Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Hulpdienst - Judge worden

Als je interesse hebt om gecertificeerd scheidsrechter (judge) willen worden voor Magic: the Gathering, lees dan vooral verder.


Hallo!

Bedankt voor je interesse om judge te worden. Mijn naam is Richard Drijvers en ik ben een level 3 judge. Het is fijn om te weten dat er naast spelers ook mensen zoals jij geïnteresseerd zijn in meehelpen met organiseren en/of judgen van toernooien.

Dit is de eerste stap die je gezet hebt maar absoluut niet de laatste. Als jij judge wilt worden dan moet je daarvoor aan het werk. Hierin zul je, net als je nu gedaan hebt, zelf het initiatief moeten houden, want als je judge bent is initiatief nemen één van je belangrijkste taken. Als jij het initiatief niet neemt, gebeurt er niets!

Hoe word ik judge?
Judge worden begint gewoon met judgen. Op diverse Nederlandse websites kan je een toernooiagenda vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld www.nedermagic.nl of www.ps-games.nl en www.KVdeckmasters.nl waar je een agenda kunt vinden met de nodige contactinformatie van de organisatoren. Neem contact op met één van hen en vertel over jouw wens om te judgen. Meestal zal de organisator een datum met je afspreken om mee te lopen tijdens één of twee toernooien. Tijdens het toernooi krijg je van de hoofdscheidsrechter (head judge) te horen wat judgen precies inhoudt, hoe het in zijn werk gaat en je hebt direct wat praktijkervaring.

Mocht je dan nog steeds graag judge willen worden (wat mooi zou zijn), dan kun je contact opnemen met mij of een andere judge die level 2 of hoger is. (Een lijst hiervan vind je op de website van Wizards of the Coast) Als je contact met mij opneemt wil ik graag een paar dingen van je weten. Daarom zou ik je willen vragen of je de moeite wilt nemen om de onderstaande vragen te beantwoorden en de antwoorden naar mij op te sturen.

De vragen
- Hoe lang speel je al Magic?
- Speel je wel eens toernooien en zo ja, waar, hoe vaak en wat voor formaat (formaten)?
- Zijn dit sanctioned of niet-sanctioned toernooien?
- Waarom wil je graag judge worden?
- Waar wil je toernooien gaan judgen? (plaats(en) / organisator(en))
- Heb je tijd om toernooien te judgen? Hoe vaak wil je toernooien gaan judgen?
- Wat voor toernooien wil je gaan judgen? Zowel type, als grootte, sfeer, niveau, etc.
- Op welke wijze denk je dat jij een goede judge kunt worden / kunt blijven?
- Wat zijn je persoonlijke gegevens? Naam / woonplaats / leeftijd / tel. nr. / emailadres / DCI nummer

Met de antwoorden op bovenstaande vragen krijg ik een beetje een beeld van de achterliggende reden waarom jij graag judge wilt worden. Ook hoop ik een beeld te krijgen van je niveau. Op basis van deze informatie kan ik in overleg met jou een plan bedenken om van jou een goede judge te maken.

Nadat ik de antwoorden op mijn vragen van jou heb ontvangen neem ik contact met je op (e-mail of telefonisch) om de mogelijkheden voor jou met je te bespreken.

Zoals je al wel gedacht had moet je om judge te worden de regels van het spelletje kennen en weten hoe je deze toepast. Ook moet je problemen tussen twee spelers op kunnen lossen en weten hoe je een toernooi organiseert en goed laat lopen. Veel van de kennis die je hier voor nodig hebt kan je in de praktijk opdoen, behalve de theoretische kennis. Vooral de regels uit het Comprehensive Rulebook, Penalty Guidelines, Universal Tournament Rules en Magic the Gathering Floor Rules. Deze documenten zijn te vinden op de website van de DCI. ( hier )

Meer informatie
Verdere algemene informatie over judge worden kan je op het internet vinden via het judge center:
hier

Voor informatie over hoe je een judge wordt:
hier
hier
hier


Contact
Mocht je vragen hebben over de inhoud van dit artikel, dan kan je me natuurlijk altijd een NM sturen. Stuur me een NM voor mijn overige contactgegevens zoals emailadres.

Gegroet,
Richard Drijvers
Level 3 DCI Certified Judge.


Een alternatieve judge optie: Stern Judge en Student of Warfare op de battlefield. 5x Student levelen. Dan met Fate Transfer de counters op de Stern Judge leggen...en hop! Je hebt een L5 JudgeTerug naar het overzicht