Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Graft

Graft is een ability die voorkomt op kaarten uit Dissension () en Future Sight ().

Uitleg
Graft wordt altijd gevolgd door een nummer. Bijvoorbeeld: "Graft 6". Dit betekent twee dingen. Het eerste is dat de kaart met 6 +1/+1 counters op de battlefield komt. Het tweede is een triggered ability die zegt: "Whenever another creature enters the battlefield, if this permanent has a +1/+1 counter on it, you may move a +1/+1 counter from this permanent onto that creature."

Je mag dus, wanneer er een ander creature op de battlefield komt, een +1/+1 counter van de kaart met Graft afhalen en deze op het andere creature leggen.

Het maakt niet uit hoe de kaart met Graft aan de +1/+1 counters komt. Het hoeven niet de counters te zijn die hij kreeg toen hij op de battlefield kwam.

Kaarten met Graft hoeven geen creatures te zijn. Llanowar Reborn is een land met Graft. De +1/+1 counter op het landje doet gewoon helemaal niets (behalve als je van het landje een creature zou maken).

Het creature hoeft niet onder jouw controle op de battlefield te komen. Je mag ook counters leggen op creatures die niet van jou zijn.

Spelers mogen reageren op de trigger van Graft, door bijvoorbeeld het creature dood te maken voordat het de counter krijgt. Als dit gebeurt, verplaats je geen counter. Je raakt er dus ook geen kwijt.


Voorbeelden
Speler A heeft een Vigean Hydropon. Hij cast een Grizzly Bears. Deze resolved en komt op de battlefield. Graft op de Hydropon triggert en speler A besluit een counter van de Hydropon af te halen en deze op de Grizzly Bears te leggen.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht

Enkele kaarten met Graft.