Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Delve

Delve is een ability die tot op heden alleen voorkwam in de serie Future Sight () op 3 kaarten, en nu een mechanic is in de set Khans of Tarkir ().

Uitleg
Delve betekent: Als je deze spell speelt dan mag je een zelfgekozen hoeveelheid kaarten uit je graveyard exilen om de manacost van de spell te verlagen met een kleurloze mana per exilede kaart.

Als de spell gecounterd wordt, blijven je kaarten exiled.

Je mag niet meer kaarten exilen dan de spell kost aan kleurloze mana, en je kunt alleen het kleurloze gedeelte van de spell verminderen.

Je tegenstander kan niet reageren op het exilen van de kaarten. Dit hoort allemaal bij het casten van de spell. Net wanneer er niet nog snel jouw land getapt kan worden als je een spell cast, zo kunnen je kaarten niet nog snel even exiled worden (bv. door Extirpate) als je een spell met Delve aan het casten bent.

Voorbeelden
* Je wilt een Death Rattle casten. Deze kost . Je exiled 3 kaarten uit je graveyard. Je spell kost nu nog . Hier tap je 3 landen voor.

* Je cast Death Rattle en exiled 25 kaarten uit je graveyard. Hij kost nu nog steeds .

* Je cast Death Rattle terwijl er 3 Thorn of Amethyst en 2 Sphere of Resistance op de battlefield liggen. Je Rattle kost nu . Je exiled 10 kaarten uit je graveyard en hoeft nog maar te betalen.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht


Enkele voorbeelden van kaarten met Delve.