ability resolve de kaart uit de graveyard exilen en een creature targeten. Dat creature is nu "haunted".

De kaarten met Haunt hebben ook een ability die zegt dat je iets mag doen wanneer het creature dat "haunted" is naar de graveyard gaat. Die ability gaat op de stack en daarna is het over. De kaart met Haunt blijft exiled en doet nu verder niets meer.

Als een instant of sorcery met Haunt gecountered wordt, gaat het haunten niet af. Dat komt omdat de spell dan niet resolved.

Je mag elk creature in het spel haunten, het hoeft niet een van je eigen creatures te zijn.

Een creature mag ook door meerdere kaarten gehaunt worden.

Als je geen creature kunt targeten met de haunt ability, dan wordt de kaart ook niet geexiled, maar blijft gewoon in de graveyard liggen.

Als je de kaart met Haunt die exiled is daar vandaan haalt (bv. met Riftsweeper), dan is het creature niet meer gehaunt.

Voorbeelden
Speler A cast een Blind Hunter en laat speler B leven verliezen. De Hunter blockt later een Shivan Dragon en gaat dood. De Haunt ability triggert. De Hunter wordt geexiled en target de Shivan Dragon. Daarna speelt speler A een Doom Blade op de Dragon. Haunt triggert en Speler A laat Speler B nogmaals leven verliezen.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Voorbeelden van kaarten met Haunt.