Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Haste

Creatures met Haste mogen direct de beurt dat ze in het spel komen aanvallen en hun of abilities gebruiken. Vroeger heette dit "unaffected by summoning sickness".

Uitleg
Normaal gesproken heeft een creature dat je deze beurt hebt gecast last van "Summoning Sickness". Dat wil zeggen, je mag hem niet tappen om een ability te gebruiken die of in de kosten heeft staan en je mag er niet mee aanvallen.

Als een creature Haste heeft, mag hij dat allemaal wel. Een Prodigal Pyromancer heeft geen Haste en je mag hem dus niet spelen en gelijk tappen om ermee te schieten, een Cunning Sparkmage kan dit echter wel! Een Ball Lightning heeft ook Haste en je mag die dus casten en vervolgens er gelijk mee aanvallen.

LET OP: Een creature zonder haste mag (ook al in de beurt dat je hem cast) wel:

- Een activated ability gebruiken waarvoor je het creature niet hoeft te tappen. Je mag bijvoorbeeld een Wild Cantor spelen en gelijk sacrificen om 1 mana van een kleur toe te voegen aan je manapool.

- Tappen voor een effect zonder of in de cost.

Voorbeeld
Je cast een Llanowar Elves en een Fyndhorn Elder ; ze zijn allebei summoning sick, dus je mag ze nog niet tappen voor mana, omdat in de cost van de ability het -symbool staat. Nu cast je ook een Heritage Druid; hier staat het woord "tap", maar niet het symbool! Je mag nu dus meteen alle drie je elfjes tappen en in je manapool stoppen.


Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht
Twee voorbeelden van kaarten met Haste.