Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Defender

Defender is een ability die eigenlijk al sinds het begin van Magic bestaat, maar pas met de release van Champions of Kamigawa een naam heeft gekregen.

Uitleg
Defender is eigenlijk heel simpel. Het betekent: "This creature can't attack." Oftewel, het creature mag niet aanvallen. Dat is alles. Vroeger stond in de spelregels dat als een creature een Wall was, dat hij dan niet aan mocht vallen. Dit is veranderd toen Champions of Kamigawa () uitkwam. Toen is die regel geschrapt (dus Walls mogen gewoon aanvallen), maar hebben alle Walls de ability Defender gekregen. De reden hiervoor is dat er nu geen creaturetype meer is dat anders werkt dan alle andere. Verder maakt het de ruimte vrij om creatures met Defender te maken die geen Walls zijn! Zoals bijvoorbeeld Pride Guardian.

Dit betekent niet dat het hebben van power op een creature met Defender niet nuttig is. Ze kunnen namelijk nog wel blocken, en daarmee creatures kapot maken. Zo is Ogre Sentry bijvoorbeeld een snel creature met Defender dat veel creatures gelijke casting cost met huid en haar kan verslinden .
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht
Een voorbeeld van een kaart met Defender voor- en nadat het een keyword is geworden.