Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Aura Swap

Aura Swap is een ability die op exact één kaart voorkomt. De reden dat de ability maar op één kaart bestaat, is dat er in Future Sight () een aantal abilities "uit de toekomst" zitten. Een aantal daarvan worden later waarschijnlijk niet meer gemaakt, en anderen wel. Deze onzekerheid is er omdat de toekomst nu eenmaal onzeker is .

Uitleg
Over Aura Swap staat dit in de spelregels:

Aura swap is an activated ability of some Aura cards. "Aura swap [cost]" means "[Cost]: You may exchange this permanent with an Aura card in your hand."

Vertaald levert dat op:
Aura swap is een activated ability op sommige Aura kaarten. "Aura Swap [cost]" betekent "[cost]: Je mag deze permanent met een Aura kaart in je hand omwisselen."

Als één van de twee kaarten niet omgewisseld kan worden, heeft de ability geen effect. De Aura met Aura Swap blijft gewoon in het spel liggen.

Je hoeft pas bij het resolven van de Aura Swap te kiezen of je wil omruilen, en pas bij het resolven krijgt je tegenstander te zien waarmee je omruilt. Als iemand op Aura Swap wil reageren moet hij dat dus doen voordat hij weet waarmee er geruild dreigt te worden.

Voorbeelden
*Voorbeeld A:
Je hebt een Eager Cadet liggen met een Arcanum Wings er op. Je valt aan, en je tegenstander blockt niet. Nu betaal je de Aura swap cost en wissel je de Wings om met de Mythic Proportions uit je hand. Je Eager Cadet is nu 9/9 trample en doet vervolgens 9 combat damage.

*Voorbeeld B:
Je hebt een Squire liggen met een Arcanum Wings er op, en alleen 2 Aura's in je hand. Je activeert de Aura Swap, maar in reactie gooit je tegenstander jouw hand weg met Haunting Hymn.

Aura Swap resolved, maar omdat je geen ruilbare Aura's meer in je hand hebt doet de ability niets.

*Voorbeeld C:
Je hebt een Arcanum Wings op een White Knight liggen en een Unholy Strength in je hand. Als je de ability activeert, gebeurt er niets omdat de Unholy Strength de White Knight niet kan enchanten.

*Voorbeeld D:
Je hebt een Arcanum Wings gestolen met een Steal Enchantment. Je activeert de ability, maar deze heeft geen effect omdat je de Arcanum Wings niet naar je hand kunt nemen, omdat je niet de owner bent.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht


Een overzicht van alle kaarten met Aura Swap