Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Magic the Gathering spelregels

De regels van Magic zijn niet altijd eenvoudig. Je kunt op verschillende niveau's naar antwoorden zoeken, die je hieronder vindt.

BeginnersJe kunt hier een oude versie van de nederlandstalige spelregels van Magic the Gathering downloaden. Ze staan in een .pdf bestand van 1,7 MB. Let op: dit zijn wat oudere regels. Een aantal dingen eraan klopt niet meer (mana burn bijvoorbeeld bestaat niet meer, en reageren op combat damage is ook niet meer mogelijk). Dus gebruik het als basis, maar vergeet dit niet.

De officïele site van Wizards heeft hier ook wat basisuitleg. hier bovenaan is ook een engels regelboek te vinden.

Op Nedermagic is de Nedermagic Regel FAQ aan de rechterkant, waarin veelgestelde vragen staan.

Verder vindt je hier de laatste Saturday School van www.magicthegathering.com. Er staat een soort samenvatting van de regels van Magic in, met wat nuttige voorbeelden en uitzonderingen. Handig om je kennis op te frissen en misschien wat te leren.

Ook de Magic Academy hier is een nuttige site om dingen te leren.

Nog een handige link is hier te vinden. Starcitygames is een zeer grote en bekende Magic site en dat is hun pagina voor beginners. Veel info!

Vragen stellen is goed! In het Regelvragen forum hier op NederMagic worden al je vragen beantwoord. Domme vragen bestaan niet. We helpen je graag!


GevorderdenOp Nedermagic is de Nedermagic Regel FAQ, waarin veelgestelde vragen staan.
Ook kun je je vragen stellen in het Regelvragen forum.

Verder kun je ook de officiele FAQs bekijken voor informatie.


ExpertsDe complete Comprehensive Rulebook (in het Engels) met alle regels van Magic kun je hier vinden.

Terugkerende spelersEen speler die een paar jaar eruit is geweest (wanneer dan ook), kan in dit topic hier vinden wat er na elke set veranderd is. Ook handig voor huidige spelers om te kijken hoe Magic veranderd is in de loop der jaren.

Uitleggen aan beginnersAls iemand vraagt wat je speelt kun je het kort uitleggen.

Magic is een spel waarbij iedere speler zijn eigen stapel kaarten meeneemt. Dit zijn de spreuken die je als magier tot je beschikking hebt. Met behulp van deze spreuken moet je de andere spelers verslaan. Sommige spreuken stellen monsters voor die voor je vechten, andere spreuken als vuurballen, beschermende spreuken of dode monsters weer tot leven wekken.

Daar zou ik het bij houden

Als iemand vraagt hoe het spel werkt zou ik twee eenvoudige deckjes maken met deze kaarten:

- alleen basic land
- één kleur
- veel creatures, van groot tot klein, liefst zonder abilities behalve wat flying en first strike.
- een paar sorceries
- een paar instants kan, maar vertel ze nog niet dat je die als instant kan spelen.

Dan kun je ze door het spel loodsen. Vertel ze vooral NIET alle uitzonderingen, betere versies van kaarten, tournooiverhalen, etc. Dat gaat echt veel, veel en veel te ver. Houdt het basic.

Lieg ze gewoon voor Daar bedoel ik mee: houdt het simpel. Als ze dat bovenstaande deck doorhebben, stop er eens wat artifacts en/of enchantments in, een tweede kleur, wat nonbasic landjes, etc. Maar nogmaals, houdt het simpel. Ga niet combo/aggro/control uitleggen, wat metagame is, etc.

Laat ze het zelf ontdekken. Leg ze bijvoorbeeld uit hoe instants werken, en ga dan zelf die Giant Growth tijdens combat spelen. Dan leren ze snel genoeg dat dat beter is

En over het uitleggen: leg het een of twee keer uit, laat ze een keer een move terugnemen, en pak ze de keer erna daarop. Dan doen ze het daarna niet snel NOG een keer fout
Terug naar het overzicht


Regeltjes, regeltjes...